Sponsoring is een fenomeen waaraan iedereen gewend is geraakt en bijna alle grote merken sponsoren wel een team. Door de sterke emotionele banden van de fans met de sport, weten bedrijven dat ze een deel van die liefde kunnen scoren door optredens in de rust, finishlijnen, zitgedeeltes en meer te sponsoren.

Maar sportsponsoring is niet alleen een aangelegenheid voor de grote competities. Veel slimme kleine bedrijven investeren in het sponsoren van bijvoorbeeld de kleding of bedrukte keycords voor lokale sportorganisaties. Sommigen beschouwen hun sponsoring als een liefdadigheids bijdrage en anderen als een vorm van reclame. Hoe dan ook, het is een wederzijdse relatie, die zowel voor de sponsor als voor het team lonend kan zijn.

Hier zijn zes redenen waarom bedrijven een jeugdsport organisatie zouden moeten sponsoren.

  • Mogelijke fiscale stimulans. Veel jeugd sportorganisaties zijn geregistreerde non-profitorganisaties. Als dat het geval is, kunnen bedrijven voor het geven van een donatie aan een goed doel een belastingvoordeel krijgen. Dat is nog eens een bijkomend voordeel van het sponsoren van jeugdsporten.
  • Een welkome vorm van adverteren. In de meeste situaties zijn consumenten geneigd om reclame af te wijzen. Hoewel veel traditionele manieren om consumenten te bereiken falen, is sportsponsoring een positieve en boeiende manier om een merk op de markt te brengen. Ouders zien ook graag de bedrijven, die lokale sporten ondersteunen.
  • Helpt om de kosten van sportprogramma’s voor jongeren laag te houden. De deelnamekosten voor spelers dekken het grootste deel van de kosten van een sportprogramma voor jongeren, maar de steun van sponsors zorgt voor extra middelen, die de deelnamekosten laag kunnen houden. Met lagere kosten kunnen meer gezinnen het zich veroorloven om zich aan te melden en dat betekent dat er meer kinderen kunnen profiteren van de vele voordelen van sport.
  • Uitstekende waarde voor het geïnvesteerde geld. Hoewel de kosten van een sponsorpakket per organisatie verschillen, variëren ze gewoonlijk van € 100 tot € 5.000 of meer. Bij het vergelijken van de kosten van andere marketingkanalen, zoals dagblad-, televisie- en billboard-advertenties, kan het sponsoren van jeugdsporten van grote waarde zijn en een slimme optie om in de marketingmix op te nemen.
  • Bewustwording van de producten en de diensten van het bedrijf vergroten. Elk sponsorpakket heeft voordelen voor de sponsor ingebouwd: bewegwijzering, website-reclame, bedrijfsnaam op uniformen, enz. Door sponsoring van een jeugdsport organisatie krijgt het merk naamsbekendheid bij ouders, coaches, programma-organisatoren, spelers en fans.

Live sport betekent veel merkbekendheid

voetbal-live-kijken-tv

Het is duidelijk dat grote sportevenementen enorm populair zijn en wereldwijd massaal aandacht krijgen. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat zowel eenheid als concurrentie zijn betrokken. Mensen worden fans en komen samen omdat ze gedwongen zijn om hun team te steunen, vooral als er een competitie op het spel staat.

De mogelijkheden voor sponsoring zijn uitzonderlijk groot en er is een grote verscheidenheid aan demografische gegevens van kijkers. De meest winstgevende sport in deze branche is voetbal en het is duidelijk dat veel merken hiervan profiteren. Sportsponsoring is vanwege het enorme publiek dat ze gaan bereiken de moeite waard voor merken, want dat resulteert in een relatief hoge ROI. En het is niet alleen voetbal. Sporten zoals surfen, skateboarden en snowboarden hebben ook een enorm sponsorpotentieel. Snowboardfans benutten bijvoorbeeld twee keer zoveel kansen om de social media te gebruiken, wat online een grote bekendheid voor merken betekent.

Sponsoring komt ook de atleten en de medewerkers van het merk ten goede

voetbal-schieten-doel

Sportsponsoring is niet alleen gunstig voor de merken, maar ook voor de teams en de eigen medewerkers van het merk. Door sponsorgelden te hebben, kunnen atleten zich meer gaan concentreren op de training en de productie van hun sport en wordt de stress, als het gaat om het vinden van geld om te trainen en evenementen te organiseren, verminderd.

Sponsoring tussen merken en teams/atleten is een partnerschap, waar zowel het merk als het team van kunnen profiteren. Het is een win-winscenario en de aanwezigheid op de social media verlengt de levensduur van deze voordelen. Dus iedereen, die betrokken is bij de samenwerking, is blij! Het sportcomité profiteert van een directe financiële inbreng, evenals van de steun van het sponsormerk. In ruil daarvoor krijgt het merk een enorme wereldwijde aandacht en exclusieve inkomsten.

Sportsponsoring is ook gunstig voor de werknemers van het merk omdat het sterk met gezondheid en welzijn verbonden is. Dit betekent dat het merk de begunstigde wordt van positieve sentimenten door associatie. Werken voor een merk met een logo, dat prominent aanwezig is op een spraakmakend evenement, geeft werknemers het gevoel dat op een prestigieuze plaats werken en hun eigen persoonlijke status wordt bijgevolg verhoogd. Het hebben van gelukkige werknemers zorgt ervoor dat de essentie van het merk wordt beschermd, omdat ze meer tevreden zijn met het ondersteunen van een merk dat dit soort waarde aantoont.

Laat een reactie achter