Er wordt vaak gedacht dat leren sneakers een luxe product is, dat alleen is weggelegd voor rijke en trendy mensen. In feite is dat eigenlijk al lang niet meer het geval want in de afgelopen jaren zijn steeds meer mensen leren schoenen gaan dragen. Het aanbod van leren schoenen is flink gegroeid en er zijn zelfs steeds meer mooie betaalbare leren schoenen op de markt verschenen zoals bijvoorbeeld van het merk Nubikk. Maar waarom zijn leren sneakers eigenlijk zo populair geworden?

In dit artikel bespreken we vijf redenen waarom je in plaats van de vele andere sneakers die je tegenkomt beter leren sneakers zou kunnen dragen.

1. De geweldige kwaliteit van de gebruikte grondstoffen

De goedkopere sneakers, die je in grote getallen in de winkels ziet liggen en tegenkomt op het internet, zijn meestal gemaakt van goedkoop leer. Hoewel je het verschil op het eerste gezicht misschien niet ziet, zie je pas na een paar maanden dat het leer gaat barsten, dat de randen loslaten, dat de kleur vervaagt en dat zelfs het leer of de stof van de zool zal loskomen. Aan de andere kant zijn leren schoenen en sneakers van de beste kwaliteit leer gemaakt en zijn ze vaak gestikt, waardoor ze veel beter tegen een stootje kunnen.

2. Hoog kwaliteitsniveau

leren-laarzen-outfit

Handgemaakte leren sneakers zijn gemaakt van de beste kwaliteit volnerfleer, dat meestal is afgewerkt met het beste stikproces. De tijd, die de ambachtslieden aan elke schoen besteden, is vele malen meer en het kwaliteitsniveau van het werk zorgt ervoor dat de sneakers sterk en duurzaam zijn. Bij massaproductie kan dit niveau nooit worden bereikt.

3. Een onvergelijkbaar comfort

Leren sneakers zijn niet alleen gemaakt om er geweldig uit te zien en langer mee te gaan, ze zitten ook comfortabel om je voeten. Het zachte leer dat is gebruikt voor de binnenvoering, zal zich na slechts een paar weken aanpassen aan de vorm van je voeten. De schoenen worden flexibeler maar verliezen hun oorspronkelijke vorm niet, waardoor ze een perfecte pasvorm krijgen en heerlijk lopen. Naast de pasvorm laten leren schoenen je voeten ook meer ademen, waardoor je je favoriete leren sneakers langer kunt dragen, zonder dat je last van je voeten krijgt. Check eens de leren schoenen van Gabor.

4. Het is eigenlijk goedkoper!

leren-schoenen-bruin

Ja, soms kan de prijs van leren schoenen hoog lijken, maar als je die schoenen als een investering op de lange termijn beschouwt, zijn ze ineens een stuk minder duur. Laat het me je uitleggen. Machinaal gemaakte schoenen gaan maar een paar maanden mee. Leren schoenen kunnen daarentegen jaren meegaan en kunnen, als dat nodig is, ook worden gemaakt of onderhouden. Nou tel één en één maar bij elkaar op. Als je handgemaakte sneakers koopt, zijn ze misschien dubbel zo duur als de massa geproduceerde sneakers, maar ze gaan vier keer langer mee dan de machinaal gemaakte sneakers en dus bespaar je de helft van het geld, dat je normaal zou uitgeven aan machinaal gemaakte sneakers.

5. Je zorgt dat ambachten zoals schoenmaker en ontwerper blijven bestaan

Als mensen handgemaakte leren sneakers blijven kopen, zullen de ambachtslieden die ze maken en de ontwerpers altijd werk hebben. Het proces van het maken van schoenen is in de loop van honderden jaren verfijnd en de ambachtslieden kunnen gemakkelijk worden vergeleken met kunstenaars omdat ze echt veel vaardigheden moeten beheersen om de perfecte schoen te kunnen maken. Als je leren schoenen koopt, zorg je ervoor dat het vak van schoenmaker niet zal uitsterven.

Het kopen van handgemaakte leren sneakers is ook een manier om de ontwerpers, die je schoenen uniek maken, te ondersteunen. En jij zult bijzondere mooie schoenen dragen, die mensen niet zullen vergeten. Hoe kun je nu beter je stijl uitdrukken dan met een paar handgemaakte leren sneakers?

Laat een reactie achter