Er zijn honderden redenen om op een motor te rijden en op Motorrijders.nl ga je ze allemaal terugvinden, maar hier zijn de vijf belangrijkste redenen waarom wij denken dat het rijden op een motor zo geweldig is.

5. Je bespaart kosten voor benzine

zilvere motor

Natuurlijk zijn er elektrische auto’s en hybriden en dergelijke, maar met een goede oude verbrandingsmotor kan een motorfiets gemakkelijk 100 kilometer op 5 liter brandstof rijden. Als je op een scooter rijdt, kan die gemiddelde afstand in de buurt van 175 kilometer komen. Als je de hoge initiële kosten van de aanschaf van een elektrische auto en de benodigde infrastructuur voor de bediening ervan meetelt, is een motor voor velen logisch.

4. Je hoeft nooit meer naar een parkeerplaats te zoeken

Wie raakt er nou niet gefrustreerd bij het zoeken naar een parkeerplaats? Als je op een motor rijdt, kun je op de kleinste ruimtes parkeren en lach je om die voetbalmoeder in die gigantische SUV, die naar een parkeerplaats zoekt.

3. Je zult genieten van de kameraadschap

Als je motor rijdt, word je lid van een exclusieve club. Andere rijders zullen je de goedkeuring geven en je praat bij de benzinepomp over PK’s en uitlaatgassen. Rijders hebben, in tegenstelling tot elke andere gemotoriseerde groep, een hechte band.

2. Je zult genieten van geweldige prestaties

motorrijders

Natuurlijk kun je een dure Ferrari kopen en hiermee blits maken. Maar je kunt ook een Hayabusa van € 12.000 kopen en die Ferrari flink aftroeven. Geen enkel ander voertuig geeft je, als het gaat om prestaties, meer waar voor je geld dan een motor.

1. Vrijheid

Jij, twee wielen, heel veel PK en de openbare weg. Niets houdt jou nog tegen. De onrust verdwijnt en je wordt bedwelmd door de sensatie van het motorrijden. Geen bagage, geen plannen, geen probleem. Stap op die motor en rijd. Niets geeft jou zo veel vrijheid?

Laat een reactie achter