Het huren van elektronische apparatuur kan een groter bedrijf in staat stellen om wanneer en waar dat nodig is zijn assortiment met apparaten uit te breiden, terwijl het een klein of middelgroot bedrijf kan helpen om werkzaamheden waar speciale apparatuur voor vereist is te kunnen uitvoeren. De beschikking hebben tot allerlei soorten apparatuur kan bedrijven helpen om bepaalde klussen uit te kunnen voeren en nieuwe en verschillende soorten projecten binnen te kunnen halen.

Tijdens een storing of in een noodsituatie kan men overwegen om een apparaat te huren en het gehuurde elektronische apparaat wordt dan bezorgd op de locatie. Huren hoeft niet duur te zijn en bovendien kan de concurrentie tussen verhuurbedrijven in het voordeel van de consument werken. Ze stunten vaak met prijzen, aanbiedingen en bepaalde diensten. De verhuur van apparatuur spreekt veel industrieën vanwege de vele voordelen aan.

1. Je hoeft geen geld te investeren

duurste en beste camera's ter wereld

Met name grote elektronische apparatuur zoals bijvoorbeeld een printer is een dure investering die moet worden gepland en waarvoor mogelijk een “goed jaar” (of een paar jaar ) voor nodig is om de kosten terug te kunnen verdienen. Wanneer je een groot apparaat koopt zit je geld erin vast totdat je het weer verkoopt en als je het heel intensief hebt gebruikt en al langer hebt kan het moeilijk zijn om het goed te kunnen verkopen. Als je in plaats daarvan een apparaat huurt houd je geld over dat je in andere belangrijke delen van het bedrijf kunt investeren.

2. Verlaagt de kosten op lange termijn

In veel gevallen hebben bedrijven onderhoudsteams of adviseurs in dienst, die zich bezighouden met het onderhoud van de technologie die af en toe geüpgrade moet worden en dit kan best een hele uitdaging zijn. Je kunt de prijzen voor de huur van tevoren inschatten, terwijl de kosten voor onderhoud en service doorgaans minder voorspelbaar zijn.

3. Vermijd opslag en transportkosten

Iedereen die besluit een nieuw apparaat te kopen, heeft voor de korte en de lange termijn een opslagruimte nodig. Niemand wil een nieuw apparaat in de brandende zon, in de regen of in de stormachtige wind achterlaten. Continue blootstelling aan de weerelementen en een slecht geventileerde opslagruimte zullen de kwaliteit van het apparaat verslechteren. Iedereen realiseert zich dat, ongeacht waar je woont of voor welk doel het zal dienen, opslagruimte duur is en de verhuur van apparatuur elimineert de noodzaak voor langdurige opslag.

Het huren kan je de zorgen over de logistiek bij het transporteren van apparatuur van de ene locatie naar de andere besparen, omdat je het gehuurde apparaat kunt laten afleveren en laten ophalen wanneer dat nodig is. Hiermee kun je op verschillende locaties sneller reageren op uiteenlopende behoeften. De coördinatie van het plaatsen van het juiste apparaat op de juiste plaats en voor de juiste periode kan de werkdag verkorten en geld besparen. Het organiseren van allerlei zaken met veel precisie kan echter vermoeiend zijn en afbreuk doen aan de zaken waar het bedrijf zich echt mee bezig moet houden, dus de projectmanagers en eigenaren kunnen daarom veel voordeel zien in het huren van apparatuur.

4. Bespaar op het betalen van belasting

Hoewel er veel omstandigheden van toepassing zijn op de belastingaangifte van een individueel bedrijf, zijn de huurkosten aftrekbare kosten, terwijl de gekochte apparatuur tegen een bedrag voor afschrijving van de levensduur wordt belast. Over het algemeen zijn de huurkosten iets flexibeler dan de grote kosten die moeten worden gemaakt bij een aankoop. In sommige gevallen worden ze gezien als projectkosten of kunnen ze vanwege de aard van bepaalde soorten bedrijven op een andere manier worden afgetrokken.

Laat een reactie achter