Begin je een SIM-only abonnement te overwegen? Hier zijn vijf redenen waarom een SIM-only abonnement super eenvoudig (en goedkoop!) is.

1. Het is betaalbaar

geld

Hoewel het misschien verleidelijk is om in te gaan op die nieuwe abonnementen aanbiedingen, zijn SIM-only abonnementen goedkoper dan die met een extra telefoon erbij. Met een Sim only aanbieding betaal je voor je data, telefoongesprekken en sms’jes in één keurige bundel – zonder extra kosten.

Bij het instellen van je abonnement kun je gemakkelijk zien welke kosten bij welke functies horen, zodat je precies weet hoeveel je betaalt voor je inbegrepen data, gesprekken en sms’jes.

2. Perfect als je niet zeker weet wat je nodig hebt

Dan komt de belangrijkste vraag: hoeveel data, en hoeveel sms’jes en gesprekken heb je nodig? Dat verschilt voor iedereen en het kan zelfs wat ‘vallen en opstaan’ kosten om het perfecte telefoonabonnement voor jouw behoeften te vinden.

Als je niet zeker weet welk abonnement je moet kiezen, wees dan gerust: SIM-only abonnementen zijn er in alle soorten en maten.

Welke abonnementsduur moet je kiezen?

Een tweejarig plan geeft je het meeste waar voor je geld, omdat je elke maand maar een klein bedrag betaalt. Je moet je er echter wel toe verplichten dit voor de volledige contractduur te betalen.

Een eenjarig abonnement werkt op dezelfde manier, maar kost je elke maand een paar euro meer. Toch is het perfect als je niet zo lang in Nederland blijft – of als je het gewoon niet prettig vindt om meerdere jaren aan één provider vast te zitten.

Ten slotte is een maandabonnement geweldig als je gewoon wilt uitproberen of een bepaalde provider je bevalt, of als je niet een heel jaar in Nederland bent. Vergeleken met de jaarplannen kost het je maandelijks een paar euro meer en is het dus minder goedkoop. Het geeft je echter de meeste vrijheid om te veranderen

3. Een SIM-only abonnement kun je gemakkelijk aanpassen aan je behoeften

meisje-telefoon-laptop

Heb je extra data nodig om naar huis te reizen naar je familie – of gewoon om je YouTube binge vol te houden? (We zullen niet oordelen!). Of je nu je data moet aanvullen of je minuten moet opwaarderen om je vrienden te bellen, met een SIM-only abonnement kun je je bundel aanpassen aan de plannen die je die maand hebt.

Je past gewoon de maandelijkse verhouding tussen data, bellen en sms’en aan aan je telefoongebruik. Dit is altijd mogelijk bij een maandabonnement, en sommige providers laten je zelfs je bundel per maand aanpassen als je een jaarplan hebt.

4. Het maakt het makkelijker om van telefoon te wisselen

SIM-only abonnementen zijn niet gebonden aan een specifieke telefoon, dus je hoeft niet te wachten tot je telefoonabonnement de nieuwste smartphone heeft. Dus als de nieuwste iPhone uitkomt en je moet hem hebben, dan kan dat!

Nog beter, je kunt je abonnement behouden als je besluit je eigen telefoon te upgraden en je bespaart je het gedoe van het zoeken naar een nieuw telefoonabonnement.

5. Een sim-only abonnement is super eenvoudig op te zetten

man-op-telefoon

Geen gedoe hier. Je kunt je sim-only abonnement instellen vanuit je eigen huis, onderweg, of tijdens je lunchpauze op je werk. Het enige wat je hoeft te doen is de verschillende bundels bekijken, de opties vergelijken – en op die grote ‘Afrekenen’ knop drukken!

Bijna alle telecombedrijven bieden SIM-only contracten aan, maar de prijs en flexibiliteit kunnen sterk variëren, afhankelijk van welke je kiest. Je kunt de verschillende opties online afwegen met een vergelijker of aan je vrienden en familie vragen welke provider zij gebruiken.

De meeste SIM-only abonnementen worden geleverd met een 3-in-1 kaart die functioneert als een gewone SIM-kaart, een micro of een nano-SIM – je hoeft je dus geen zorgen te maken over het vinden van een optie die past bij je bestaande telefoon!

Laat een reactie achter