Er is nog altijd veel onwetendheid over glasvezel en veel mensen vragen zich nog altijd af; “Wat is glasvezel nou precies?”.

Glasvezel is een haardunne vezel gemaakt van een soort glas. Glasvezelkabels werken met licht, het verzenden van data gebeurt door het zenden van licht.

Als je een lamp op een glasvezelkabel zou zetten, dan komt het licht er aan de ander kant uit. Door het licht razendsnel aan en uit te zetten ontstaat er een patroon, hierdoor kan er data verzonden worden. De werking hiervan is super stabiel en snel waardoor up- en downloadsnelheid gelijk zijn.

1. Verbeterde betrouwbaarheid van internetdiensten

refurbished-laptop

Voor de meeste mensen is betrouwbaarheid de belangrijkste factor bij het kiezen van het type internet dat ze willen gaan gebruiken. Breedband en glasvezel vertegenwoordigen beide twee van de meest betrouwbare verbindingssoorten, die er momenteel voor zowel consumenten als bedrijven beschikbaar zijn. Hoewel breedband vaak betrouwbaar is, is het in vergelijking met alternatieve opties zoals glasvezel ook het soort die het meest waarschijnlijk door een groot aantal omgevings- en locatiefactoren kan worden onderbroken. Het ontwerp van glasvezel internet is een speciaal, passief systeem, wat betekent dat het veel minder snel wordt beïnvloed door bepaalde onderbrekingen.

2. De ideale verbinding voor als je thuis werkt

Steeds meer mensen werken thuis en dan is het noodzakelijk dat het internet altijd goed doet. Slecht internet kan op cruciale momenten een enorme impact hebben.

Webconferenties, videostreaming, online presentaties of het delen van bestanden en het gebruik van de cloud kunnen een uitdaging zijn wanneer de upload- en downloadsnelheden niet genoeg zijn.

Zelfs voor gebruikers die niet veel downloaden of streamen kan slecht internet alsnog een probleem zijn. En daarbij kan glasvezel een uitkomst bieden. In tegenstelling tot bij bijvoorbeeld breedbandinternet, heb je bij glasvezel internet een eigen verbinding die niet in snelheid afneemt wanneer ook je buren gebruik maken van het internet. Glasvezel is ontworpen om een internet service te kunnen leveren met upload- en downloadsnelheden, die zowel snel als betrouwbaar zijn.

3. Vereisten voor toegang tot de cloud

laptop-kantoor

Tegenwoordig zijn cloud computing-services en -platforms zoals cloudopslag over de hele wereld een belangrijk hulpmiddel geworden. Vertragingen bij het openen of het uploaden van informatie naar ‘de cloud’ kunnen problematisch zijn. Vooral voor als je thuis werkt en wanneer je in realtime met collega’s aan het werk bent.

Vanwege de twee bovengenoemde voordelen van glasvezel worden de toegang tot de cloud en data opslag een andere factor voor de beslissing of je nu voor breedband of voor glasvezel moet kiezen. Breedband kan door de vertragingen en de service onderbrekingen een slechte keuze zijn voor mensen, die afhankelijk zijn van de cloud.

4. Beveiligingsfactoren

Een andere zorg, die in ons voortschrijdende cybertijdperk steeds belangrijker wordt, is de beveiliging. Inbreuken komen zo vaak voor, dat we het  bijna normaal gaan vinden. Om dat tegen te gaan, zoeken veel mensen naar de beste manier om hun netwerken en data beter te beschermen. Van de twee besproken internetdiensten is een netwerk dat gebruikmaakt van breedband kwetsbaarder voor cyberaanvallen. Het infiltreren van een netwerk met behulp van breedbanddiensten kan eenvoudiger zijn dan toegang krijgen tot een netwerk met een snellere glasvezel internetdienst. Om die reden kunnen gebruikers, die de snelheid en de betrouwbaarheid van hun internetservice willen verhogen en online opgeslagen data beter willen beschermen, beter in zee gaan met glasvezel providers.

5. Prijzen voor glasvezel internet versus breedband

De prijs en de beschikbaarheid zijn vaak de twee bepalende factoren bij elke beslissing tussen het kiezen van glasvezel internet versus breedband. Hoewel de meeste informatie erop wijst dat internetproviders via glasvezel de duidelijke winnaar zijn, is breedband wel vaak de meer betaalbare optie. Doe nu een glasvezel check om erachter te komen of een glasvezelverbinding bij jou mogelijk is.

Dit betreft een samenwerking.

Laat een reactie achter