1. Geur

Vooral in de zomer kun je, als je geen sandalen draagt, al snel vies geurende schoenen krijgen. Als het buiten warmer wordt, gaan onze voeten zweten en zweten gaat helaas ook vaak gepaard met stinkvoeten. Het zijn namelijk de bacteriën en/of schimmels, die vieze luchtjes afgeven waardoor sneakers vreselijk kunnen gaan ruiken! Zonlicht en luchten kan helpen om de bacteriën en schimmels, die nare geurtjes veroorzaken, geen kans te geven.

2. Esthetiek

zwarte-sandalen-mannen

Men heeft geprobeerd om luchtige sneakers te ontwerpen, die je naar kantoor kunt dragen of die gekleed staan. Maar dat is helaas niet gelukt. Sandalen daarentegen kunnen, vooral met de weelderige ontwerpen voor het seizoen 2021, mooi en gekleed staan. Sneakers zullen geen indruk maken bij de presentatie van de kwartaalresultaten, maar een stijlvol paar sandalen wel.

3. Makkelijk aan- en uittrekken

Op een warme zomerdag is het laatste wat je wilt, lang aan je schoenen moeten friemelen om ze uit te trekken. Als je aan de waterkant loopt en je voelt de drang om met je tenen in het water te dippen, wil je dan echt vijf minuten lang aan je veters prutsen? Dertig seconden gehannes met de riempjes van de sandalen is de maximale tijd, die je hieraan wilt besteden.

4. Infecties

person holding pair of brown-and-black open toe sandals

Schimmelinfecties houden van de vochtige, klamme omstandigheden in een lekkere warme sneaker. Ze houden niet van de droge, warme omstandigheden van je blootgestelde tenen. Bespaar jezelf en je gezin een wereld van verdriet en jeuk en berg de sneakers op.

5. Kinderen zijn er dol op

Je kinderen zullen om dezelfde redenen als jij dol op sandalen zijn. Dit betekent minder gezeur en meer spelen op die echte warme dagen, wanneer je alle hulp nodig hebt om de stress te minimaliseren. Een glaasje limonade en een paar sandalen zullen je kind dit zomerseizoen heel erg blij maken!

6. Neemt minder plek in de koffer in

Als je op zomervakantie gaat, zijn sandalen veel compacter en makkelijker mee te nemen dan een paar sneakers. Twee paar sandalen passen in dezelfde bagageruimte als één paar sneakers – belangrijk als je kijkt naar de nieuwe kosten voor bagage, die sommige luchtvaartmaatschappijen onwetende passagiers in rekening brengen!

7. Trainen met sandalen is mogelijk!

sandalen-vrouwen

Met de nieuwe sandaalontwerpen, die er beschikbaar zijn, kun je met je sandalen net zo hard trainen als met je sneakers! Waarom zou je je voeten in een smerige oude sneaker willen steken als je dat net zo goed in een sandaal kunt doen? Geen moeilijke keuze om te maken, toch?

8. Op water lopen

Nou ja, om precies te zijn door het water lopen. Als je extra voorzichtig op het strand wilt zijn, kun je niet met sneakers van bijvoorbeeld Philippe Model in het water lopen of zwemmen – dat is gewoon niet praktisch. Je kunt dit wel met sandalen doen – er zijn er zelfs die speciaal voor dit doel ontworpen zijn!

9. Milieuvriendelijk

zwarte-sandalen

Het is veel waarschijnlijker dat je milieuvriendelijke sandalen, zoals bijvoorbeeld van kurk, vindt vindt dan milieuvriendelijke sneakers. Sneakers bevatten bijna altijd kunststoffen, die verre van milieuvriendelijk zijn. Ze worden ook vaker dan sandalen in massa geproduceerd, waardoor ze minder geschikt zijn om voor eerlijke handel. Met sandalen is het gemakkelijk voor je voeten om groen te zijn.

10. Sandalen zijn hot

Dat klopt – een fijn paar sandalen is de perfecte manier om een zomerse vibe aan je outfit toe te voegen. Sandalen van bijvoorbeeld Xsensible stretchwalker zijn trendy en dit zal alleen maar toenemen als onze zomer warmer wordt! Ga met de mode mee en verban die sneakers naar de bodem van je sporttas, waar ze eigenlijk thuishoren.

Laat een reactie achter