De populariteit van glamping in Nederland neemt toe. Het is een unieke manier om de luxe en het comfort van een traditioneel hotelverblijf te combineren met een kampeerervaring in de buitenlucht.

Wat is glamping?

Glamping is een meer glamoureuze vorm van kamperen, met diensten en voorzieningen in resortstijl en in een natuurlijke omgeving. Het is vaak waar moeder natuur en moderne luxe elkaar ontmoeten.

Glamping groeit in populariteit over de hele wereld, ook in Nederland.

Weinig gedoe

Een van de meest bewerkelijke taken die je op een kampeervakantie moet doen is het opzetten van je slaapplaats. En een van de meest ellendige taken is het inpakken van je tent aan het eind. Bij glamping hoef je niks op te zetten of in te pakken. Je hoeft niet in het donker een tent op te zetten als je ‘s nachts aankomt, en je hoeft geen enorme tent aan het eind van de vakantie weer in een kleine tas te proppen. Glamping betekent dat je gewoon kunt aankomen en vertrekken in je eigen tempo – geen stress.

Comfort

glamping-tent-binnenkant-slaapkamer-eenpersoonsbedden

Bron: Leistert.nl

In tegenstelling tot kamperen hoef je met glamping niet op een koude en harde vloer te slapen. Je kunt slapen in een warm en knus bed. Zeg maar dag tegen de rug- of heuppijn die je kunt krijgen van een week slapen in de buitenlucht. Of je nu geniet van de Duinen of de kust van Katwijk, glamping betekent dat je in een comfortabel bed slaapt en een goede nachtrust krijgt.

Het beste van twee werelden

Glamping betekent dat je kunt beschikken over alle faciliteiten van een traditionele vakantie en toch kunt deelnemen aan de buitenactiviteiten die bij kamperen horen. Je kunt bijvoorbeeld een koelkast en elektriciteit hebben, terwijl je een open vuur hebt om je diner te BBQ-en of marshmallows te roosteren. Je kunt wandelen en in de regen terechtkomen, maar terugkeren naar een warme hut met frisse, droge kleren. Je kunt uit je knusse slaapkamer stappen en omhoog kijken om niets anders te zien dan de nachtelijke hemel. Het hebben van de faciliteiten van een conventionele accommodatie en het authentieke karakter van een kampeervakantie is een enorm verkoopargument.

Goed beveiligd

Je geliefden en waardevolle spullen veilig houden terwijl je op een glamping vakantie bent. De meeste glamping accommodaties hebben effectieve sloten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het achterlaten van je waardevolle spullen in een tent of het op slot doen in je auto.

Betaalbare gezinservaring

luxe-glamping-tent-gezin-leistert

Bron: Leistert.nl

Glamping en staycations worden steeds populairder bij gezinnen. Met het hele gezin naar het buitenland voor de zomervakantie kan ongelooflijk duur worden; vluchten, accommodatie, reisgeld en ervaringen tellen allemaal op. Daardoor wordt een gezinsvakantie in het buitenland deze zomer voor veel mensen steeds onbetaalbaarder. Glamping biedt je een haalbaar alternatief voor reizen naar het buitenland met minder reistijd, lagere reiskosten en vaak goedkopere activiteiten terwijl je daar bent.

Fotomogelijkheden

Zowel in Nederland als in het buitenland valt niet te ontkennen dat er prachtige stukjes natuur te ontdekken zijn. Door te gaan glamperen zit je vaak midden in deze geweldige natuurgebieden. Of je nu een amateur bent met een diafragma of handig met een spiegelreflexcamera, je kunt er zeker van zijn dat je tijdens je vakantie een aantal prachtige bezienswaardigheden kunt vastleggen. Dankzij moderne telefoons kunnen de meeste mensen in een oogwenk prachtige foto’s maken en dierbare familieherinneringen vastleggen.

Ideaal voor op festivals

Veel festivals bieden nu glamping als optie aan. Muziekliefhebbers worden vaak afgeschrikt door het idee van een verblijf op een overvolle camping, met luide en storende dronken feestvierders – of de wetenschap dat ze zich vijf dagen lang niet kunnen wassen of douchen. Glamping geeft de festival liefhebber de mogelijkheid om in een eigen woonruimte op een rustiger deel van de camping te verblijven. Elke ochtend kun je een douche en een kopje thee nemen voordat je met je beste vrienden op pad gaat om een paar van je favoriete bands te zien. Daarom is glamping een geweldige optie om te overwegen als je een festival wilt bezoeken in comfort, luxe en stijl.

Midden in de natuur

De mogelijkheid om in de natuur te zijn is vaak de meest dwingende reden om voor een glamping vakantie te kiezen. Met zoveel technologie in ons leven verweven, van smartphones tot slimme huizen, kiezen veel reizigers ervoor om weer in contact te komen met de natuur en zich te verwijderen van de drukte van het moderne leven.

Een verblijf in een resort of hotel is niet te vergelijken met een verblijf in de natuur. Glamping en buiten zijn geeft je een gevoel van vrijheid dat je bij andere vakanties niet zult vinden. Bovendien vind je bij glamping geen enorme spinnen of enorme insecten die je slaapzak met je delen!

Glamping op recreatiepark de Leistert

grote-glamping-tenten-kinderen-spelen-leistert

Bron: Leistert.nl

Met zo veel prikkels in het dagelijkse leven zou een glamping vakantie of op de camping tijdens hemelvaart ideaal zijn om helemaal tot rust te komen en te ontprikkelen. Bij Recreatiepark de Leistert zijn er genoeg manieren om comfortabel te kunnen overnachten! Ze bieden namelijk bungalows van hoge kwaliteit aan, maar ook een prachtige camping. Op camping de Leistert geniet je van het buitenleven op een kampeerplaats of in een van de verblijfsaccommodaties. Er zijn geweldige voorzieningen te vinden en het park is super kindvriendelijk.

Laat een reactie achter