Wij geloven dat een houtkachel van droomkachels.nl niet alleen een stijlvolle toevoeging is aan een traditioneel huis, maar we weten ook dat het nog een aantal andere voordelen heeft. Om je te helpen beslissen of ook jij een houtkachel moet aanschaffen, hebben we vijf redenen waarom je een houtkachel nodig hebt voor je op een rijtje gezet. Geloof ons maar, sommige redenen zullen je echt verrassen.

Het verlaagt je energierekening

fire wood on fireplace

Hoewel het aankoopbedrag van een houtkachel een ding kan zijn dat je misschien afschrikt, zul je na verloop van tijd merken dat je geld zult gaan besparen op je energiekosten.

Dit is vooral het geval als je in de winter naast het gebruik van de centrale verwarming ook gebruikmaakt van je houtkachel. Het hele gezin kan rond het knetterende vuur kruipen in plaats van naast de verwarming te gaan zitten.

Je hebt wat er ook gebeurt warmte!

De meesten van ons hebben op een bepaald moment in ons leven wel te maken gehad met een langdurige stroomstoring en sommige andere mensen hebben de pech dat ze in een gebied of in een land wonen waar een stroomstoring regelmatig voorkomt.

Als je besluit om een houtkachel in je huis te laten installeren, kun je ongeacht een uitval van de stroom ten minste één kamer in het huis opwarmen.

Het is zuinig

Brandstof nodig voor je houtkachel? Als dat het geval is, kun je gewoon rondkijken en je zult verbaasd staan over wat je allemaal kunt gebruiken. Ken je een tuinman of heb je misschien een buurman met groene vingers? Waarom vraag je ze dan niet of ze nog hout en takjes voor je hebben.

Als dat niet lukt, maak dan een wandeling door een bos of het park bij jou in de buurt en alles wat je op de grond ziet liggen, mag je gewoon meenemen. Zorg er alleen voor dat je geen twijgen of takken van bomen afbreekt, omdat dat verboden is.

Ze zien er prachtig uit

fire burning on fireplace

Het heeft echt iets magnifieks om een houtkachel van hoge kwaliteit in huis te hebben. Alles is geweldig van het knisperende vuur, de warmte die het verspreidt of gewoon omdat het de kamer een gezellige en gastvrije uitstraling geeft. Als je op zoek bent naar iets extra’s in je huis en je niet zeker weet wat je nog mist dan heb je het nu gevonden!

Ze kunnen de waarde of de aantrekkingskracht van je huis verhogen

Er wordt aangenomen dat een houtkachel de waarde van je huis met maar liefst 5% kan verhogen. Terwijl dit misschien niet zo veel lijkt, kan het uiteindelijk toch om duizenden euro’s gaan en dan is het ineens wel aantrekkelijk, toch? Kopers vinden een houtkachel een pluspunt maar ook verhuurders van huurwoningen kunnen meer potentiële huurders aantrekken als ze weten dat het gaat om een huis met een houtkachel, die op hen wacht!

Hopelijk hebben deze 5 voordelen je inspiratie gegeven om te gaan bekijken of een houtkachel in huis ook iets voor jou is.

Laat een reactie achter