De vloeren in een huis zijn heel erg bepalend voor het ontwerp. Een goede vloer biedt comfort tijdens het lopen en langdurige duurzaamheid. Ook moet de vloer gemakkelijk te leggen zijn en moet het de ruimte een mooi uiterlijk geven. Laminaatvloeren zijn in een grote verscheidenheid aan trendy kleuren en texturen verkrijgbaar.

Laminaatvloeren worden steeds populairder en dat is ook geen wonder. Eigenlijk zijn laminaatvloeren gewoon op alle gebieden ideaal.

In dit artikel bespreken we de voordelen van laminaatvloeren:

1. Waar voor je geld

Laminaatvloeren bieden je echt waar voor je geld en zijn vaak goedkoper dan hardhouten vloeren of tapijt. Op de lange termijn bespaar je ook geld, omdat de vloer geen gespecialiseerde reiniging vereist en vanwege zijn duurzame karakter bestand is tegen vlekken, krassen en vervaging. Laminaat heeft een ongelooflijke levensduur.

2. Ruime keuze uit kleuren en texturen

houten vloer keuken

Hoewel het altijd het gemakkelijkste is om iemand in te huren die de laminaatvloeren voor je kan leggen, kun je er als je een beetje handig bent ook een doe-het-zelfproject van maken. Het klik-systeem zorgt ervoor dat het leggen snel en gemakkelijk gaat.

Laminaat is in een verscheidenheid aan trendy kleuren en texturen verkrijgbaar. Je vindt replica’s van exotische hardhouten planken tot een meer eigentijdse witgekalkte afwerking, lichtere houttinten en zelfs een grijze houtlook.

3. Superieure duurzaamheid

Laminaatvloeren zijn gemaakt van vezelplaten met een hoge dichtheid, wat een ongelooflijk duurzaam materiaal is dat jarenlang een goed uiterlijk en comfort biedt. Laminaatvloeren zijn dus opgewassen tegen het vele lopen in huis. Ook kan het met gemak tegen een stootje dus kunnen kinderen lekker hun gang gaan tijdens het spelen.

Het krimpt niet en het zet ook niet uit, wat bij echt hardhout wel het geval kan zijn. Als er te veel vocht binnendringt of als er permanente schade aan het oppervlak of de kernplaat ontstaat, kan een deel of een plank van de laminaatvloer gemakkelijk worden vervangen. Je hoeft dus niet de hele vloer te vervangen maar alleen het gedeelte dat beschadigd is.

4. Snel en eenvoudig te leggen

houten vloer

Het leggen van een laminaatvloer is een fluitje van een cent. Hoewel het altijd het gemakkelijkst is om een professional in te schakelen om je laminaatvloeren voor je te laten leggen, kun je als je handig bent er ook een geweldig doe-het-zelfproject van maken.

Er zijn geen speciale lijmen nodig, omdat laminaatvloeren bestaan uit planken die met een klik-systeem die in elkaar worden gelegd. Het maakt ook niet uit wat je ondervloer is, zolang deze maar wel vlak is, omdat laminaatvloeren niet hoeven te worden vastgelijmd of te worden genageld. Het ligt dus los op de ondervloer, wat betekent dat het op hout, multiplex, beton of zelfs bestaande vinylvloeren kan worden gelegd. De meeste laminaatvloeren kunnen ook over vloerverwarming worden gelegd.

5. Hygiënisch en geweldig voor mensen met allergieën

Als je kinderen hebt die graag op de vloer spelen, weet je hoe belangrijk het is om geen schoonmaakproducten met agressieve chemicaliën te gebruiken. Daarom zijn laminaatvloeren zo ideaal. Ze zijn gemakkelijk met water en zeep te reinigen.

Laminaatvloeren zijn ook ideaal voor mensen met allergieën omdat het snel schoon te maken is en een niet-poreus oppervlak heeft. Als zodanig absorbeert het dus geen stof en als je morst kan het beter worden schoongemaakt dan bijvoorbeeld tapijt.

Het luchtdichte sluitsysteem en het plastic laagje zorgen voor een schild waardoor vocht en vuil geen kans maken. Het is ook ideaal voor eigenaren van huisdieren, omdat ongewenste haren of rommel snel en gemakkelijk kunnen worden weggeveegd.

6. Weinig onderhoud en gemakkelijk te reinigen

houten vloer woonkamer

Je laminaatvloer schoonhouden kan niet eenvoudiger. Je hoeft het niet te behandelen met vernis, was, polijstmiddel of speciale schoonmaakchemicaliën. Gebruik een antibacteriële microvezeldweil voor een eerste droge reiniging om zo alle fijne stofdeeltjes en dierenharen op te nemen. Stofzuig of veeg dan de resterende zwaardere vuildeeltjes zoals voedsel op. Zorg er wel voor dat je een rubberen bezem gebruikt, omdat traditionele bezems krassen op de vloer kunnen veroorzaken.

Als je kinderen hebt die veel op de vloer spelen, weet je hoe belangrijk het is om geen schoonmaakproducten met agressieve chemicaliën te gebruiken. De hardnekkige vlekken kun je met een niet-schurend product, dat speciaal is ontworpen voor houten laminaatvloeren, verwijderen.

Laat een reactie achter