Inloopdouches zijn een perfecte manier om de moeilijkheden bij het in- en uitstappen van een conventioneel bad of douche op te heffen. De volgende redenen zullen uitleggen waarom het kopen van een inloopdouche in je huis je op je gemak zal stellen en je douchegewoonten veel gemakkelijker zal maken.

Slipvrij

Uitglijden in de badkamer is een veel voorkomende oorzaak van verwondingen in huis. De meeste inloopdouches zijn allemaal standaard voorzien van antislip. Dat geeft jou en je naaste extra gemoedsrust.

Toegankelijk voor rolstoelen

inloopdouche hout

Een douche of bad toegankelijk maken voor rolstoelgebruikers kan een moeilijke ervaring zijn. Daarom zijn er inloop douches ontworpen die geschikt zijn voor een rolstoel. Uiteraard moet alle andere badkamermeubel ook toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

Verhoogde veiligheid

Zoals eerder gezegd bieden inloopdouches een lage instap om de persoonlijke veiligheid te vergroten. Andere veiligheidsopties, zoals veiligheidsbeugels om je veilig en geborgen te voelen als je een extra mobiliteitshulpmiddel nodig hebt. Je zelfverzekerd en verzekerd voelen, is een prioriteit. Het plaatsen van grijpstangen bij in- en uitstappen vergroot je onafhankelijkheid bij het in- en uitstappen van de douche.

Gemakkelijk schoon te maken

inloop-douche-badkamer

Het schoonmaken van een douche of bad kan moeilijk en potentieel gevaarlijk zijn. De meeste inloopdouches zijn vanwege het design makkelijk schoon te maken.

Onafhankelijk

Onafhankelijkheid is iets waar we allemaal waarde aan hechten. Vooral als je een beperkte mobiliteit hebt, kan het aanpassen van je douche om je toegankelijkheid te verbeteren helpen om het dagelijkse leven gemakkelijker en veiliger te maken.

Zoals hierboven besproken, bieden inloopdouches een aantal manieren om je veiligheid bij het douchen te vergroten. Al deze factoren samen betekenen dat je kunt genieten van een grotere onafhankelijkheid bij het in- en uitstappen van de douche, zonder dat je op iemand anders aangewezen bent.

Een natte ruimte is een uitstekende optie om de onafhankelijkheid te vergroten. Bij een natte ruimte is de hele ruimte waterdicht gemaakt, met een licht hellende vloer om het water te laten weglopen. Zo ontstaat een inloopdouche waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Dit is ideaal voor rolstoelgebruikers of mensen die bij het douchen mobiliteitshulpmiddelen nodig hebben.

inloopdouche zwart

Design op maat

Of je badkamer nu groot of aan de kleine kant is, er is geen standaard maat, want ze worden op maat van je complete badkamer gemaakt. Daarom kun je het ontwerp aanpassen aan je badkamer en je persoonlijke behoeften. Badkamers hebben vaak vreemde vormen of een gebrek aan ruimte, met een op maat gemaakte inloopdouche kun je ervoor zorgen dat je in je badkamer geen compromissen hoeft te sluiten.

inloop-douche-badkamer

Laat een reactie achter