Hoe leuk je reis is, wordt voor de helft bepaald door de plek waar je verblijft. Misschien breng je tijdens je vakantie niet veel tijd binnenshuis door, maar thuiskomen op een schone, uitnodigende plek met alle voorzieningen, die je nodig hebt, is toch wel fijn. Tegenwoordig is er een groeiende lijst met accommodaties, waaronder de verhuur van vakantiehuizen. Dit zijn huizen of appartementen die je voor de duur van je verblijf kunt huren. Terwijl sommige huisjes klein en basic zijn, hebben anderen huizen vele faciliteiten zoals bijvoorbeeld volledig ingerichte keukens. Soms hebben ze ook privézwembaden en zelfs personeel, dat bij de huizen hoort, zijn ze gelegen in de buurt van populaire plekken of bevinden zich juist in rustige wijken. Kortom het huren van een vakantiehuis is het perfecte recept voor een geweldig verblijf! Bij NOVASOL vakantiehuizen heb je in ieder geval behoorlijk wat keuze om de perfecte vakantiehuis te vinden.

Als je een vakantie plant en je je afvraagt waar je kunt overnachten, overweeg dan eens een verblijf in een vakantiehuis. Er is zo veel dat het te bieden heeft! Ben je nog steeds niet helemaal overtuigd? Lees dan in dit artikel negen redenen waarom je absoluut voor een vakantiehuis zou moeten kiezen!

1. Geniet van een thuis

vakantiehuis-binnen

Je gaat op reis om even te kunnen ontsnappen aan het alledaagse leven en om nieuwe gebeurtenissen en geluiden te ervaren. Het verfrist de geest, zorgt ervoor dat je je helemaal ontspant en het helpt je om bij thuiskomst weer opgeladen te zijn. Ondanks de ontsnapping, die je tijdens een vakantie ervaart, kun je niet ontkennen dat je soms toch verlangt naar het comfort van thuis. Hotels hebben gewoon geen huiselijke sfeer, ook al bieden ze geweldige service. Vakantiehuizen hebben dit wel en je voelt je alsof je thuis bent, maar dan in een totaal andere omgeving! Er is een vertrouwdheid die geruststellend is en het is zoveel gemakkelijker om je te ontspannen. Voorzieningen die je misschien thuis niet hebt, zullen deze ervaring helemaal geweldig maken.

2. Ontvlucht de menigte voor een onvergetelijke vakantie

rustige-omgeving-zwembad-vakantiehuis

Op vakantie willen we allemaal graag uitrusten en genieten van het geld waarvoor we het hele jaar hebben gespaard. Maar iedereen, die weleens op vakantie is geweest, weet ook dat het overal druk kan zijn en wat tot ergernis kan lijden. Drukte kan een perfect moment verpesten en het kan zelfs vervelend zijn. Reisgidsen en websites hebben het meestal niet over de hordes mensen, die massaal naar toeristische plaatsen of naar accommodaties zoals bijvoorbeeld hotels komen. Dus wanneer je op je bestemming aankomt, word je verrast door het enorme aantal mensen dat al aanwezig is. Het gebruik van faciliteiten zoals het zwembad of de sportschool kunnen soms gewoon niet plezierig zijn omdat het er veel te druk is. 

3. De perfecte accommodatie voor het uitnodigen van vrienden en familie

vakantiehuis-italie-zwembad

Een vakantie accommodatie zoals een hotel kan duur zijn en zeker als je met familie of vrienden reist, nemen de kosten dan snel toe. Natuurlijk kun je de kosten wel delen, maar je moet dan vaak toch een compromis sluiten en uiteindelijk voor een plek kiezen, die niet helemaal bij je past. Als je een vakantiehuis huurt, kun je dit probleem voorkomen. Zelfs als je met vijf of zes mensen reist, kun je de perfecte plek vinden en kan iedereen zich vermaken.

4. Pronk met je culinaire vaardigheden in een volledig uitgeruste keuken

vakantiehuis-villa-keuken

Eén van de leukste dingen aan vakantie is, heerlijk smullen van het eten dat je nog nooit eerder hebt gehad. Van streetfood tot exclusief eten, genieten van nieuwe gerechten maakt de reis compleet. Ondanks alle nieuwe lekkernijen die je kunt proeven, komt er toch ook een moment dat je snakt naar eenvoudige, zelfgemaakte gerechten. Wat maak jij?

5. Krijg geweldige waarde voor je geld

vakantiehuis-slaapkamer-italie

Er zijn veel hotels die waar voor hun geld geven. Vakantiehuizen doen dit echter nog veel beter! Vergelijk de kosten en je zult zien wat een groot verschil er is. Iedereen die heeft gereisd, weet dat de accommodatie het grootste deel van het budget in beslag neemt. Zeker als je minder te besteden hebt, kan het lastig zijn om een plek te vinden die aan al je wensen voldoet.

Stel dat je met een paar vrienden reist en een plaats met drie slaapkamers en voorzieningen zoals een zwembad, keuken en wifi nodig hebt. Sommige hotels bieden dit wel, maar daar moet je dan ook behoorlijk wat voor betalen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat voorzieningen zoals zwembaden meestal worden gedeeld. Een vakantiehuis daarentegen biedt dit alles tegen een zeer betaalbare prijs. Je hoeft niet persé voor een luxe vakantiehuis te kiezen om te kunnen genieten van een duik in je eigen zwembad, een volledig uitgeruste keuken of een ruime woonkamer.

6. Privacy is geen optie, het is gegarandeerd!

prive-zwembad-portugal

Als er één ding is dat elke reiziger wenst, dan is het wel privacy. En tijdens het reizen is het niet altijd eenvoudig om een plek te vinden die dit garandeert. Vakantiehuizen van NOVASOL zijn in dit opzicht anders. Als je voor een vrijstaand huis of voor een villa kiest, kun je genieten van je tijd en heb je geen last van drukte en nieuwsgierige blikken.

7. Maak kennis met een traditionele manier van leven

terras-vakantiehuis-italie

De meeste hotels zijn modern en zien er standaard uit. Hoewel dit ongetwijfeld geschikt is voor de meeste mensen, geeft het je niet echt een authentieke ervaring van hoe mensen in het land leven. Bij de huur van een vakantiehuis kun je kennis maken met de lokale manier van leven, de traditionele architectuur, de inrichting enz. Je leert een land dan echt kennen.

8. Veel keuze

Het is altijd geweldig om een keuze te hebben, maar als je een beperkt budget hebt, kan dit je opties qua accommodatie wel sterk beperken. Hoewel er veel geweldige hotels zijn, waar je ook met een klein budget terecht kunt, heb je dan niet altijd de beste faciliteiten en locatie. Vakantiehuizen van NOVASOL zijn echter anders en je zult versteld staan van het aantal beschikbare opties. Je kunt een ruime plek met een zwembad en een geweldig uitzicht krijgen zonder dat je daarvoor je bankrekening hoeft leeg te pinnen. Als je weet dat je niet veel tijd binnenshuis zult doorbrengen, kun je ook kiezen voor een klein studio-appartement en zo nog meer geld besparen. Check onze top 5 hieronder!

De mooiste vakantiehuizen met Zwembad

Huiscode: CDE510 | Kroatië | weekprijs €5210 | 20 Personen

vakantiehuis-zwembad-kroatie

Huiscode: EML599 | Spanje | Weekprijs €650 | 5 Personen

vakantiehuis-selva-zwembad

Huiscode: PTA003 | Portugal | Weekprijs €1349 | 12 Personen

vakantiehuis-algarve

Huiscode: CDC190 | Kroatië | Weekprijs €1340 | 11 Personen

villa-split-vakantiehuis

Huiscode: ISR081 | Italië | Weekprijs €1339 | 8 Personen

aragona-vakantiehuis-villa

Laat een reactie achter