Amsterdam is een stad die bekend staat om zijn geweldige uitzichten en fascinerende geschiedenis. Of je er nu een paar dagen bent tijdens een uitgebreide vakantie door Nederland, geen bezoek aan Amsterdam is compleet zonder een rondvaart door de grachten. Het is een van de populairste toeristische attracties onder zowel toeristen als inwoners. Er is een reden waarom we altijd zeggen dat Amsterdam het beste vanaf het water bekeken kan worden, de stad is tenslotte op het water gebouwd. Hier is een lijst met redenen waarom je een rondvaart door de grachten zou moeten maken als je in Amsterdam bent.

Geef je voeten wat rust terwijl je toch wat aan sightseeing doet

Een nieuw land en/of stad verkennen kan behoorlijk vermoeiend zijn door al het lopen. Een rondvaart in Amsterdam is hiervoor de perfecte oplossing! Je krijgt in korte tijd de hoogtepunten van de stad te zien. Denk aan de iconische plekken als het Anne Frank Huis, de A’DAM Toren, de Magere Brug, de Zeven Bruggen, de grachtenpanden aan de Herengracht en nog veel meer. De gids geeft je interessante feiten over elk hoogtepunt terwijl je ze passeert.

Leer de geschiedenis kennen

amsterdam-grachtenboot

Tijdens een rondvaart maak je een fascinerende tocht door de stad en leer je nieuwe dingen over Amsterdam die je nog niet wist. Van de grootse 17e-eeuwse grachtenpanden en de muren van de middeleeuwse stad, tot de monding van de rivier waaraan Amsterdam zijn naam te danken heeft. Een rondvaart geeft je een voorproefje van de geschiedenis en een kijkje achter de schermen van de vele geheimen die Amsterdam vandaag de dag zo leefbaar -en geliefd- maken. Rondvaarten zijn beschikbaar met een live gids of een audiogids.

Rondvaart tijdens alle seizoenen

Of het nu regent, hagelt of sneeuwt, je kunt altijd een rondvaart maken. Deze boten zijn overdekt, dus in de winter heb je bescherming tegen de regen en de kou buiten. Zelfs als het sneeuwt, varen de rondvaarten nog steeds, met uitzondering van extreme weersomstandigheden. Er zijn boten met en zonder overkapping beschikbaar.

Sommige dingen kun je het beste vanaf het water bekijken

zeven-bruggen-amsterdam

Sommige bezienswaardigheden kun je het beste bekijken tijdens een rondvaart. Neem bijvoorbeeld de Zeven Bruggen; een van de beroemdste stops tijdens een rondvaart. Een serie van zeven kanaalbruggen die perfect op een rij staan en zo een prachtige tunnel op het water vormen. Dit uitzicht krijg je alleen vanaf een boot.

Je persoonlijke gids

Als je het over rondvaarten hebt, heb je het meestal over de standaard rondvaartboten waar ongeveer 60 passagiers in passen. Je kunt echter ook een kleine, open boot nemen. Die ook wel een “sloep” genoemd wordt. Een open boot geeft je het beste uitzicht op het adembenemende landschap en de indrukwekkende architectuur van Amsterdam, omdat niets je uitzicht belemmert. Bovendien fungeert de kapitein ook als gids. Hij kent alle hotspots, maar ook alle verborgen juweeltjes en minder bekende bezienswaardigheden. Omdat deze kleinere boten op plaatsen kunnen komen die de grote boten niet kunnen bereiken, ontdek je nieuwe plekken. Terwijl je deze nieuwe plaatsen ontdekt, zal je kapitein je natuurlijk alles vertellen over de plaatsen die hij je meeneemt. Meestal hebben ze jarenlange ervaring, dus de verhalen die ze met je delen zijn erg interessant. Bovendien mag je altijd vragen stellen. Is het buiten een beetje frisjes? Geen nood, de kapitein is voorbereid met dekens.

Laat een reactie achter