Elk werk of zelfstandige activiteit die leidt tot een duurzamer milieu wordt beschouwd als een groene baan. Het bedrijf of de organisatie kan zich bezighouden met groene energie (bijvoorbeeld zonne-energie), of met een conventionele sector, maar het moet echte en aanzienlijke inspanningen leveren om zijn koolstofvoetafdruk te verminderen en het milieu te beschermen. Om dit vak in te duiken kan je beginnen met een groene opleiding.

Hier zijn vier redenen waarom je voor een groen bedrijf zou moeten werken:

Werknemerstrots

opleiding uitvoerder groen

Bron: KENNISS.nl

Het gevoel bij te dragen aan een duurzame toekomst is zeer aantrekkelijk voor millennials, die het grootste deel van de wereldbevolking uitmaken. Werknemerstrots is zeldzaam, en trots uiting geven aan associatie met een groen bedrijf dat het milieu steunt en een verschil maakt is veelzeggend, vooral in het tijdperk van klimaatverandering. Deze trots komt ook tot uiting in het concurrentievermogen ten opzichte van de traditionele energie-industrieën, en een concurrerende instelling helpt bedrijven te werken aan milieuvriendelijke bedrijfsmodellen en tegelijkertijd succes te boeken op het gebied van duurzame ontwikkeling. Wil jij een stap maken richting de groene sector, maar weet je nog niet zo goed waar naartoe? Check dan de verschillende groene opleidingen die KENNISS te bieden heeft. KENNISS is namelijk een alles-in-een leerplatform waar onder andere opleidingen van gespecialiseerde opleiders en leveranciers uit de sector in aangeboden worden.

Bedrijven die om het milieu geven, waarderen hun werknemers

Uiteindelijk is het voor werknemers belangrijk dat het bedrijf hun werk waardeert, hen motiveert en hen stimuleert om nog grotere hoogten te bereiken. Een groen bedrijf doet dat door niet alleen naar een winst- en verliesrekening te kijken, maar door prioriteit te geven aan een bedrijfsmodel dat werknemers, hun omgeving en winst op gelijke voet stelt. Deze waarden verbeelden duidelijk een bedrijf dat sterk opkomt voor het milieu, en wat de gevolgen van zijn handelen in overweging neemt voordat het kritische beslissingen neemt. Daarbij waarderen deze bedrijven de zorgen en initiatieven van hun werknemers.

Afgestemde waarden

veilig werken langs de weg: de boomverzoging opleiding

Bron: kenniss.nl

Werkzoekenden willen een werkgever wiens waarden goed passen bij hun cultuur. Meer dan drie decennia onderzoek toont aan dat de match die iemand voelt met een organisatie een belangrijke drijfveer is voor de keuze van een baan. Het hebben van gedeelde waarden betekent dat er een overeenkomst is in doelen en verwachtingen tussen de werkgever en de werknemer. Die werknemers en organisaties die een duidelijke werkcultuur hebben, hebben ook een grotere band en synergie met hun werknemers, wat zorgt voor betere prestaties en gelijkgestemde werkfilosofieën. De cultuur van een groen bedrijf is opgebouwd rond de filosofie van duurzaamheid – het is een win-win voor zowel het bedrijf als de werknemers.

De toekomst ligt in hernieuwbare energiebronnen.

Tegenwoordig steunen meer regeringen en organisaties groene energieprojecten dan ooit tevoren. Dit creëert een grote vraag naar gekwalificeerde professionals in hernieuwbare energie. Hernieuwbare energie zal volgens het International Energy Agency in 2024 naar verwachting 30 procent van de wereldenergie uitmaken, waarvan het grootste deel wordt aangedreven door zonne- en windprojecten die in een record tempo worden uitgerold.

Het werven van werknemers die gepassioneerd zijn over zaken als milieu en duurzame energie is cruciaal voor het succes van een groene organisatie. Groene bedrijven tonen een soortgelijke passie en betrokkenheid bij hun eigen personeel, wat uiteindelijk resulteert in betere prestaties, minder verloop en een hogere productiviteit.

Laat een reactie achter