Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische auto. Om deze reden stijgt het aantal openbare laadpalen. Waarom zou je dan een laadpaal thuis aanschaffen? Er hangen een aantal voordelen aan het beschikken over een eigen laadstation. We hebben de drie belangrijkste redenen om zelf een laadpaal aan te schaffen voor je op een rijtje gezet.

Jouw auto elke ochtend volledig opgeladen

evhub

Het kost een aantal uren om jouw elektrische auto volledig op te laden. Dit kun je doen bij een openbare laadpaal, maar het liefst heb je jouw auto gewoon voor de deur staan. Een laadpaal thuis kan hiervoor de oplossing bieden. Je kunt dan jouw elektrische auto ‘s nachts opladen. Zo heb je elke ochtend een opgeladen auto. Daarnaast weet je ook altijd zeker dat je toegang hebt tot een laadstation. Er komen steeds meer elektrische auto’s bij en daarom wordt het ook steeds drukker bij de openbare laadstations.

Het is goedkoper om thuis te laden

Het is een grote investering om een laadstation thuis te installeren. Je moet de laadpaal aanschaffen, maar ook de juiste elektromaterialen om hem op de juiste manier te installeren. Bij Elektramat kun je de laadpaal en overige benodigdheden in één keer aanschaffen. Ook kunnen ze je hier van de juiste informatie voorzien.

Op den duur is het goedkoper om thuis te laden. Je betaalt hier namelijk je standaard energietarief in plaats van het tarief van een openbaar laadstation. Heb je zonnepanelen? Dan is het zelfs mogelijk om jouw auto met deze opgewekte energie op te laden.

Verdien geld met jouw laadpaal

elektrische autos opladen

Het is dus goedkoper om thuis te laden. Maar wist je dat je zelfs geld kunt verdienen met jouw laadpaal? Met behulp van een backoffice systeem krijg je inzicht in alle laadsessies die hebben plaatsgevonden. Je kunt het automatisch door laten berekenen als iemand anders bij jouw laadstation de auto heeft opgeladen. Hiervoor kun je zelf een tarief instellen. Als je jouw laadpaal openbaar maakt dan kunnen andere gebruikers hem gemakkelijk via een speciale app vinden.

Aan de hand van deze voordelen is het in ieder geval de moeite waard om de aanschaf van een eigen laadpaal te overwegen.

Laat een reactie achter