Ik dacht altijd dat vintage of antieke vloerkleden lelijk en vies waren. Als ik dit soort kleden zag, dacht ik altijd meteen aan hele oude huizen met grote, donker houten meubels en veel te dikke fluwelen gordijnen. Maar ik ben de ontwerpers en de bloggers, die me hebben laten zien dat vintage of antieke kleden er ook modern uit kunnen zien en een ongeëvenaarde warmte aan een kamer kunnen toevoegen, zeer dankbaar. Als dat je nog niet heeft overtuigd, bespreek ik hieronder nog vijf redenen om een vintage vloerkleed te kopen.

1. Vintage vloerkleden zijn duurzamer

vintage-vloerkleed

Alles wat vintage is, is duurzamer omdat het al een tijdje meegaat!

2. Vintage vloerkleden zijn uniek

Hoewel ik natuurlijk ook andere ontwerpers bewonder, wil ik liever niet dat mijn huis heel erg lijkt op dat van iemand anders. Vintage vloerkleden zijn vaak handgemaakt en hiermee heb je de garantie dat bijna niemand anders ook zoiets zal hebben.

3. Vintage vloerkleden zijn van hoge kwaliteit

Zoals ik al eerder zei, zijn vintage vloerkleden vaak handgemaakt en daardoor van betere kwaliteit dan veel moderne vloerkleden, die met machines worden gemaakt. Ze kunnen slijtage goed weerstaan en zelfs als ze een beetje versleten raken, voegt het gewoon nog meer ‘karakter’ toe.

4. Vintage vloerkleden zijn prachtig

vintage-vloerkleed-bruin

Hoewel ik vroeger altijd het idee had dat alle oude vloerkleden heel traditioneel zijn, zijn vintage vloerkleden eigenlijk ongelooflijk gevarieerd en mooi. Op Rozenkelim is het niet moeilijk om een vloerkleed te vinden met heldere, vrolijke kleuren, die er eigenlijk heel modern uitziet.

5. Vintage vloerkleden zijn tijdloos

Terwijl vloerkleden van een grote winkelketens binnen een jaar of twee verouderd kunnen raken, zijn vintage vloerkleden van geweldige kwaliteit en kunnen ze generaties lang meegaan. Hoewel vintage vloerkleden in het begin misschien een investering zijn, hoef je over een paar jaar geen nieuw tapijt te kopen omdat het gewoon nooit uit de mode raakt.

Laat een reactie achter