Er zijn veel redenen voor jou om een professionele certificering te behalen. Betere kansen op werk, een hoger loon en meer prestige zijn de algemene algemene redenen om een professionele certificering te behalen. Afgezien van deze algemene redenen, zijn hier vijf specifieke redenen om ervoor te kiezen om een CMA (certified management accountant) te worden.

CMA wordt internationaal erkend

man-tablet-business

Een CMA-opleiding is een toonaangevende internationaal erkende certificering voor management accounting. Het dient als een paspoort in het beroep van management accounting. Als CMA laat je zien dat je een specifieke kennis tot op zekere hoogte hebt en dat je in het Engels kunt werken als een professionele accountant of een financieel persoon.

CMA heeft een praktische syllabus

Het CMA-examen heeft een zeer praktische syllabus. Je bestudeert dingen, die je bedrijf doet of zou moeten doen. Er is heel weinig in de CMA-syllabus dat je alleen uit het hoofd moet leren zonder praktische toepassing. Deze praktische informatie maakt het materiaal ook gemakkelijker om te leren.

Het CMA-examen is niet eenvoudig

laptop-jongen-business

Het CMA-examen is niet voor iedereen eenvoudig af te ronden. Dit betekent dat het halen van het examen waarde heeft en laat zien dat je moeilijke stof beheerst. Als een examen een hoog slagingspercentage heeft, betekent dit dat het relatief eenvoudig is en niet veel waarde biedt aan degenen die het halen. Omdat het totale slagingspercentage van het CMA-examen lager dan 50% is, betekent dit dat je, wanneer je een CMA wordt, bekwaam bent met wat er in de syllabus wordt behandeld.

Het CMA-examen is een geweldige basis voor je carrière

Omdat het management accounting, financiële boekhouding, interne controles, audit, besluitvorming, budgettering en meer omvat, is CMA vooral een geweldige basis voor een jonge professional, die nog niet weet waarin hij/zij zich wil specialiseren. De relevante inhoud maakt CMA ook een goede kennisbasis als je later besluit om CIA, CFA, CPA of ACCA te gaan volgen (er zijn 7 vrijstellingen voor ACCA-modules als je een CMA bent).

Deze redenen zijn slechts enkele van de redenen waarom jij van CMA jouw professionele certificering zou moeten maken.

Laat een reactie achter