Zinderend, heet, opwindend. Historische monumenten en warme, vriendelijke mensen. Een moderne toeristische infrastructuur met de traditionele Spaanse manier van leven, een charmante oude stad en kilometers zandstranden. Dit is Malaga en hieronder vind je enkele redenen om de Costa del Sol te bezoeken.

1. De stad

malaga-stad

De toegangspoort tot de Middellandse Zee en het hart van de Costa del Sol. De stad is een ideaal startpunt voor excursies omdat Malaga tussen andere interessante steden zoals Granada, Cordoba, Sevilla is gelegen en de kleine, idyllische stadjes aan de kust en de witte dorpjes in het achterland allemaal op een steenworp afstand liggen, die met een huurauto vanuit Malaga gemakkelijk te bereiken zijn. Een auto huren Malaga Airport is dus echt een must!

Iedereen voelt zich eigenlijk thuis in Malaga. Of het nu gaat om feestvierders, strandgangers, cultuurliefhebbers of sportliefhebbers, Malaga heeft voor elk wat wils.

2. De mensen

De vrolijke Malagueños (de inwoners van Malaga) zijn een zeer ontspannen en erg beleefd volk, dat altijd in voor een grapje is of behulpzaam om een verdwaalde toerist te helpen. Ze staan bekend om hun opgewektheid, spontaniteit en openheid. De spraakzame Malagueños houden van feesten en gezelligheid. ‘s Avonds vinden ze het leuk om elkaar te ontmoeten: uitgaan, samen eten en drinken is de Spaanse manier van leven.

Ook door de week, vooral tijdens de zomermaanden, is iedereen op pad. Aan de strandpromenade zitten dan gezinnen, jongeren en senioren die de uitstekende visrestaurants of de straten aan zee bevolken. Kinderen liggen op dit moment nog lang niet in bed en maken deel uit van de actie. De levendige Spanjaarden zijn heel open en zijn altijd in voor een gesprek. Absoluut een plek om je op je gemak te voelen.

3. De cultuur en musea

cac-museum-malaga

Malaga is een stad met wel 3000 jaar geschiedenis. Veel gebouwen uit de Moorse tijd zoals het fort of het kasteel Gibralfaro bestaan nog steeds en kunnen worden bezocht. De oude stad heeft niet alleen een grote dichtheid aan musea en het Picasso-museum, maar ook verschillende oude bezienswaardigheden, gebouwen en natuurlijk de kathedraal.

Maar er is ook een groot aanbod aan moderne kunst en cultuur, zoals bijvoorbeeld in het CAC (Het centrum voor hedendaagse kunst) of het Cervantes Theater met een verscheidenheid aan muziek-, dans- en theatervoorstellingen. Verder is er een ruime keuze aan flamenco-optredens en live-concerten en het hele jaar door worden er verschillende festivals gevierd.

4. De gastronomie

Aangezien Malaga aan de kust ligt, is er natuurlijk heel veel goede vis en zeevruchten in alle soorten en maten. Heel typerend voor de regio zijn allerlei soorten Pescaito Frito, gebakken vis, die verkrijgbaar is in de vele tavernes, strandbars en natuurlijk de visrestaurants van Malaga. De populairste vis is nog steeds sardine, die geroosterd op houtskool een echte traktatie is. Zeer populair en ook algemeen verkrijgbaar zijn schelp- en schaaldieren zoals bijvoorbeeld garnalen.

Beroemd in heel Spanje en natuurlijk ook aanwezig in Malaga zijn de tapas, kleine hapjes, bestaande uit vis, vlees of groenten. Er is ook een heerlijke rode wijn uit Malaga, bier of de Tinto de Verano, een hele aparte mix van rode wijn en citroensap.

5. Het klimaat

spaanse-strand

In tegenstelling tot de nabijgelegen hoge bergen, heerst er in Malaga langs de brede zandstranden een zeer aangenaam klimaat, dat ook in de winter milde temperaturen rond de 15 graden garandeert. Met 320 zondagen per jaar en in de zomer temperaturen rond de 30 graden biedt Malaga naast alle genoemde attracties ideale omstandigheden voor een perfecte strandvakantie.

6. De stranden

De Costa del Sol heeft een totale kustlijn van 160 kilometer en stranden, die over het algemeen in de stedelijke gebieden en tijdens de maanden juli en augustus druk bezocht worden. Maar je kunt ook een aantal prachtige baaien en naaktstranden vinden. Tijdens het laagseizoen kun je in Malaga van kilometers bijna lege stranden genieten. Zorg dat je een auto huurt bij delpasocarhire.com zodat je bij zoveel mogelijk verschillende stranden kunt bezoeken.

7. Het nachtleven

Het nachtleven van Malaga vereist uithoudingsvermogen, want een avondje uit in Malaga begint erg laat. Het is altijd de moeite waard om rond 23.00 uur tot 12.00 uur naar het stadscentrum te gaan, een paar tapas te nuttigen en vervolgens door de prachtige oude straten van de stad te wandelen en het levendige nachtleven te bekijken. Talrijke clubs en bars bieden de hele nacht amusement en Spaanse levensvreugde. Ook op straat is er altijd veel te beleven aangezien in Zuid-Spanje het leven zich vooral op straat afspeelt.

Het straatleven neemt met name toe tijdens de feesten en de festivals, zoals bijvoorbeeld Pasen en Maria Hemelvaart in augustus, waarbij vrijwel de hele bevolking de straat op gaat om dit te vieren. Iets wat je zeker gezien moet hebben is het Feest van Malaga in augustus als de mensen vrijwel de klok rond zingen, dansen, vieren, eten en drinken. Er is vuurwerk, concerten, live-muziek en de mensen dansen vrolijk door de straten.

Laat een reactie achter