Zelf een magazine maken, waarom zou je dat doen? Nou, daar zijn verschillende goede aanleidingen voor te bedenken die verder gaan dan het maken van een ijdele glossy over jezelf. We bespreken zes goede redenen om een eigen magazine te maken.

Professioneel magazine voor je vereniging

vrouwen-tijdschrift-thee

Zit je bij een vereniging, of misschien zelfs wel in het bestuur van die vereniging, en brengt deze met enige regelmaat een nieuwsbrief uit voor leden? Dan zou je kunnen overwegen om dat wat professioneler aan te pakken door het in de vorm van een magazine te gieten. Magazines zijn veel aantrekkelijker dan een gestencilde nieuwsbrief. Ook is een eigen magazine een teken van het feit dat deze vereniging zichzelf serieus neemt. Wellicht zit er in de gelederen iemand die goed is met opmaak en de opmaak van het magazine wil verzorgen.

Wijkkrant

Wordt er in jouw buurt of dorp een wijkkrant gemaakt en verspreid en kan deze wel een upgrade gebruiken? Ook dan kun je ervoor kiezen om er een magazine van te maken. Hier geldt ook dat dit de wijkkrant een stuk aantrekkelijker maakt om te lezen. Hoe meer mensen het willen lezen, des te leuker en lonender het is om er aan te werken!

Feest of jubileum

Maar de aanleiding om een magazine te maken kan natuurlijk ook persoonlijker zijn. Misschien ken je een getrouwd stel dat een jubileum viert, of iemand die qua leeftijd een mijlpaal bereikt en een feest geeft. Dat zijn goede aanleidingen om samen met vrienden en/of familie als verrassing voor de gelegenheid een magazine te maken met leuke bijdrages en foto’s, geheel in het teken van de gevierde persoon of personen.

Brochure voor je bedrijf

interieur-magazine

Ook zakelijk kun je magazines inzetten. Ben je ondernemer, dan kun een brochure voor je bedrijf in de vorm van een gelikt magazine steken. Hoe aantrekkelijker en mooier je het presenteert, des te professioneler je overkomt en des te meer indruk je maakt op (potentiële) klanten. Dit geeft je ook de ruimte om meer informatie en afbeeldingen te verwerken in je brochure.

Jaarverslag

Moet jouw bedrijf ieder jaar een jaarverslag publiceren? Vaak zijn dit documenten waar veel tijd in zit, maar verder weinig omkijken naar is als het eenmaal openbaar wordt. Natuurlijk is het een formaliteit, maar het gaat wel over het reilen en zeilen van het bedrijf. Als je dat in een aantrekkelijkere vorm kunt gieten door er bijvoorbeeld een mooi magazine van te maken waarin de informatie op een wat speelsere manier aangeboden wordt, dan zal het jaarverslag ook meer interesse gaan wekken. Bijvoorbeeld van het personeel zelf.

Intern bedrijfsmagazine

magazines

Over het personeel zelf gesproken: je kunt ook met regelmaat een intern bedrijfsmagazine maken. Hierin kunnen telkens een aantal medewerkers uitgelicht worden en kan het personeel op de hoogte gebracht worden van het reilen en zeilen van het bedrijf. Dat draagt ook bij aan versterken van het gevoel dat personeel bij het bedrijf heeft. Mensen worden graag op de hoogte gehouden van hoe het gaat met het bedrijf waar ze voor werken, en ook zijn ze geïnteresseerd om meer te weten te komen over de gezichten die ze elke dag zien op het werk.

Natuurlijk kun je het ook letterlijk nemen en daadwerkelijk een nieuw magazine starten voor het algemene publiek. Hoe gaaf zou het immers zijn om zelf hoofdredacteur van een magazine te zijn? Maar zoals bovenstaande suggesties uitwijzen zijn er ook genoeg andere aanleidingen te bedenken om zelf een magazine te maken.

Laat een reactie achter