Teambuilding activiteiten kunnen de bedrijfscultuur versterken en een grote verscheidenheid aan voordelen opleveren.

Maar wat dacht je van enkele andere, minder bekende voordelen waar niet zo veel over gesproken wordt? Hier zijn zeven verborgen voordelen die de cultuur van je bedrijf meerwaarde geven als je investeert in teambuilding activiteiten.

1. Ontdek verborgen talenten

vrienden-groep

Soms leer je in de drukte van het werk niet veel over je medewerkers. Er zijn vaak verborgen talenten die aan het licht komen tijdens het kletsen op teambuilding evenementen buiten het kantoor, die waardevol kunnen zijn voor het bedrijf en zelfs de carrière vooruit kunnen helpen. Misschien schrijft een werknemer een blog over zijn weekendwandelingen, maar die schrijfvaardigheid zou ook op de bedrijfsblog gebruikt kunnen worden. Of misschien heeft een werknemer avondlessen gevolgd, maakt hij deel uit van veel beroepsorganisaties en is hij klaar om je volgende thought leader te worden. Werknemers die elke dag hun sterke kanten op het werk mogen gebruiken blijken 8% productiever en 15% minder geneigd om ontslag te nemen. Meer over je werknemers te weten komen tijdens een Teamuitje Rotterdam kan je helpen hun verborgen talenten te ontdekken en hun sterke punten aan te boren.

2. Mengen

Als je in een afdeling werkt en een gemeenschappelijke taak hebt, is het logisch dat je werkfamilie dezelfde zou zijn als de mensen in je afdeling. Teambuilding geeft de werknemers de gelegenheid zich te mengen met andere afdelingen en hun rol te leren kennen. Als de teams van tevoren opgesplitst zijn om te zorgen voor een mengeling van afdelingen in elk team, zullen de werknemers een band krijgen met andere afdelingen. Dit kan iedereen nieuwe inzichten geven in wat andere afdelingen doen en medewerkers vermenselijken die voorheen alleen aan de andere kant van een e-mail adres waren. Wat een fantastische manier om begrip te kweken en het team op grotere schaal te binden!

3. Benaderbaarheid

meeting-succes-business-collegas

Zelfs de beste managers kunnen intimiderend zijn voor werknemers. Dit gevoel kan ertoe leiden dat werknemers aarzelen om uit te reiken om problemen met de werkstroom, nieuwe ideeën en carrièrewensen te bespreken. In feite blijkt dat de helft van de werknemers niet regelmatig hun zorgen uitspreken. Een goede relatie hebben met het management kan de tevredenheid van de werknemers verhogen, de productiviteit verhogen en het verloop verminderen, en zo de bedrijfscultuur een impuls geven. Teambuilding oefeningen kunnen een uitstekende manier zijn om managers meer aanspreekbaar te maken, want er is niets zo leuk als je manager plezier te zien maken terwijl hij tegen de zijkant van een kartbaan botst of los gaat in een Escape Room Rotterdam.

4. Identificeer leiders

Teambuilding geeft mensen buiten het management team de kans om een leidersrol op zich te nemen en hun groep naar de succesvolle voltooiing van een teambuilding oefening te leiden. Het is een mooie manier voor het management om leiderschapsvaardigheden buiten de kantooromgeving te observeren, en om potentiële toekomstige leiderschapskandidaten te identificeren. Je ziet welke medewerkers plannings- en tactische rollen op zich nemen en welke het meest bemoedigend zijn voor andere teamleden, beide geweldige kwaliteiten van toekomstige leiders.

5. Iedereen is een winnaar

people holding shoulders sitting on wall

Teambuilding activiteiten bieden iedereen de kans om plezier te hebben en succesvol te zijn. Het is een fantastische manier om prestaties buiten de werkparameters te erkennen en kan een boost geven aan het gevoel van eigenwaarde van werknemers die het op kantoor misschien moeilijk hebben. Als het hele team de kans krijgt om plezier te maken en te schitteren, voelt iedereen zich een winnaar!

6. Creatief worden

Soms kunnen werknemers in een routine vervallen met hun werk. Dat is niet altijd een slechte zaak, want zo wordt het werk gedaan. Maar een nieuw perspectief kan inzichten geven in uitdagingen op kantoor. Het team uit hun gewone werkomgeving halen om niet-werk uitdagingen te overwinnen kan creatieve probleemoplossing aanmoedigen als ze weer op kantoor zijn.

7. Energieboost

werken-kantoor

Je bedrijfscultuur draait waarschijnlijk om de energie op kantoor. Als het team terugkomt van een leuke dag teambuilding, kan de energie op kantoor veranderen, waardoor de bedrijfscultuur tegelijk een goede opkikker krijgt. Aandenkens aan teambuilding evenementen kunnen dienen als koel aandenken aan het plezier en de positieve energie die ze als team creëerden en helpen die vibe op kantoor terug te laten stromen.

Wanneer je teambuilding ervaring een sterke bedrijfscultuur helpt bevorderen, wint iedereen! Hoewel teambuilding activiteiten bekend staan om hun algemeen positieve invloed op de bedrijfscultuur, vormen deze specifieke (en minder bekende) voordelen een sterk pleidooi voor de tastbare waarde van het voorrang geven aan teambuilding activiteiten.

Investeren in teambuilding kan je helpen deze verborgen juweeltjes voor teambuilding aan te boren en de sterke bedrijfscultuur die je verlangt te laten groeien. Dus, ga erop uit, maak wat plezier met je werknemers en pluk de vruchten van een sterke bedrijfscultuur.

Laat een reactie achter