Heb je motivatie nodig om een escape room te proberen? Wil je al langer een escape room proberen, maar twijfelde je gewoon? Nou dan ben je hier aan het juiste adres, want ik ben hier om je over te halen om een escape room te gaan spelen!

1. Je leert misschien dat je talenten hebt waarvan je niet wist dat je ze had

Bij het spelen van een escape room zijn er verschillende rollen die mensen spelen zonder het te beseffen. Iemand kan zich ontpoppen als de leider, die het team orkestreert en coördineert. Sommige leden zijn misschien beter in numerieke, logische of analytische puzzels. Anderen zijn misschien goed in taaluitdagingen, en weer anderen blinken uit in het herkennen van ongewone of moeilijk te vinden puzzelelementen. Escape rooms bieden een omgeving om te leren over je sterke punten, en die te omarmen en te verfijnen.

2. Gezinsvriendelijke

Escape rooms kunnen geweldig zijn voor alle leeftijden. Soms ziet het jongste lid van een team de dingen vanuit een ongebruikelijk perspectief of met een ongebreidelde fantasie die het team naar een oplossing kan leiden. Je kunt omarmen dat je wordt ondergedompeld in een collectieve uitdaging die zich afspeelt in een andere tijd of plaats – ongeacht de leeftijd. Je gezin zal herinneringen creëren terwijl je puzzels uitzoekt, hindernissen overwint en samen een kamer verslaat. Veel escape room faciliteiten hebben kamers die kindvriendelijk zijn. Neem contact op met de locatie om de beste kamer te bepalen, en informeer naar eventuele minimum leeftijdseisen.

3. Versterkt relaties

Bron: rotterdamescaperoom.nl

Escape rooms vereisen en belonen samenwerking. Door samen te werken en gezamenlijk puzzels op te lossen, kun je je relatie met een vriend, familielid of echtgenoot verbeteren. De voordelen van teamwork en collectief succes reiken verder dan de escape room!

4. Geen scherm-zone

In plaats van op je telefoon, je tablet of een X-box te zitten, heb je in een escape room interactie met zowel mensen als fysieke dingen. Je stapt uit de technologische wereld naar een meer creatieve, boeiende en onderhoudende wereld! Escape rooms zijn een geweldige manier om uit je routine te stappen en plezier te hebben om weer in contact te komen met echte mensen!

5. Vergroot je zelfvertrouwen

escape-room-rotterdam

Bron: rotterdamescaperoom.nl

Zelfs als je een escape room niet “verslaat”, geeft het overwinnen van puzzels in de kamer – zowel individueel als gezamenlijk – een geweldig gevoel van voldoening. Het daadwerkelijk oplossen/ontkomen van een kamer kan dat gevoel nog versterken. De verscheidenheid aan puzzels en uitdagingen biedt ieder teamlid de gelegenheid een bijdrage te leveren. Vaak is het de stille persoon op kantoor, of het jongste familielid, die uit de ervaring tevoorschijn komt vol opwinding over zijn bijdrage – en die bijdrage erkend te zien door andere teamleden. Escape rooms kunnen een geweldige manier zijn om vertrouwen op te bouwen terwijl je geweldige momenten deelt met je vrienden, familie of collega’s.

6. Oefent je probleemoplossende vaardigheden

Escape rooms zijn gevuld met verschillende soorten puzzels, die de verschillende talenten en vaardigheden van de spelers uitdagen. Sommige zijn gemakkelijk, terwijl andere complex kunnen zijn. Je doet een beroep op je creativiteit, je analytische vaardigheden, je communicatievaardigheden – veel van dezelfde gebieden die je ten goede komen als je echte uitdagingen op school of werk aangaat.

7. Helpt bij communicatieve vaardigheden

Veel puzzels zijn ook interactief, en vereisen twee of meer teamgenoten om ze op te lossen. Dit vereist het openlijk delen van inzichten en vermoedens binnen je groep. Vaak is het mislukken van een kamer terug te voeren op uitdagingen met de communicatie. Het team slaagt of faalt samen – de best presterende teams zijn vaak diegenen die elkaar goed kennen. Heb je een nieuw team? Gebruik een escape room ervaring om de communicatie in het hele team te verbeteren.

8. Het is leuk!

Bron: rotterdamescaperoom.nl

Dit is een no-brainer, maar ja het is erg leuk! Escape rooms bieden al deze voordelen – maar het beste is dat je tijdens de ervaring een knaller zult hebben! Dus ga de uitdaging aan – je zult een geweldige tijd hebben, je talenten omarmen en je team versterken.

9. Beter alternatief voor traditioneel vermaak

Escape rooms creëren een nieuw soort entertainment – een die actief en meeslepend is in plaats van passief en observerend. In plaats van naar de film te gaan, zit je nu zelf in de film. Escape rooms zijn interactief en dagen je uit tot observeren, denken, delen, debatteren en samenwerken. Je mag een avontuur beleven, niet ernaar kijken.

10. Laat je creatieve sappen stromen

Elke escape room vervoert je naar een andere setting, of dat nu het oude westen is, de middeleeuwen, of in de ruimte. Door helemaal in beslag genomen te worden door een andere werkelijkheid, kun je je creatieve kant laten bezetten. Bovendien vereisen veel puzzels dat je de dingen anders ziet en “buiten de kaders denkt”. Ga dus “ontsnappen” aan de werkelijkheid en laat je creativiteit de vrije loop!

Laat een reactie achter