De zomervakantie is voor veel mensen een tijd om te ontspannen en avonturen te beleven in het buitenland. Maar met de huidige situatie in de wereld kan het misschien verstandig zijn om dit jaar thuis te blijven. Sterker nog, dit is de perfecte tijd om eens je eigen land te verkennen! Hier zijn zeven redenen waarom jij tijdens de zomervakantie thuis zou moeten blijven.

1. Begin met het ontdekken van Nederland

Maak een roadtrip door Nederland! Dit is een leuke manier om historische steden zoals Maastricht of Utrecht te ontdekken. Ook is het aanzienlijk goedkoper en heeft Nederland mooie grote stranden en uitgestrekte natuurgebieden.

green grass field near sea during daytime

2. Knap je tuin op

Je kunt deze zomer ook de tijd nemen om je tuin op te knappen. Het werken in de tuin geeft een voldaan en ontspannen gevoel. Bovendien geeft het veel rust als je tuin er netjes bij ligt. Om je tuin makkelijk te onderhouden en netjes te houden kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van cortenstaal borderranden om je tuin netjes af te scheiden. Cortenstaal borderranden zien er niet alleen mooi uit, maar het maakt het ook makkelijker om je tuin te onderhouden. Bovendien is de cortenstaal borderrand een hele hippe en trending manier om je tuin netjes te maken.

3. Milieuvriendelijk

Door thuis te blijven, verminder je je ecologische voetafdruk. Je kan ervoor kiezen om niet te vliegen en in Nederland met de trein of auto rond te reizen. Geen vliegreizen betekent minder CO2-uitstoot en minder afval. Daarnaast koop je in het buitenland vaak meer plastic wegwerpflessen dan wanneer je thuis bent. Ook hebben populaire vakantiebestemmingen in zomervakantie vaak te maken met overbevolking en te veel toerisme. Door thuis te blijven bescherm je deze kwetsbare gebieden.

4. Steun lokale ondernemers

man using smartphone on chair

Door in Nederland te blijven, steun je een groot deel van de lokale ondernemers. Door lokale ondernemers te bezoeken wordt de lokale economie beter en vergroot je de kans dat de cultuur en erfgoed behouden wordt. Bezoek de lokale winkels en restaurants, en ontdek zo de rijke cultuur van Nederland. Bovendien kan je altijd nieuwe gerechten leren kennen waarvan je dacht dat die niet bestonden!

5. Geef je huis een upgrade

Nu je toch thuis bent, is dit een uitstekend moment om je huis te upgraden. Een goedkope maar goede manier om je huis een moderne boost te geven kan door middel van deurklinken vervangen. Gebruik hier bijvoorbeeld de luxe moderne deurklinken van Lavuzo. Dit zorgt ervoor dat je binnendeuren een extra luxe uitstraling krijgen. Het is een klein detail maar wel erg belangrijk. Je gebruikt de deuren in je huis immers elke dag.

6. Ga na de zomer op vakantie

surfen-vakantie

In Nederland is het heerlijk warm weer in de zomer. Het is een stuk goedkoper om na de vakantieperiodes op vakantie te gaan. Bovendien is het tijdens de winter in het zuiden nog steeds erg lekker weer. Bespaar jezelf de enorme drukte aan toeristen en overweeg het om in de winter op vakantie te gaan.

7. Flexibiliteit

Last but not least, Flexibiliteit. Door in Nederland te blijven hoef je geen rekening te houden met de lange rijen op het vliegveld of te haasten voor je vlucht. Door thuis te blijven kan je je vakantie gemakkelijk aanpassen. En mocht het minder mooi weer worden, kan je snel je plannen aanpassen en bijvoorbeeld eerder naar huis.

Laat een reactie achter