Veel mensen kiezen in eerste instantie voor kamperen omdat het een goedkopere manier is om een binnen Europa vakantie te houden. De meesten herhalen die ervaring keer op keer omdat het voor het hele gezin zo’n speciaal soort vakantie is. Een camping aan de drome frankrijk is dus echt een aanrader.

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom ik denk dat je er echt eens over moet nadenken.

1. Kosten

Het lijdt geen twijfel dat de prijs een belangrijke factor bij het boeken van een vakantie is. Laat je echter niet misleiden door te denken dat goedkope kampeervakanties in Frankrijk hetzelfde is als smakeloze of vreselijke vakanties. Dat is zeker niet het geval is. Kies jouw camping net zo zorgvuldig als jouw hotel of resort en ‘voila’, je hebt een heerlijke vakantie.

2. Vervoer

camper roadtrip amerika

Geniet van de vrijheid om te allen tijde jouw eigen vervoer tot je beschikking te hebben. Je kunt bij de meeste reisbureaus kiezen of je met jouw eigen auto wilt gaan rijden of dat je wilt gaan vliegen en een huurauto op de luchthaven wilt ophalen. Beide hebben voor- en nadelen en jouw beslissing wordt waarschijnlijk door factoren zoals kosten, tijd, afstand en leeftijd van de gezinsleden bepaald.

3. Keus

In Frankrijk is kamperen een echte manier van leven en de keuze is enorm – groot of klein, internationaal of meer lokaal, aan zee, aan een meer, op het platteland, vlakbij een grote stad, dichtbij Parijs, vlakbij een haven? De keuze is echt enorm.

4. Taal

De kans om jouw kinderen of jezelf aan ten minste één andere taal bloot te stellen, mag je natuurlijk niet missen. Zie vol ontzag hoe kleine peuters uit verschillende landen moeiteloos met elkaar communiceren of voel je enorm trots als jouw tieners nonchalant over hun gesprek met Pierre, Dieter, Maria of Mignonette vertellen. Kijk hoe gemakkelijk de jongeren zich mengen en volg hun voorbeeld.

5. Ontspanning

camper-uitzicht

Geniet of hoe je het ook noemt. Jij beslist wat je wilt gaan doen en wanneer je het wilt gaan doen. Wil je graag tot rust komen? Geen probleem, er zijn kinderclubs voor alle leeftijden, waar jouw kinderen veilig zijn en plezier hebben. Wil je gaan verkennen? Geen probleem, spring gewoon in de auto en ga op pad. Wil je bezienswaardigheden bezoeken? Geen probleem, ga ofwel met de auto op pad of bekijk welke tours de camping kan aanbieden of kan organiseren.

6. Vrijheid

kamperen-luxe-camper

Kamperen in Frankrijk beperkt je niet tot één plaats, één gebied of zelfs maar één regio. Je bent zo vrij als een vogeltje om te gaan en te staan waar jij wilt. Breng als gezin een paar avonden door om te bespreken wat iedereen wil en neem dat mee in jouw planning. Zoek je een plek in Parijs om op weg naar de Rivièra via de Franse Alpen te verblijven? Dat is heel goed mogelijk als je alles maar van tevoren goed plant.

Tenzij je op zoek bent naar overdadige luxe, is kamperen in Frankrijk moeilijk te verslaan. Maar er zijn in Frankrijk zelfs vijfsterrenstacaravans beschikbaar. Probeer het zelf eens!

Laat een reactie achter