De meeste mensen met wie je tegenwoordig over cryptocurrencies praat, geloven dat er geen toekomst meer in zit en denken niet meer aan bitcoins kopen. Volgens hen is dit al een gepasseerd station. Daarin zit misschien wel een kern van waarheid, maar er bestaan nog steeds kansen.

Of je in 2019 in Bitcoin moet investeren, is een populair onderwerp. Alle ruis rondom de cryptocurrencies kan jouw oordeel gemakkelijk beïnvloeden. Omdat het zo’n nieuwe asset is, is de markt gevuld met verhalen van extreem succes of enorme mislukkingen. Het is dus belangrijk om een gefundeerde beslissing te nemen op basis van timing, waarschijnlijkheid en of het beleggingsprofiel bij jou past.

1. De betere regels voor cryptocurrency

cryptocurrency

De ongekende toename van de cryptocurrency heeft tot de invoering van regelgeving geleid. Het invoeren van regelgeving vermindert de onzekerheid om een belangrijke impuls te geven aan handelsactiviteiten en muntprijzen. Strengere regelgeving helpt om de crypto-zwendel tegen te gaan, die tot nu toe de wenselijkheid om te investeren verminderde. Nieuwe munten en investeringen hebben nu bepaalde criteria waaraan moet worden voldaan. De aanwezigheid van regelgeving heeft de vrees van potentiële investeerders helpen kalmeren en bieden een betere basis voor toekomstige investeringen.

2. De wijdverspreide adoptie van blockchain

Er zijn meer dan 1600 cryptocurrencies, maar de meeste media-aandacht is echter gericht op Bitcoin. De onderliggende technologie van Bitcoin, blockchain, wordt steeds krachtiger.

Duizenden internationale organisaties investeren tijd en middelen in het onderzoek naar blockchain en cryptocurrency. Ze bestuderen hoe de cryptocurrency in hun reeds succesvolle bedrijven kan worden geïntroduceerd. Dit versterkt alleen maar de trendvisie dat blockchain en cryptocurrencies een integraal onderdeel van een toekomstige wereldwijde business gaan worden.

3. De eenvoudigste vorm van beleggen

bitcoin goud

Het voor de eerste keer nadenken over het investeren in cryptocurrency lijkt misschien een ontmoedigend vooruitzicht, vooral al je geen beleggingsadvies hebt. Het goede nieuws is dat de tijden nu zijn veranderd en dat er nu op het internet overal informatie te vinden is. Zo is er bijvoorbeeld Beste Bank, de meest complete Nederlandse gids en handleiding over bitcoins. Bij Beste Bank vind je antwoord op alle belangrijke vragen over het kopen van bitcoins en kun je goed leren hoe je zelf een begin kunt maken met de Bitcoin.

4. Beschikbaarheid van lucratieve alternatieven

Bitcoin domineert al zeker een decennium de crypto-markt en is daarom waarschijnlijk de meest erkende cryptocurrency. Hoewel misschien de tijd om te investeren en een grote winst te behalen met Bitcoin langzamerhand voorbij kan gaan, betekent dit nog niet dat dit tegenwoordig de enige of de beste crypto-investeringsmogelijkheid is.

De beste manier om een investering te doen, is door te kijken naar de lange termijn. Beleggers die geobsedeerd raken door de kortetermijnanalyse kleine prijsvariaties, nemen uiteindelijk verkeerde investeringsbeslissingen. Je wilt niet in paniek raken en jouw belegging tegen lagere prijzen wegdoen, als je die langer had moeten vasthouden totdat de prijzen zich hersteld hadden.

Laat een reactie achter