Er wordt tegenwoordig steeds minder met pen geschreven. Dat is jammer, want schrijven blijft belangrijk. Wist je dat handmatig schrijven namelijk veel voordelen op kan leveren? Zo kun je informatie beter onthouden als je deze gewoon op papier schrijft en hoef je je ook geen zorgen te maken over haperende systemen waardoor je belangrijke informatie mist. Kortom: er zijn nog genoeg redenen om lekker te schrijven.

Maar welke materialen gebruik je hierbij? Kies je voor een standaard balpen of ga je toch voor een luxe pen? Als je weer vaker wil gaan schrijven, is het in de meeste gevallen slimmer om voor een kwaliteitspen te kiezen. Het gebruik van luxe pennen is de afgelopen jaren duidelijk toegenomen. Maar waarom? In dit artikel geven we je vier redenen.

1. Schrijven wordt prettiger

Als je veel schrijft, herken je ook het pijnlijke gevoel in je hand als de pen hier niet goed in ligt. Bij langere stukken kan dit voor veel ongemak zorgen. Dat is niet alleen vervelend en maakt dat je misschien minder snel naar pen en papier grijpt, maar zorgt er ook voor dat je handschrift slordiger wordt. Met een mont blanc vulpen is dit probleem verleden tijd. De woorden komen hiermee veel mooier op papier en het schrijven zelf wordt prettiger. Wat wil je nog meer?

2. Duurzame keuze

round silver-colored and black pocket watch displaying 1:15

Duurzaamheid is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. De meeste consumenten houden dan ook rekening met het milieu als ze een aankoop doen. Helaas zien we dat pennen over het algemeen geen duurzame keuze zijn. De gemiddelde balpen raakt al snel kwijt of stuk en komt uiteindelijk ergens in de vuilnisbak terecht. Zonde! Dit creëert namelijk niet alleen heel veel afval, maar heeft ook nog andere vergaande gevolgen voor het milieu.

Door te kiezen voor een luxe pen, kun je jouw steentje bijdragen aan het milieu. Deze luxe pennen gaan bij goed gebruik namelijk met gemak een leven lang mee. Bovendien zul je er veel zuiniger mee omgaan. Dat maakt dat je gedurende jouw leven minder afval produceert en bovendien altijd een goed werkende pen tot je beschikking hebt.

3. Het oogt professioneler

Ben je op zoek naar een pen die je mee kunt nemen naar het werk? Ook dan is een kwaliteitspen echt een aanrader. Deze pennen maken namelijk direct indruk op de klant en je collega’s. Als jij een extra luxe pen tevoorschijn haalt voor het ondertekenen van een contract of het opschrijven van de gemaakte afspraken, dan maakt dit indruk. Het geeft je een professionele en betrouwbare uitstraling.

4. Meer schrijven

schrijven

Juist in onze digitale samenleving is het belangrijk dat we de voordelen van handmatig schrijven niet uit het oog verliezen. Je moet jezelf daarom blijven stimuleren om soms gewoon iets op papier te zetten. Een mooie pen is dan precies de stimulans die je nodig hebt. Niet alleen omdat hij veel lekkerder schrijft, maar ook omdat het zonde is om hier veel geld in te investeren en hem vervolgens nauwelijks te gebruiken. Een luxe pen geeft dan ook zeker het benodigde duwtje in de rug om te blijven schrijven.

Laat een reactie achter