Is het tijd voor nieuwe raamdecoratie? Maar twijfel je nog tussen klant-en-klare standaardmaten en maatwerk raambekleding? Het verstandig om te kiezen voor maatwerk, want ramen zijn nooit exact hetzelfde. Waarom kiezen voor raamdecoratie op maat?

  1. Exact de juiste afmeting
  2. Invloed op lichtinval (transparant of verduisterend)
  3. Bepaal de mate van luxe
  4. Geheel afstemmen naar smaak
  5. Kies zelf de ophangmethode

lichte-woonkamer-houten-vloer

1) Geen kieren & op de millimeter nauwkeurig

Gordijnen op maat passen altijd precies, op de millimeter nauwkeurig! Een fantastisch mooi passend rolgordijn? Geen kieren en gaten? Kies bijvoorbeeld voor plissés of rolgordijnen op maat. Inmeten is gemakkelijk en eenvoudig zelf te doen, maar je kunt ook kiezen voor een inmeetservice.

2) Verduisterend of juist transparant?

grijze-bank-modern

Bepaal zelf de mate van transparantie. Wil jij meer licht in jouw interieur? Dan zijn licht doorlatende of semi-transparante stoffen aan te raden. In de slaapkamer kun je het best gaan voor verduisterende blackout gordijnen.  De dikke blackout stof laat geen licht binnen dankzij de speciale coating aan de raamkant van de stof.

3) Gemak en luxe

Bij maatwerk raamdecoratie heb je bovendien invloed op de mate van luxe. Houd jij van luxe uitstraling? Kies bijvoorbeeld voor een mooie afwerking met luxueuze cassette om jouw rolgordijn. Maar hét toppunt in luxe en gemakt is wel elektrische bediening. De toevoeging van elektrische bediening wordt steeds populairder.

4) Maatwerk past bij jouw interieur

slaapkamer-ramen

Raamdecoratie kun je geheel afstemmen naar smaak. Hierdoor past het bij elk interieur! Heb je een industriële stijl? Neem dan een antraciet tint en metalen ketting bij je rolgordijn. Voor een meer landelijke stijl kun je kiezen voor lichte tinten of natuurlijk materiaal, zoals hout.

5) Wat voor ophangmethode?

Ook heb je bij maatwerk de regie over de ophangmethode en afwerking. Wil je ringen of juist liever rails bij gordijnen? Hiernaast heb je bij gordijnen de keuze tussen enkele of dubbele (vlinder)plooi. Ga jij voor luxe cassettes of meer basic ophangsystemen? Geheel naar keuze dus!

Laat een reactie achter