We leven in een tijdperk waarin het internet het domein van de marketing heeft gedomineerd. Het is nog niet zo lang geleden dat zowel kleine als grote bedrijven gebruikmaakten van brochures, netwerkevenementen en reclameborden naast andere hulpmiddelen om al hun advertenties te plaatsen. Maar met de komst van het internet is de digitale marketing op een vrij prominente manier aanwezig. En hoewel digitale marketing nu ongetwijfeld voor alle bedrijven noodzakelijk is, moeten bedrijven ook erkennen hoe belangrijk de offline marketing nog steeds is. Dus gooi die spandoekframe niet meteen weg, want het blijft nog steeds relevant!

Laten we eens kijken naar de vier belangrijkste redenen waarom offline marketing nog steeds relevant is.

marketing-strategie

  1. Die echte verbinding, die je tijdens een persoonlijke interactie krijgt: als je de kans krijgt om persoonlijk contact met jouw klanten te maken, dan zit er iets in dat je nooit met online marketing kunt bereiken. Hoewel je met specifieke online marketingstrategieën bij een potentiële klant of jouw huidige klant zeker een emotionele reactie kunt oproepen, zal het nooit de menselijke verbinding, die het ook persoonlijk maakt, kunnen vervangen. Of het nu gaat om een klant die jouw winkel binnenloopt, een persoon die je tijdens een netwerkevenement ontmoet of een gezin waarmee je kletst op een lokaal evenement dat jij hebt gesponsord, het is van vitaal belang dat je een plan hebt om voortdurend persoonlijk contact met jouw klanten te houden.
  2. Offline marketing zorgt voor mond-tot-mondreclame:mond-tot-mondreclame blijft één van de meest effectieve manieren om de aanwezigheid van jouw bedrijf te versterken. Mond-tot-mondreclame is niet alleen één van de sterkste vormen van offline marketing, het is ook gratis. Wanneer jij jouw klanten een positieve, onvergetelijke ervaring bezorgt, zullen ze eerder hun vrienden erover vertellen. Wanneer die vriend dan op zoek is naar de dienst of het product dat jij levert, zullen ze omdat jij bent aanbevolen eerder voor jou dan voor jouw concurrenten kiezen. Zorg ervoor dat je bepaalde strategieën instelt, die ervoor zorgen dat jij jouw mond-tot-mondreclame niet verliest.
  3. Je kunt meer mensen bereiken dan jij je realiseerde: hoewel het lijkt alsof vrijwel iedereen tegenwoordig het internet gebruikt, is de realiteit dat er nog steeds veel mensen zijn die dat niet doen. Als je een product of een dienst hebt, die het meest gericht is op een ouder publiek, moet je om hen te bereiken zeker een effectieve offline marketingstrategie hebben. Ga niet helemaal papierloos en gooi jouw papieren advertenties niet overboord. De enige manier waarop jij jouw offline publiek kunt bereiken, is immers door offline tactieken te gebruiken. Je kunt dat doen met brochures, strategisch geplaatste advertenties of zelfs koud bellen.
  4. Je kunt jouw merkidentiteit op meerdere manieren versterken: veel bedrijven richten zich op het versterken van hun merkidentiteit door uitsluitend gebruik te maken van online, digitale en social media marketingtactieken. En hoewel je het internet moet gebruiken om jouw merk op te bouwen en te versterken, moet je, vooral als je een lokaal bedrijf hebt, je ook concentreren op offline manieren om jouw merk te versterken. Enkele van de krachtigste manieren waarop jij jouw merkidentiteit offline kunt versterken, is door evenementen te organiseren, lokale sportteams of goede doelen te sponsoren, promotionele weggeefacties aan te bieden en het meest onberispelijke team te hebben, dat uit gelukkige medewerkers bestaat die jouw klanten graag willen helpen.

Laat een reactie achter