Zelfs de best geplande reizen kunnen worden beïnvloed door het onverwachte. Maar wat kan er voor of tijdens je reis gebeuren waar een reisverzekering je bij kan helpen? Onvoorziene gebeurtenissen kunnen je reisplannen in de war sturen, dit kan je veel geld kosten.

Als je je afvraagt of je wel een reisverzekering moet afsluiten, kan onze lijst met de vijf belangrijkste redenen om je reis te verzekeren je vraag beantwoorden:

 1. Ongunstig weer en natuurrampen

island near tornado

Het weer is iets waar je echt geen controle over hebt en dat kan leiden tot reisvertragingen of ertoe leiden dat je je reis helemaal moet afzeggen. Van sneeuwstormen tot orkanen, een reisverzekering kan je dekken als slecht weer of een natuurramp een gedekte gebeurtenis, zoals vluchtannulering, tussen jou en je reis veroorzaakt.

Van sneeuwstormen tot orkanen, het weer is iets waar je geen controle over hebt. Maar het kan wel leiden tot het vertragen, of het misschien wel helemaal moeten afzeggen van je reis. Een reisverzekering kan je dekken als slecht weer of een natuurramp ervoor zorgt dat je niet op reis kunt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de annulering van je vlucht.

2. Ziekte of letsel voor of tijdens de reis

Wat als jij of een reisgenoot ziek wordt of gewond raakt en niet kan reizen? Of als een familielid thuis in het ziekenhuis wordt opgenomen of overlijdt en jij de reis niet kunt maken? In die situaties  kan een reisverzekering je in de meeste gevallen helpen.

Als je je reis moet annuleren omdat je kind ziek is en niet kan reizen, kun je de vooruitbetaalde, niet-restitueerbare reiskosten vergoed krijgen.

Als je tijdens je reis gewond raakt, kan de reisverzekering je medische kosten dekken, inclusief een rit met de ambulance. Veel ziektekostenverzekeringen dekken geen internationale reizen.

Als je je reis niet kunt voortzetten als gevolg van de verwonding, kan een reisverzekering je een bedrag vergoeden voor het deel van de reis dat je hebt gemist en je  helpen om naar huis terug te keren.

3. Wat als je je reis moet annuleren?

stress-man

Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen een reisverzekering overwegen is de stress dat ze hun reis moeten annuleren en het geld verliezen dat ze er al voor betaald hebben. Het leven is onvoorspelbaar en het is onmogelijk om te weten wat er kan gebeuren tussen het plannen van een reis en het vertrek. Als je denkt dat je meer uitgeeft aan je vakantie dan je je kunt veroorloven te verliezen, kun je overwegen een reisverzekering met annuleringsdekking te kopen.

4. Vertragingen of onderbrekingen van de reis

Bijna 20% van de vluchten had in 2022 vertraging en er waren meer dan 53.000 geannuleerde vluchten. Vluchtvertragingen, annuleringen van vluchten, een gestolen paspoort, een verkeersongeluk, een natuurramp en vele andere onverwachte gebeurtenissen kunnen je reis vertragen of volledig onderbreken. Een reisverzekering kan je in veel van die situaties dekken, zodat je je tijdens zo’n ongemak kunt richten op het verzorgen van je behoeften en je niet zoveel zorgen hoeft te maken over wat het zou kunnen kosten.

Ga je met de auto op vakantie? Dan is een autoverzekering ook erg verstandig om af te sluiten, aangezien je dan ook in andere landen verzekerd ben.

5. Verloren, gestolen of vertraagde bagage

harde-reiskoffer

In 2015 werden 23,1 miljoen koffers verloren, vertraagd of beschadigd door luchtvaartmaatschappijen.   Verloren bagage deed er gemiddeld 1,76 dagen over om aan de eigenaar teruggegeven te worden. Met een reisverzekering met bagagedekking kun je een vergoeding krijgen voor verloren, gestolen of beschadigde bagage of persoonlijke spullen. Je krijgt ook een vergoeding voor de aanschaf van noodzakelijke spullen terwijl je koffers vertraagd zijn.

Laat een reactie achter