Volgens Statista geven Nederlandse huishoudens gemiddeld €270 per jaar uit aan grote keukenapparatuur en nog eens €108 aan kleine apparaten. Dit betekent dat je op de lange termijn veel geld kunt besparen door gebruikte apparaten te kopen.

Er zijn veel redenen om gebruikte keukenapparatuur voor je huis te kopen. Als je gebruikte apparaten koopt van bijvoorbeeld Welhof, dan krijg je een een kwalitatief, betaalbaar en milieuvriendelijk product.

Hier zijn 5 redenen om gebruikte keukenapparatuur te kopen:

keuken-witte-tegels

1. Een stuk betaalbaarder

Je kunt veel geld besparen door gebruikte apparaten te kopen. Gebruikte apparaten zijn vaak te koop voor een fractie van de prijs van nieuwe. Dit geldt vooral als je ze koopt op online marktplaatsen zoals eBay of Marktplaats. Je kunt ook goede deals vinden bij kringloopwinkels of sites waar refurbished apparatuur verkocht wordt. Ga dus bijvoorbeeld voor een tweedehands koelkast in plaats van een compleet nieuwe.

2. Milieuvriendelijk

Gebruikte apparaten zijn een geweldige manier om je impact op het milieu te verminderen. Als je een nieuw apparaat koopt, belandt het vaak op de vuilnisbelt.

Maar als je een gebruikt apparaat koopt, geef je een oud apparaat een nieuw leven. Dit vermindert de hoeveelheid afval die elk jaar op de vuilnisbelt belandt. Bovendien verbruiken gebruikte apparaten niet zoveel energie als nieuwe, dus je draagt je steentje bij aan een beter milieu.

3. Gebruikte apparaten hebben soms zelfs nog garantie

Als je gebruikte keukenapparatuur koopt, krijg je vaak dezelfde garantie als wanneer je ze nieuw had gekocht. Dat komt omdat de meeste grote fabrikanten van apparaten een garantie bieden op hun producten voor een bepaalde tijd, zelfs als ze gebruikt zijn.

Dit betekent dat je gerust kunt zijn in de wetenschap dat er garantie op je gebruikte apparaat zit. Als er iets misgaat, kun je ermee naar de fabrikant gaan en het laten repareren of vervangen.

4. Betrouwbaar

Gebruikte apparaten zijn net zo betrouwbaar als nieuwe. Velen zijn nog in goede staat en werken perfect.

Dat komt omdat de meeste grote fabrikanten hoge eisen stellen aan hun producten. Ze verkopen alleen kwaliteitstoestellen die jarenlang meegaan. Als je een gebruikt apparaat koopt, kun je er zeker van zijn dat het goed werkt en lang meegaat.

5. Ze zijn er in alle soorten en maten

Gebruikte apparaten zijn er in alle soorten en maten, dus je kunt er een vinden die perfect past bij je behoeften. Of je nu een kleine koelkast of een grote vaatwasser nodig hebt, er is altijd een gebruikt apparaat voor jou.

Dit betekent dat je niet hoeft in te leveren op wat je wilt. Je kunt het perfecte gebruikte apparaat voor jouw huis vinden.

Conclusie

Er zijn veel redenen om gebruikte apparaten voor je huis te kopen. Ze zijn betaalbaar, milieuvriendelijk, en ze worden geleverd met garantie. Bovendien zijn ze net zo betrouwbaar als nieuwe apparaten. Dus als je geld wilt besparen en het milieu wilt helpen, dan is het kopen van een gebruikt apparaat een goede keuze.

Laat een reactie achter