Popsockets zijn een geweldig smartphone-accessoire, die iedereen zou moeten hebben. Hier lees je wat het zijn en waarvoor ze worden gebruikt.

Heb je al een van die rare ronde schijven gezien, die op iemands telefoon is aangebracht? De kans is groot dat dit een PopSocket® is. Ze zijn nu, vooral bij het jongere publiek, enorm populair.

Maar wat is een PopSocket? En nog belangrijker: zijn PopSockets verwijderbaar? We duiken er meteen in en beantwoorden al jouw brandende vragen.

Wat is een PopSocket?

Een PopSocket is een plastic rondje, dat zich met een kleverige, herbruikbare kleefstof aan een platte telefoon (of een hoesje) hecht. Zodra je hem twee keer uittrekt of ‘popt’, schuift de PopSocket uit als een kleine accordeon. Op die manier kun je voor een comfortabelere en strakkere grip je vingers tussen je telefoon en het uiteinde van de PopSocket laten glijden. Hierdoor zorg je er dus voor dat je jouw telefoon minder snel laat vallen. Uiteraard zijn er ook telefoonhoesjes met koord die dit kunnen voorkomen.

Zijn PopSockets herbruikbaar?

Maak je geen zorgen als het idee van een lichte bult aan de achterkant van je telefoon je stoort. PopSockets kunnen op elk moment eenvoudig worden verwijderd, geïnstalleerd of verplaatst.

Je zult zien dat PopSockets uit twee delen bestaan: de basis (de zelfklevende schijf) en de PopTop (het ontwerpgedeelte). Hoewel het PopTop-gedeelte gemakkelijk loskomt als je je verveelt, is het verwijderen van de basis iets lastiger.

Om de basis volledig te verwijderen, moet je ervoor zorgen dat jouw PopSocket plat is en vervolgens langzaam uit de behuizing trekken. Als je problemen bij het verwijderen van de PopSocket ondervindt, schuif je tandzijde of een creditcard onder het platform om de lijm op te tillen en los te maken.

Houd er rekening mee dat de klevende gel na verloop van tijd kan uitdrogen. Als het droog aanvoelt, spoel het dan met warm water af en laat het aan de lucht drogen. Zorg ervoor dat het niet langer dan tien minuten droogt.

Hoe moet je een PopSocket gebruiken?

ringke-popsocket

Bron: Gsmpunt.nl

Hoewel je misschien denkt dat PopSockets maar één doel hebben, hebben ze eigenlijk meerdere toepassingen. Dus, waar worden PopSockets voor gebruikt? Over het algemeen maken ze het veel gemakkelijker om eenvoudige dingen met je smartphone te doen. De volgende tips en trucs zullen je helpen om het gebruik van een PopSocket onder de knie te krijgen.

1. Krijg een betere grip

Een PopSocket fungeert vooral als extra grip, wat erg handig voor grotere smartphones is. Als je je telefoon vaak laat vallen of het moeilijk vindt om een grote telefoon comfortabel vast te houden, lost een PopSocket dat op.

Als bezitter van een Samsung Galaxy Note 9 heb ik soms moeite om met één hand mijn telefoon goed vast te houden. Met een PopSocket kan ik mijn apparaat met één hand vasthouden en probleemloos browsen. Bovendien is het veel comfortabeler.

Ik heb ook de neiging om mijn telefoon vaak te laten vallen. Sinds ik een PopSocket gebruik, heb ik hem veel minder laten vallen. Met de PopSocket kan ik er twee vingers omheen wikkelen, waardoor het lijkt alsof mijn telefoon in mijn hand zweeft. Op deze manier krijg ik sneller toegang tot mijn telefoon en ben ik altijd klaar voor de camera.

2. Maak perfecte selfies

Naast een veel betere grip op je apparaat, is de PopSocket ook geweldig voor het maken van selfies.

Hoe dat komt? De PopSocket maakt het gemakkelijker om je telefoon met één hand vast te houden, waardoor je moeiteloos bij de sluiterknop kunt. Het biedt ook meer vrijheid met de hoek en de stevige grip betekent dat je niet langer hoeft te zoeken naar het meest flatterende schot.

3. Gebruik het als een standaard voor jouw telefoon

Als je jouw smartphone of tablet moet laten steunen terwijl je video’s bekijkt of games speelt, heeft de PopSocket jou gedekt. Het gebruik van een PopSocket als standaard werkt beter als er twee zijn bevestigd aan je telefoon of tablet (vooral de laatste), maar één enkele werkt ook.

Met één PopSocket klap je hem gewoon twee keer uit en leun je je apparaat in de liggende stand. Dit werkt het beste wanneer de PopSocket in het midden van jouw telefoon is geplaatst, anders valt hij om.

Voor grotere apparaten, zoals je tablet, kun je het beste twee PopSockets gebruiken, die aan de boven- en onderkant iets uit het midden zijn geplaatst. Op deze manier kun jij jouw tablet op een tafel plaatsen.

Je kunt ook de PopSockets Multi-Purpose Mount gebruiken om jouw PopSocket op elk verticaal oppervlak te hangen. De PopSockets Car Mounts voor je ventilatieopening, dashboard of voorruit zijn ook een geweldige optie als je op zoek bent naar een autotelefoonhouder.

4. Beheer je bedrade oordopjes

Niet iedereen wil een Bluetooth-koptelefoon gebruiken, maar misschien wil je toch profiteren van de bestaande koptelefoonaansluiting van je telefoon. Maar de bedrade oordopjes, raken vaak in de war. Gelukkig lost PopSockets dit vervelende probleem op.

Om dit te doen, bevestig je een PopSocket aan de bovenkant van jouw telefoon en een aan de onderkant. Je kunt deze opstelling gebruiken om je bedrade oordopjes om de PopSockets te wikkelen, zodat je snoer niet in de knoop raakt als je deze niet gebruikt. Het ziet er misschien een beetje raar uit, maar het is gemakkelijker dan die oordopjes elke keer, dat je ze uit je zak haalt, te ontwarren.

5. Personaliseer je PopSocket

De enige manier om een gepersonaliseerde PopSocket te maken, is via de website van PopSocket. Vanaf hier kun je afbeeldingen van jouw apparaat uploaden of iets van jouw Instagram importeren. Je kunt dan de kleuren van de basis kiezen, evenals het accordeongedeelte van de grip.

Misschien vraag je je af: “Hoe duur zijn gepersonaliseerde PopSockets?” De prijs voor gewone PopSockets begint bij € 15. Het is redelijk geprijsd en voegt een vleugje karakter toe aan jouw apparaat dat moeilijk te repliceren is.

6. Goedkopere PopSockets

Als je het extra geld om je PopSocket te personaliseren niet wilt uitgeven, kun je ze altijd op Amazon of eBay voor een lagere prijs vinden. Een snelle zoekopdracht naar PopSockets op eBay levert honderden resultaten op. De reguliere PopSockets kosten slechts ongeveer € 10, terwijl de metallic of getextureerde versies ongeveer € 15 kosten.

De perfecte PopSocket voor je telefoon kiezen

Hoewel PopSockets er in eerste instantie misschien raar uitzien, zijn er veel geweldige manieren om ze te gebruiken. Het is even wennen aan de PopSocket van je telefoon, maar na een tijdje wordt het een essentiële accessoire. Je zult het moeilijk vinden om zonder PopSockets een telefoon of tablet te gebruiken.

Laat een reactie achter