De meeste reizigers, vooral degenen die graag reizen als een lokale bewoner, geven de voorkeur aan het gebruik van het openbaar vervoer om zich van de ene plaats naar de andere te verplaatsen. Het is goedkoop, meestal betrouwbaar, en een gemakkelijke manier om van A naar B te komen.

Een auto huren op vakantie kan echter heel zinvol zijn, en wie houdt er tenslotte niet van een goede roadtrip!

De gedachte aan autorijden in een nieuw land kan zeker overweldigend zijn. Maar duizenden reizigers kiezen voor een huurauto op vakantie, en een eigen auto kan een hele nieuwe wereld van mogelijkheden openen.

Toegegeven, sommige bestemmingen zijn meer geschikt voor het hebben van een auto dan andere, bijvoorbeeld LA is een stad waar het echt loont om een auto te huren, terwijl je die bij een bezoek aan New York waarschijnlijk niet nodig hebt. Maar het doornemen van deze lijst zal je helpen beslissen of je volgende vakantie baat kan hebben bij een huurauto van delpaso car hire bijvoorbeeld.

Goede dingen om mee te nemen zijn een GPS met back-up camera, en een epische afspeellijst (houd er rekening mee dat de radio misschien in een andere taal is).

Hier zijn 7 redenen om een auto te huren op vakantie:

Comfort

autorijden-zonnig

Je eigen auto biedt een niveau van comfort dat de meeste alternatieven voor openbaar vervoer niet bieden. Je kunt je zo verspreiden als je wilt, hebt gemakkelijk toegang tot je spullen, en kunt bepalen met wie je je persoonlijke ruimte deelt.

Dat lijken misschien kleine overwegingen, maar alleen al de controle over zaken als de airco en de radio kan een enorm verschil maken voor het comfort van een reis. Als je ooit in een bus hebt gezeten zonder airconditioning, of in een trein met kapotte ramen, dan begrijp je dat wel!

Comfort zit ook in de mogelijkheid om je ruimte schoon te houden, en eenvoudige geneugten zoals de mogelijkheid om te stoppen voor eten, lucht, of het toilet. Een auto huren wint in elk scenario als het gaat om het vergelijken van comfort niveaus.

Mentaal comfort is echter net zo belangrijk als fysiek comfort, dus je wilt er zeker van zijn dat je je zeker voelt over het rijden in een ander land voordat je besluit een auto te huren. Als je last hebt van rijangst, of denkt dat je je onrustig of gespannen zult voelen achter het stuur van een huurauto, moet je daar ook rekening mee houden.

Kostenbesparend

Openbaar vervoer is de goedkoopste manier om je in de meeste steden te verplaatsen, maar voor het gemak en de vrijheid die het je biedt, is het huren van een auto ongelooflijk goedkoop.

De meeste landen bieden autoverhuur aan voor rond de €35,00 per dag, wat meestal veel minder is dan wat je zou betalen voor een taxi of voor een dagtocht met de bus. Vaak kan het huren van een auto vanaf het vliegveld je meteen geld besparen als je van plan was een taxi te nemen.

Let er bij het berekenen van je kosten natuurlijk wel op dat je rekening houdt met zaken als benzine, verzekering en parkeren. In plekken als New York kost parkeren vaak meer dan de auto. Maar ga je een auto huren Malaga, dan ben je veel minder kwijt.

Als je geld wilt besparen, overweeg dan om voor kleinere en milieuvriendelijkere modellen te gaan. Breng je afstanden in kaart en schat hoeveel benzine je nodig zult hebben. Dit zal je helpen een auto te kiezen die brandstof verbruikt binnen je budget.

Bereken dus bij het plannen van je vakantie hoeveel je zou uitgeven aan taxi’s, transfers en dagtochten die je anders zelf zou kunnen doen als je een auto bij de hand had. En vergelijk dat met de kosten van een huurauto.

Als je alleen reist, is het misschien voordeliger om de bus en de trein te nemen. Maar als je met z’n tweeën of met een gezin reist, kan een auto je echt geld gaan besparen. Tourbussen rekenen per persoon, maar het kost niets extra om met 4 personen een auto te huren.

Ontdek nieuwe bestemmingen

auto-rijden-vs

De meeste bestemmingen zijn eigenlijk veel meer dan wat er binnen hun stadsgrenzen ligt, waar ter wereld je ook bent, je zult waarschijnlijk merken dat je op rijafstand bent van een aantal ongelooflijke omgevingen.

Met de auto kun je de plaatsen die je daadwerkelijk kunt zien uitbreiden. Als je bijvoorbeeld in LA reist, kun je met een auto een uitstapje maken naar andere iconische steden zoals San Diego, of besluiten dat je naar Yosemite National Park wilt rijden.

Je zit niet vast aan de grenzen van één gebied of regio, en hoeft je route niet te beperken tot attracties die langs openbaar vervoerroutes liggen. Je kunt buiten de gebaande paden verkennen, en echt authentieke delen van een locatie ontdekken die andere reizigers meestal niet te zien krijgen.

Gemak

Geen enkele andere wijze van vervoer biedt het gemak en de vrijheid die je eigen auto biedt. Zelf rijden biedt 100% flexibiliteit, en volledige bewegingsvrijheid.

Je hoeft je niet te houden aan tijdschema’s of schema’s, en je kunt je plannen onderweg wijzigen. Immers, spontane omwegen zorgen voor de meest gedenkwaardige delen van een vakantie!

Elke minuut van de dag telt als je een nieuwe bestemming bezoekt, en als je maar een beperkt aantal dagen hebt, is het niet bepaald ideaal om uren in bussen en treinen te zitten. Het openbaar vervoer kan vaak dubbel zo lang duren om ergens te komen vanwege de vele stops en overstappen.

Een eigen auto betekent dat je je dagen rond je eigen routine kunt plannen; je kunt vroeg opstaan om eerder bij een attractie te zijn dan de tourbussen, je kunt aan de kant van de weg stoppen voor uitzichtpunten, je kunt ongeplande toiletstops maken. Je hoeft ook geen uur te wachten als de trein of bus niet komt.

Als je merkt dat je reisroute veel transfers en openbaar vervoer bevat, dan kan het veel handiger zijn om een auto te huren.

Ken de beperkingen

rijden-auto-mercedes

Wanneer je afweegt of je voor een huurauto kiest, is het belangrijk te weten of er beperkingen zijn. Deze kunnen van bedrijf tot bedrijf verschillen, dus het is altijd een goed idee om de kleine lettertjes te lezen voordat je boekt.

Veel voorkomende beperkingen bij veel autoverhuurbedrijven zijn wie het voertuig mag besturen, en de afstand/het aantal kilometers dat je mag afleggen. Zelfs als je bedrijf geen kilometerbeperking heeft, mag je misschien niet buiten de staat of het land rijden.

Dus als je bijvoorbeeld een auto huurt in LA met als enige doel naar Mexico te rijden, denk er dan aan dat de meeste autoverhuurders je dat niet toestaan. Inzicht in de beperkingen die gelden voor autoverhuurders op je bestemming kan een belangrijke factor zijn in de vraag of het de moeite waard is om er een te huren.

Laat een reactie achter