Zit jij acht uur per dag achter een bureau te werken? Dan misschien omdat je geen handenarbeid verricht, dat je geen risico op nek- of rugpijn loopt. Maar dat is helaas niet waar. Een verkeerde zithouding veroorzaakt lichamelijke klachten. Een goede ergonomische stoel voor rugklachten kan daarvoor een goede oplossing zijn. Dit soort stoel is speciaal ontworpen om rust te geven aan de belangrijkste structuren van je lichaam. Bekijk de onderstaande vijf redenen waarom jij een ergonomische bureaustoel nodig hebt.

Een goede lichaamshouding

man op kantoor

Een ergonomische stoel heeft kenmerken zoals een hoofdsteun en rugleuning om een goede lichaamshouding te bevorderen. Een goede houding is één van de belangrijkste dingen, die je voor je lichaam kunt doen. Als je een goede houding hebt, zijn je spieren, je botten en gewrichten perfect uitgelijnd en kunnen ze naar behoren functioneren. Als je niet in een goede houding zit, kun je last van chronische rugpijn, nekpijn en algehele vermoeidheid krijgen.

Je kunt je houding controleren door een test voor de spiegel te doen. Om deze test uit te voeren, moet je voor een grote spiegel gaan staan en kijken of:

  • Je hoofd recht op de romp staat
  • Je schouders vrijwel in één lijn met de romp staan
  • Je heupen in één lijn met de schouders en de voeten staan
  • Je enkels er recht uitzien

Comfort

Simpel gezegd, zijn ergonomische stoelen comfortabeler dan jouw traditionele bureaustoel. Ze zijn gebruiksvriendelijk en kunnen aan jouw individuele behoeften worden aangepast.

Vermindert het risico op rugpijn

kantoor-bureaustoel

Ergonomische stoelen hebben rugleuningen en een functie om achterover te leunen, die helpen om de rug te ontlasten. Dit helpt de natuurlijke ronding van je ruggengraat te ondersteunen. Ergonomische stoelen zijn hoog genoeg om je hele rug te ondersteunen. Sommige traditionele stoelen zijn te kort.

Vermindert het risico op nekpijn

De meeste traditionele bureaustoelen bieden geen neksteun. Als je langere tijd geen neksteun gebruikt, kan dit stijfheid in jouw nek en schouders veroorzaken. Met de hoofdsteun van de ergonomische stoel kun je je uitstrekken en ondersteund worden. Dit is een geweldige functie voor mensen, die de meerderheid van de dag aan de telefoon zitten.

Vermindert de druk op de heupen

bedrijf-vergadering-kantoor

Ergonomische bureaustoelen helpen zelfs om de druk op je heupen te verminderen. Normale stoelen hebben harde oppervlakken om op te zitten, waardoor je heupen onder druk komen te staan. De ergonomische stoel is diep genoeg om je heupen en billen te ondersteunen.

Laat een reactie achter