Omdat matrassen voor de meeste Nederlandse consumenten als een belangrijke aankoop beschouwd worden, weten veel mensen niet of een boxspring eigenlijk wel nodig is. Ze vragen zich af of ze de boxspring eigenlijk wel nodig hebben om hun nieuwe matras goed te laten functioneren, maar het antwoord op deze vraag is nooit direct “ja” of “nee”. De werkelijkheid ligt wat dieper.

Het eenvoudigste antwoord dat we kunnen geven is dat de noodzaak van een boxspring helemaal afhangt van het soort matras en het soort bed. Eén universele waarheid is dat een matras wel op een harde, vlakke ondergrond moet liggen, waardoor een boxspring een ideale optie is. Hoogslapers werken ook, en hoewel ze de meesten niet esthetisch bevallen, leggen sommige mensen hun matras toch direct op de vloer.

Hoewel boxsprings geen verplichte toevoeging zijn bij de aankoop van een matras, zijn er verschillende redenen die ze de initiële kosten vooraf waard maken. Hier zijn vier redenen waarom je een boxspring of een boxspring met opbergruimte zou moeten gebruiken:

Garanties vereisen soms boxsprings

luxe-boxspring-opbergruimte-beige

De meeste fabrikanten eisen dat een matras door een boxspring ondersteund wordt, tenminste als een klant van plan is om op een bepaald moment een garantieclaim in te dienen. Het is vrij logisch; deze matrassen werden ontworpen om optimaal te functioneren in combinatie met deze boxsprings, dus als er iets mis gaat met een bed dat niet op de door de fabrikant bedoelde manier gebruikt werd, waarom zouden ze dan verplicht zijn de claim te honoreren?

Sommige tweezijdige matrassen hebben de steun nodig

Hoewel veel nieuwere matrassen alle ingebouwde steun bevatten die een slaper nodig heeft om comfortabel te zijn en een goede nachtrust te krijgen, zijn er bepaalde stijlen tweezijdige matrassen die nog steeds een boxspring nodig hebben voor ultieme steun. Als het het type matras is dat omgedraaid kan worden, heeft het nog steeds een boxspring nodig, grotendeels omdat ondersteuning de reden is waarom die boxsprings in de eerste plaats uitgevonden werden.

De extra hoogte maakt in en uit bed stappen gemakkelijker

Sommige mensen zijn dol op hun plateau bedden, maar ze staan ook een flink stuk lager bij de grond, wat het in en uit bed stappen kan bemoeilijken. Dit is misschien niet erg voor jonge mensen, maar de oudere mensen die met deze dagelijkse handeling worstelen kunnen de voorkeur geven aan een boxspring. Al was het maar om elke ochtend en elke nacht met relatief gemak te kunnen gaan liggen en opstaan.

grijze-boxspring-opbergruimte

Je bed kan er een nodig hebben om esthetische redenen

Tenslotte ziet een verhoogd bed er op de meeste slaapkamermeubels gewoon beter uit, vult de kamer wat meer en doet hem huiselijker aanvoelen. Een bed dat laag bij de grond staat kan een spelonkachtig gevoel geven in een slaapkamer, terwijl een bed dat op een meer standaard hoogte bovenop een boxspring staat, meer gevuld en comfortabel aanvoelt.

Een nieuwe boxspring kopen bij je nieuwe matras raden wij dus aan.De meeste boxsprings worden samen met een matras ontworpen en getest, wat betekent dat optimale prestaties komen van het gebruik van deze matrassen zoals de fabrikant het bedoeld heeft. Hoewel ze niet in alle gevallen helemaal nodig zijn, zijn ze een ideaal accessoire om het beste uit je bed te halen, en blijven ze een gebruikelijke toevoeging aan elke matras aankoop.

Laat een reactie achter