Overschakelen naar een nieuwe smartphone kan best wel spannend zijn, maar overstappen naar een heel ander mobiel ecosysteem? Voor veel mensen is dat gewoon een angstaanjagende gedachte.
Uit een recent onderzoek blijkt zelfs dat ongeveer negen op de tien Nederlanders van plan zijn om bij hetzelfde merk te blijven wanneer ze hun volgende smartphone moeten kiezen. Mobiele apparaten zijn zo’n belangrijk onderdeel van ons werk en sociale leven geworden dat er een terughoudendheid is om te veranderen en men gelooft als snel dat de overgang van al die apps, abonnementen, contacten, bestanden en foto’s grote schade zal kunnen aanrichten.
In werkelijkheid is het tegenwoordig niet zo moeilijk om van telefoon te wisselen. Gratis services zoals Samsung Smart Switch doen al het werk en vrijwel alle zakelijke en consumenten apps ondersteunen beide de grote platforms. Als gevolg hiervan verloopt het vervangen van een iPhone door een Samsung Galaxy-apparaat net zo naadloos als het upgraden van een oudere Galaxy naar de S20 of de Note20. Overigens komt de Samsung Galaxy S21 ook binnenkort uit en zijn de Samsung Galaxy S21 hoesjes al verkrijgbaar!
Als je een iPhone-gebruiker bent, die mogelijk een upgrade nodig heeft, bekijk dan hier mijn lijst met tien redenen om deze keer de overstap naar Samsung te wagen.
1. Multitasking
Samsung-loyalisten hebben, als het gaat om redenen waarom ze de voorkeur aan Galaxy-apparaten geven, de mogelijkheden voor multitasking al lang bovenaan de lijst geplaatst.
Door gebruik te maken van hun scherpe, uitgebreide schermen, bieden Galaxy-apparaten gebruikers een scala aan opties om met meerdere apps te kunnen werken. Samsung-smartphones hebben in de Galaxy Note II uit 2012 al multi-window en elke volgende generatie heeft die multitasking-ervaring nog verder verfijnd.
Op de nieuwste Galaxy-telefoons is het starten van twee apps in een gesplitst scherm net zo eenvoudig als het naar links vegen om het Edge-menu te openen en een app-paar te selecteren. App-paren zijn combinaties van apps, die je vaak samen gebruikt, zoals bijvoorbeeld e-mail en Office of Spotify en Samsung Health. Ze zijn jouw snelkoppelingen naar multitasking.
Een andere optie voor multitasking is een pop-upweergave, waarmee je een tweede app als een zwevend venster boven een primaire app kunt plaatsen. Dit is bijvoorbeeld geweldig als je een videogesprek wilt voortzetten terwijl je content bekijkt of op een volledig scherm wilt gamen.
2. Het ecosysteem van Android-apps
Als we het toch over apps hebben, is er genoeg om uit te kiezen. In termen van puur het aantal apps overtrof de Google Play Store ergens in 2013 de Apple App Store en heeft sindsdien zijn groeitraject als ’s werelds grootste app store voortgezet. De opties hier voelen bijna als oneindig aan.
Het typische tegenargument hier is dat het niet om de kwantiteit van de apps gaat maar om de kwaliteit en daar kan natuurlijk weinig tegenin worden gebracht. Maar met meer dan 2,5 miljard Android-apparaten, die actief worden gebruikt en die een marktaandeel van 85% vertegenwoordigen, zijn er maar heel weinig ontwikkelaars van kwaliteitsapps die Android passeren. Afgezien van een paar eigen apps, zul je merken dat vrijwel al jouw favoriete zakelijke en entertainment-apps op jouw nieuwe Galaxy-telefoon zijn te downloaden.
3. Office productiviteit
Je zou op het moment dat jij jouw smartphone aanzet meteen aan het werk moeten kunnen gaan. In de meeste gevallen betekent dit dat je snel en gemakkelijk toegang tot Microsoft Office en G Suite hebt, apps waar de meeste zakelijke professionals al lang en ook vaak gebruik van maken.
Microsoft en Samsung hebben nauw samengewerkt om Office in de nieuwste Galaxy-apparaten te integreren. Dat betekent dat wanneer je een bestand in Word, Excel of PowerPoint moet beoordelen, je er meteen in kunt springen en jouw wijzigingen kunt aanbrengen, opslaan en delen. Het betekent ook dat al jouw bestanden in OneDrive direct toegankelijk zijn.
Een ander product van het partnerschap van Microsoft en Samsung, Link to Windows, geeft je rechtstreeks vanaf jouw Windows-pc toegang tot jouw Galaxy-smartphone. Je kunt berichten bekijken en verzenden, gebeld worden, foto’s bekijken en toegang krijgen tot jouw apps en dat allemaal zonder jouw telefoon op te hoeven nemen.
4. Samsung DeX
Als je op zoek bent naar een belangrijke reden om over te stappen, dan is Samsung DeX die reden. Met DeX kan jouw Galaxy smartphone een volledige desktopervaring bieden – gewoon door hem aan te sluiten op een monitor of een smart-tv en aan een toetsenbord en muis te koppelen. Ook bij de nieuwe Samsung Galaxy A52 is dit ook weer mogelijk en zijn er al Samsung Galaxy A52 hoesjes te koop.
DeX is beschikbaar op de vlaggenschip smartphones van Samsung vanaf de Galaxy S8 en laat je optimaal profiteren van de verwerkingskracht van het apparaat. Je kunt meerdere apps starten en het formaat ervan wijzigen, sneltoetsen gebruiken en met de rechtermuisknop klikken, net als op een traditionele pc. Voor mensen, die altijd onderweg zijn, kun je met DeX de laptoptas thuis laten laten en alleen met je smartphone op stap gaan.
Met de nieuwe Galaxy Note20 werkt DeX nu draadloos op elk Miracast-scherm, inclusief de nieuwste Samsung smart-tv’s.
5. Langdurige batterij- en stroomverdeling
Jouw mobiele apparaat moet de hele dag betrouwbaar zijn, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een lege batterij.
Apparaten zoals de Galaxy Note20 of de Note20 Ultra nemen met Super Fast Charging die zorgen weg, omdat deze 25 watt aan stroom trekt wanneer deze is aangesloten, waardoor je binnen enkele minuten uren stroom hebt. En een adaptieve energiebesparende modus biedt een batterijduur van meerdere dagen zonder opladen door het minimaliseren van de apps en de functies, die je niet vaak nodig hebt.
Het beste van alles is dat je met Wireless PowerShare een collega – of zelfs een klant – een extra lading voor de batterij voor hun Galaxy-apparaat kunt aanbieden, wanneer ze die nodig hebben.
6. Knox beveiliging
De werkbestanden, die je beheert en opent vanaf jouw mobiele apparaat, moeten natuurlijk worden beschermd. Dat zelfde geldt voor jouw persoonlijke content en apps. In de meeste gevallen hoop je gewoon dat je niet tot degenen zult behoren, die door steeds geavanceerdere cyberdreigingen worden getroffen.
Samsung Knox – een uitgebreide reeks beveiligingsfuncties op zowel hardware- als softwareniveau – wordt door zowel overheden als grote ondernemingen vertrouwd. Maar zij zijn niet de enige klanten die hiervan kunnen profiteren. Alle Samsung Galaxy-gebruikers krijgen vanaf het moment dat ze hun apparaat aanzetten een realtime mobiele bescherming en versleuteling. In de volgende vier redenen om over te schakelen bespreken we nog een aantal beveiligingsfuncties.
7. Geavanceerde biometrische bescherming
Als je jouw mobiele apparaat niet gebruikt, mag niemand anders het kunnen oppakken en voorbij het vergrendelingsscherm kunnen komen. Niets biedt een zo effectief evenwicht tussen veiligheid en gebruikersgemak als biometrische authenticatie.
Jouw uitgebreide handleiding voor het uitrollen van een mobiele oplossing voor jouw werknemers. Download deze nu hier.
Samsung Galaxy-apparaten hebben bij de introductie van geavanceerde biometrische authenticatie-opties het voortouw genomen. De ultrasone vingerafdruk-ID, voor het eerst geïntroduceerd op de Samsung Galaxy S10 en S10+, maakt gebruik van een innovatieve in-display sensor om een 3D-beeld van jouw vingertop te creëren, wat ten opzichte van traditionele capacitieve sensoren een superieure nauwkeurigheid oplevert.
8. Samsung Pass
Van social media-accounts tot zakelijke apps, jij beheert waarschijnlijk een groot aantal aanmeldingen en wachtwoorden. Als je er ook maar één vergeet, kan de productiviteit plotseling tot stilstand komen.
Daarom is het eerste dat veel Samsung Galaxy-klanten doen, wanneer ze hun apparaat voor het eerst krijgen, de Samsung Pass activeren. Dit is een gratis service die als een kluis voor inloggegevens fungeert. En je kunt Samsung Pass ook in combinatie met jouw biometrische gegevens gebruiken, zodat jij je met slechts twee tikken bij de meeste van jouw meest gebruikte apps kunt aanmelden.
9. Secure Folder
Zelfs in het ergste geval, als jouw smartphone op de een of andere manier is gecompromitteerd, is er een andere manier om jouw belangrijkste gegevens en apps te beschermen. Met Secure Folder kun je jouw persoonlijke apps en content scheiden van wat je nodig hebt voor jouw werk en alles veilig houden.
Zie Secure Folder als een aparte, vergrendelde map op jouw apparaat, die extra authenticatie vereist om te openen. Je kunt apps en bestanden naar de beveiligde map verplaatsen en je kunt zelfs twee exemplaren van apps hebben: één in de beveiligde map en één op jouw hoofdstartscherm. Jij beslist hoe jij jouw beveiligde map wilt ontgrendelen: via een wachtwoord, een pincode of biometrische authenticatie.
10. Find My Mobile service
Het kleine formaat van mobiele apparaten is doelgericht en handig, maar het is niet meer dan menselijk om ze af en toe te misplaatsen. Zelfs als je zeker weet dat jouw telefoon in de buurt moet zijn, kan het zoeken naar jouw telefoon onnodige ongerustheid veroorzaken.
De gratis Find My Mobile service van Samsung houdt jouw verloren telefoon met behulp van locatiegegevens, die door Google zijn verzameld en data die via draadloze netwerken worden verzonden, bij. Nadat je Find My Mobile hebt geactiveerd, kun je jouw Samsung apparaat vanuit elke webbrowser vinden. Als je ‘Find my mobile’ vraagt om de ‘Laatste locatie te verzenden’, kun je je apparaat op een kaart zien en als de locatie beweegt, ontvang je elke 15 minuten updates. Er zijn nog andere geweldige functies, zoals de mogelijkheid om jouw telefoon op maximaal volume te laten overgaan, zelfs als deze is ingesteld op trillen of om een contactnummer op het scherm te laten verschijnen zodat iemand, die het apparaat vindt, contact met jou kan opnemen.
Laat een reactie achter