Yes! De zomer heeft inmiddels officieel zijn intrede gemaakt en dat merken we: het zonnetje schijnt bijna dagelijks en de temperaturen zijn meer dan aangenaam! Voor veel mensen is dit dan ook het moment waarop de vakantiekriebels zich weer aandienen. Met een fulltime job moet je immers regelmatig de tijd nemen om er eens lekker op uit te gaan. Niets werkt namelijk zo ontspannend als jezelf onderdompelen in een nieuwe omgeving. Of je er nou voor kiest om op een caribisch eiland hele dagen door te brengen op het strand, of eindeloos te struinen door de authentieke winkelstraatjes en stokoude musea in een cultuurrijke stad, de ultieme vakantie is voor iedereen anders!

Het vakantietype waar men niet direct aan denkt bij de gedachte aan ontspanning, is de fietsvakantie. Zonde! Met fietsen maak je namelijk helemaal je hoofd leeg terwijl je de wind door je haren voelt glijden en het zonnetje op je gezicht schijnt, klinkt best relaxed toch? Oké, het idee dat je jezelf in die hitte vooruit moet slepen is misschien niet heel aantrekkelijk, maar tegenwoordig is daar ook een oplossing voor! Zo bestaan er inmiddels heuse elektrische hybride fietsen die speciaal zijn ontwikkelt voor het afleggen van flinke afstanden door de wat minder bergzame gebieden. Flink klimmen, steil afdalen en onverharde wegen zijn geen probleem meer. E-bikes van dit type zorgen er namelijk voor dat je zonder ook maar enige moeite de berg op fietst. Fluitend kijk je om je heen terwijl je het warme zomer briesje door je haren voelt waaien. Dus een fietsvakantie niet ontspannend? Think again

Bikkelen zoals vroeger is er niet meer bij

elektrische fiets

Oké, verzuurde spieren en behoorlijke zadelpijn door het fietsen, zijn niet de meest aantrekkelijke kwaaltjes die min of meer zijn verbonden aan een fietsvakantie. Dat dit niet bepaald aantrekkelijk klinkt is niet zo raar. Echter verdwijnen deze kwaaltjes als sneeuw voor de zon als je ervoor kiest om je oude fiets in te ruilen voor een elektrische hybride fiets. De fiets doet namelijk al het zware werk voor je. Bikkelen zoals ze dat vroeger deden is dan ook verleden tijd! Ideaal toch?  

Ontspanning

Een fietsvakantie met een e-bike zorgt ervoor dat je veel meer van je omgeving meekrijgt. De benen uit het lijf trappen om de berg op te fietsen is er niet meer bij, waardoor je nu je focus kunt leggen op de adembenemende omgeving. Je zult nog eens versteld staan van wat je allemaal ziet en hoe rustgevend fietsen eigenlijk is. Je kunt je hoofd even helemaal leegmaken en helemaal opgaan in je omgeving. Klinkt best relaxed toch?

Prima te combineren met luxe

Op fietsvakantie gaan met een elektrische fiets klinkt toch eigenlijk best goed. Zie je het alleen niet voor je om volledig bepakt en bezakt van kampeerplaats naar kampeerplaats te fietsen, om vervolgens voor de zoveelste keer de tent op te moeten zetten? Ook dan hoef je een fietsvakantie niet meteen af te schrijven! Je kunt namelijk ook van sterrenhotel naar sterrenhotel fietsen. Als je voorafgaand aan je reis de route alvast uitstippelt, fiets je van het ene viersterrenhotel naar het volgende luxe appartement. Zorg er dan wel voor dat je deze accommodaties van tevoren boekt! 

Laat een reactie achter