Het heeft geen zin om je spaargeld op te blazen aan een gloednieuwe auto. Niet als een tweedehands auto meer dan prima is. Bovendien is een tweedehands auto veel goedkoper! Hier zijn enkele redenen waarom wij denken dat je geld beter besteed wordt als je in plaats daarvan een tweedehands auto koopt.

1. Opties

audi-auto-rijden-man

Opties zoals dakdragers, roestwerende coatings en zonnedaken beïnvloeden de prijs van een 2e hands auto niet zo veel als dezelfde opties op een nieuwe auto zouden kosten.

2. Minder afschrijving betekent een betere investering

Elke nieuwe auto verliest waarde zodra je hem van de parkeerplaats rijdt. Wat de meeste mensen niet weten is dat nieuwe auto’s het hele eerste levensjaar in een hoog tempo waarde blijven verliezen, soms wel 40%. Een gebruikte auto wordt na dat eerste jaar veel langzamer afgeschreven, dus je zou kunnen stellen dat een gebruikte auto een veel betere investering is dan een nieuwe.

3. Vermijd verborgen kosten

Gebruikte auto’s zadelen je niet op met verborgen kosten, zoals verzendkosten, die bij het kopen van nieuwe auto’s wel kunnen voorkomen. Deze kosten, die een paar honderd euro kunnen bedragen, worden toegevoegd aan de totale stickerprijs van een nieuwe auto.

4. Ze kosten gewoon veel minder!

minicooper-auto

Dit weet je al. Gebruikte auto’s zijn exponentieel betaalbaarder dan de aanschaf van een nieuw voertuig. Dus als je een paar duizend wilt besparen, zoek dan een paar jaar terug naar het model van je voorkeur.

5. Lagere verzekeringstarieven

Een ander minder bekend feit is dat een autoverzekering per maand minder kost voor een gebruikte auto, dan een nieuwe. Over een langere periode bespaar je dus een flink bedrag aan de autoverzekering!

6. Veel gebruikte auto’s hebben een garantie

Een van de meest voorkomende vragen over het kopen van een gebruikte auto gaat over de garantie. Veel gebruikte auto’s hebben nog fabrieksgarantie. De meeste mensen die een auto leasen, leveren hem na drie jaar weer in en hebben nog 2 jaar over op de 5 jaar garantie. Certified Pre-Owned Vehicles en de meeste gebruikte auto’s hebben een strenge inspectie ondergaan en worden geleverd met een uitgebreide garantie tegen de tijd dat je ze op het terrein ziet.

7. Selectie

auto-woestijn

Hoewel je bij een gebruikte auto geen kleuren, opties en bekleding kunt kiezen, zoals bij een nieuwe auto. Je kunt de verschillende jaren van een model van je voorkeur shoppen, en je hebt de mogelijkheid om een model of stijl te krijgen die niet meer in productie is.

Laat een reactie achter