Als je als eigenaar van een onderneming op deze manier denkt, zul je het waarschijnlijk niet ver schoppen. Verpakkingen van producten spelen juist een belangrijkere rol bij de beslissingen, die consumenten nemen. De verpakking van een product vertelt ook veel dingen over wat het product voor de klanten kan betekenen en wat de waarden van je bedrijf zijn. Sommigen mensen beweren zelfs dat de verpakking net zo belangrijk is als het product zelf, omdat het een cruciaal marketing– en communicatiemiddel voor je bedrijf je. Bij een verpakking bedrukken moet je goed nadenken over het ontwerp dus overweeg eerst deze vier factoren.

1. Het onderscheidt jouw merk van anderen

kokos-olie-flesje

Er zijn duizenden producten op de markt, die strijden om de aandacht van je klanten. Het schijnt dat een derde van de besluitvorming van een consument uitsluitend gebaseerd op de verpakkingen van producten. Om te kunnen slagen moet jouw verpakking opvallen en er anders uitzien dan die van je concurrenten.

2. De kleur van de verpakking verandert de koopgewoonten van consumenten

De kleuren, die voor de verpakking van je product worden gebruikt, spelen een hele belangrijke rol bij de beslissingen van consumenten over een aankoop. Je brein reageert op verschillende manieren op kleuren, dus kies de kleuren voor je verpakking dienovereenkomstig. Zo roepen producten met witte verpakkingen een gevoel van eenvoud, veiligheid en puurheid op. Kleurexperts geven aan dat hoe meer kleur er aan de verpakking van een product wordt toegevoegd, hoe minder geavanceerd het product is. Andere kleuren, zoals bijvoorbeeld blauw, hebben veel verschillende betekenissen. Een lichte hemelsblauwe kleur wordt als speelser beschouwd, terwijl donkerblauw als professioneel wordt beschouwd. Blauw is wereldwijd de meest geliefde kleur, maar dat betekent niet dat je automatisch de kleur moet kiezen, die je leuk vindt. Het is belangrijk om, voordat je beslist over de kleuren die je wilt gebruiken voor je verpakking, je demografische doelgroep goed te bestuderen. Bij Brabo Verpakking kan je in ieder geval terecht om de verpakking helemaal te creëren zoals jij dat wilt.

3. De verpakking van een product is een marketingtool

smoothie-verpakking

De verpakking van je product kan een nuttige marketingtool zijn. Merkproducten zijn gemakkelijk te herkennen, dus als je een verpakking ontwerpt met je logo op de voorkant en in het midden, kunnen consumenten je product de volgende keer dat ze winkelen meteen herkennen. Bedenk wat je verpakking zegt over je product en je merk. Is het goed? Kan het beter? Het is ook verstandig om na te denken over welke boodschappen de verpakking van je product aan klanten en consumenten overbrengt.

4. Verpakkingen creëren merkherkenning

Neem even de tijd om na te denken over enkele van je favoriete merken. Ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: ze zijn onvergetelijk. In de afgelopen decennia hebben merken zoals Coca Cola kleine wijzigingen aan hun verpakking aangebracht, maar zijn ze trouw gebleven aan hun oorspronkelijke look. Houd er rekening mee dat herkenbare merken niets mogen veranderen omdat veel succesvolle merken, die hun logo, kleuren of verpakking hebben veranderd, na een grote verandering een daling van de verkoop hebben opgemerkt.

Laat een reactie achter