Dankzij jongen crypto-miljonairs die hun nieuw verdiende centen maar al te graag spenderen aan opvallende auto’s heeft; ‘de Lambo’ een plaats verworven als ultieme paradepaardje. Deze zogeheten crypto-bros worden neergezet als anarchisten die overdag ’s werelds centrale banken proberen te verpulveren, terwijl ze de nachten doorbrengen in stripclubs. Dit is geen goede publiciteit, zelfs niet voor het extravagante merk dat trots een stier als logo voert.

bitcoin

51% stijging in verkoop bij Lamborghini

Hoewel Lamborghini blij is recordverkopen te rapporteren, (gestegen met maar liefst 51% in 2018), het achtste jaar op rij waarin ze groei rapporteren, distantiëren ze zichzelf maar al te graag van de nouveau-riche, ondanks het feit dat zij waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor een behoorlijk aantal van de 5750 auto’s die Lamborghini in 2018 verkocht heeft.

De hashtags “bitcoin” en “blockchain” staan, volgens data die verzameld is voor Digiday door analysten van Brandwatch, in de top tien van meest gebruikte woorden in gesprekken over Lamborghini in mei 2018.

“When Lambo?”

lamborghini geel

Er zijn ook websites die uitrekenen hoeveel bitcoin je nodig hebt om een Lamborghini te kunnen kopen; de uitspraak “When Lambo?” wordt vaak gebruikt bij memes en posts, code voor de snelgroeiende rijkdommen van mensen die (in het begin van crypto) veel bitcoin accumuleerden. De bitcoin koers ontwikkelt zich dan ook nog steeds.

Er zijn overigens zelfs crypto-geinspireerde Lamborghini kunstwerken (een daarvan is verkocht aan de voormalige Skype COO Michael Jackson voor $400.000, wat duurder is dan het kopen van een Lamborghini). Het is zelfs mogelijk om Lambocoins te kopen, een parodie token waarvan de hoofd-developer een kat is met het gezicht van acteur Nicolas Cage.

Sommige veilingen en dealers accepteren zelfs crypto, om het kopen van een Lamborghini te vergemakkelijken.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat al deze activiteit ertoe geleid heeft dat Lamborghini in een persbericht aankondigde dat haar digitale voetafdruk gegroeid is. Met een gecombineerd aantal volgers van 32 miljoen, waarmee ze aartsrivaal Ferrari verslaan.

Volgens Lamborghini is de gemiddelde leeftijd van kopers tussen de 30 en 45. Hoewel overal recordverkopen worden gerapporteerd, (in zowel de EMEA, Amerika en Azie-Pacific), blijft de Verenigde Staten de grootste markt.

Lamborghini bereikt nieuwe dimensies

“Lamborghini heeft in 2018 nieuwe dimensies bereikt” zegt Domenicali, in het persbericht. “We hebben niet alleen wederom een verhoging in verkoopcijfers laten zien, maar ook nieuwe niveaus bereikt door de magische grens van 5000 verkochte Lamborghini’s te doorbreken. Deze stap voorwaarts toont aan dat onze producten en commerciële strategie duurzaam zijn.

De nieuwe SUV van Lamborghini heeft een grote invloed gehad op het verkoopmomentum, met 1.761 verkochte en aan klanten geleverde exemplaren van de Super SUV: de Lamborghini Urus, sinds de lancering in Juli 2018. De verkopen van de V12 Aventador en V10 Huracan gaan ook nog steeds goed.

900 exemplaren meteen uitverkocht

Het beste jaar van Lamborghini startte in Januari met de onthulling van hun futuristische super sport auto concept, Terzo Millennio, in Parijs. (MIT—het Massachusetts Institute of Technology—heeft geholpen met het ontwerp). Lamborghini volgde met de lancering van haar cabriolet: de Huracan Performante Spyder in Maart. Met een vanaf prijs van $199,805 is de Huracan het goedkoopste Lamborghini model. De ‘supersnelle’ Lamborghini Aventador SVJ lanceerde in augustus. De gelimiteerde oplage van 900 exemplaren is geheel uitverkocht.

Het bedrijf meldt ook dat de one-offs steeds vaker worden besteld, en dat de vraag naar personalisatie van auto’s toeneemt. Meer dan 50% van alle Lamborghini’s worden gepersonaliseerd.

Dit gebeurt allemaal in het domein van de superrijken. Lamborghini fans bestaan uit rocksterren, voetballers en rappers, alsmede nu ook de blockchain bros. De klanten maken vaak eenzelfde reis door als die van Lamborghini, van een bescheiden bestaan als producent van tractors, naar de absolute wereldtop op het gebied van supercars.

Lamborghini wil niks te doen hebben met crypto

Als Lamborghini aan de top wil blijven en het image van de crypto nouveau-riche van zich af wilt schudden, kunnen ze kijken naar Burberry. Dat merk veranderde haar aanpak drastisch nadat de iconische schaakpatronen een onsmakelijke associatie kregen. De nucleaire winter brengt Lambo’s buiten bereik. Jason A. Williams, oprichter van het digitale asset foonds Morgan Creek zette laatst zijn Lamborgini te koop, voor bitcoin.

Bron: BTCDirect

Laat een reactie achter