In het digitale tijdperk van tegenwoordig, waar iedereen online kan worden bereikt, is het gemakkelijk om het belang van offline marketing over het hoofd te zien.

Zelfs tot op de dag van vandaag zijn uitstekende marketingresultaten echter onmogelijk te bereiken zonder goede, ouderwetse offline marketing. Geloof je me niet? Hier zijn vijf redenen waarom offline marketing nog steeds belangrijk is voor het promoten van een startup.

1. Gezien worden

Offline marketing is een onvermijdelijk onderdeel van elke lanceringsstrategie voor startups. Om goed te kunnen beginnen, beperk je je aandacht op een bepaalde stad en promoot je je bedrijf in de buurt. Verspreid flyers, folders of laat wat drukken op een groot textielframe die je bedrijf, jouw producten of diensten beschrijven. Dit zorgt voor een geweldige buzz, die je bedrijf de nodige aandacht zal geven.

2. Je bereikt mensen die niet online zijn

Hoewel de meeste mensen veel tijd online doorbrengen, zijn er nog steeds mensen die geen digitale communicatiekanalen gebruiken. En de enige manier om deze personen te bereiken, is via offline marketing. Zelfs degenen die online bronnen gebruiken om informatie te verzamelen en aankopen te doen, hebben vaak méér vertrouwen in de traditionele advertenties, reclamespots, billboards en banners dan advertenties op de social media en andere soorten online marketing.

3. Direct contact met jouw klanten

business team

Zelfs in het digitale tijdperk is persoonlijk contact van belang. Door flyers, visitekaartjes, ansichtkaarten en brochures uit te delen, kun jij rechtstreeks contact opnemen met de potentiële en de huidige klanten. Een persoonlijk gesprek met potentiële klanten bied je niet alleen de mogelijkheid om hen te informeren over jouw startup, de producten en de diensten die het biedt, maar ook om eventuele vragen over jouw bedrijf te beantwoorden.

4. Directe feedback

Online marketing vereist geduld. Je stuurt jouw advertentie de wereld in en je wacht op feedback van potentiële klanten. Bij offline marketing krijg je de feedback echter vrijwel onmiddellijk. Als je de potentiële klant persoonlijk ontmoet, kun je ter plaatse aanpassingen maken en jouw aanbod afstemmen op de behoeften van de klant.

5. Lange levensduur

Soms lijkt het erop dat elke link waarop je klikt vol staat met advertenties, marketingvideo’s of pop-ups. Zoveel online commercials kunnen ook ‘te veel’ zijn voor de bezoekers, die meestal de advertentie weer vergeten zodra ze de site verlaten. Offline reclame blijft daarentegen nog een tijdje in het geheugen hangen. Of het nu een reclameposter, een tv- of een radio advertentie is, een doordachte offline campagne heeft een hogere herinneringswaarde en blijft lang nadat deze is gezien in het geheugen van een klant. DVC kan jou hierbij helpen als het gaat om buitenreclame.

Er zijn veel offline marketingtactieken die je kunt gebruiken om jouw startup op de markt te brengen. Hier bespreek ik vier veelgebruikte methoden, die nooit falen.

6. Post ontvangen

E-mailmarketing is onder marketeers al een aantal jaren populair. De traditionele manier van post bezorgen kan echter nog steeds waarde toevoegen aan jouw marketingstrategie. Onderzoeken hebben aangetoond dat mensen gemiddeld 90 e-mails per dag ontvangen, daarom kan het opvallen van jouw e-mail een moeilijke taak zijn. Met post via de brievenbus zijn jouw klanten echter veel gemakkelijker te bereiken.

Tegenwoordig ontvangen mensen slechts een handvol bedrukt promotiemateriaal in hun brievenbus. Dat is waarom het veel waarschijnlijker is dat ze door het materiaal gaan dat je ze stuurt. De cijfers liegen niet er ook niet om. Volgens de Direct Mail Association kocht bijna tweederde van de mensen een product dat werd geadverteerd via de brievenbus. Via de post kunnen startups op een persoonlijker niveau contact met de klanten maken. Bovendien hoef je je met de post nooit af te vragen of jouw bericht rechtstreeks in de spam is terechtgekomen.

7. Fysieke branding

google-logo-gebouw

Mensen zijn zeer visuele wezens. Daarom is fysieke branding van groot belang om een startup te promoten. Banners, kraampjes en posters met jouw herkenbare logo kunnen worden geïnstalleerd op beurzen of op bijeenkomsten waar ze jouw aanwezigheid opnieuw bevestigen en het woord over jouw merk verspreiden. Het uitdelen van merkartikelen zoals aantekenboekjes, pennen of kalenders kan een geweldige manier zijn om de aandacht te trekken en contacten te leggen met nieuwe klanten.

8. Wees een gastspreker op evenementen

Een andere geweldige manier om de naamsbekendheid te vergroten, is door te spreken op verschillende evenementen die verband houden met jouw bedrijf, producten of diensten. Deelnemen aan een conferentie geeft jouw startup de geloofwaardigheid die oude klanten bijblijft en nieuwe klanten aantrekt. Houd er echter rekening mee dat de enige manier om geloofwaardigheid te verkrijgen, is door echte waarde te leveren en niet door jouw bedrijf alleen maar te promoten.

9. Reclame in kranten, op tv en op de radio

kranten

Adverteren via de traditionele media heeft ten opzichte van online adverteren nog steeds tal van voordelen. Kranten-, tv– en radio advertenties kunnen je helpen om sneller een breder publiek te bereiken. En als je jouw media zorgvuldig kiest, hoeft het niet eens zo duur te zijn.

Vergeet niet dat alleen de juiste combinatie van online en offline marketing jouw startup maximale resultaten zal opleveren. Zorg er dus voor dat je wat tijd en geld reserveert voor het offline adverteren van jouw bedrijf.

Laat een reactie achter