De term ‘refurbished telefoon’ verwijst over het algemeen naar een tweedehands toestel dat als gevolg van een defect is teruggestuurd en is gerepareerd om opnieuw te kunnen verkopen.

Niet alle telefoons, die als refurbished worden beschreven, waren op een bepaald moment echter defect. Sommige netwerken en detailhandelaren classificeren ‘refurbished telefoons’ als mobiele telefoons, die door klanten binnen de 30 dagen bedenktijd zijn geretourneerd omdat zij nadat ze zich hadden aangemeld voor een contract van gedachten zijn veranderd.

Velen vragen zich echter af waarom ze in plaats van een volledig nieuwe iPhone voor een refurbished iPhone moeten kiezen. In dit artikel zullen we enkele redenen geven waarom het kopen van een gebruikte en refurbished telefoon tegenwoordig echt een verstandige keuze is.

1. De telefoons functioneren als nieuw, maar de prijs is veel lager

refurbished-iphone-6

Refurbished Iphone 6 64GB van Refurbished Iphone Shop

Alle telefoons die bij een refurbished Iphone shop worden verkocht, werken technisch net zo goed als een nieuwe telefoon. Als er na aanschaf een defect in de werking van de telefoon optreedt, wordt deze onder de uitgebreide garantie gerepareerd. Dit geldt overigens voor alle modellen.

2. Telefoons hebben een langere levensduur dan vaak wordt gedacht

Eén van de meest voorkomende misvattingen is dat telefoons een korte levensduur hebben. De telefoons werken, wanneer ze professioneel worden gerepareerd, net zo goed als nieuwe telefoons. Wanneer de slechte onderdelen en de batterijen worden vervangen, stijgt de levensduur van de telefoon naar een geheel nieuw niveau.

3. Het is goedkoper en veiliger dan op online marktplaatsen

refurbished iphone doos

Verpakking van Refurbished Iphone Shop

Je kunt honderden euro’s besparen door bij ons in plaats van een nieuwe telefoon een refurbished telefoon te kopen. Kies de beste telefoon voor de beste prijs. Je bespaart nog meer als je tijdens het proces je oude telefoon aan ons verkoopt.

4. Een gebruikte telefoon is ook een ecologische keuze

Natuurlijk is het altijd ecologischer om een refurbished telefoon te kopen dan een nieuwe telefoon.

De kleine elektronica in telefoons bevat ook zeldzame edele metalen. Dus door ze te recycleren helpen we ook nog eens het milieu. Naarmate meer mensen hun telefoons refurbished kopen, wordt de behoefte aan het gebruik van zeldzame natuurlijke hulpbronnen bij de productie van nieuwe modellen beperkt.

Laat een reactie achter