Stel je eens voor dat je voldoende slaapt, genoeg afvalt, gehydrateerd blijft en voldoende fruit en groenten eet. Waarom heeft mijn lichaam dan toch nog supplementen nodig? Ik krijg alle vitaminen en voedingsstoffen die ik nodig heb, toch binnen? Fout. Deze zeven krachtige redenen tonen aan dat je, ongeacht hoe gezond je ook bent, voedingssupplementen moet innemen.

1. Vul die voedingsstoffen aan

gezond eten

90% van de mensen krijgt niet de aanbevolen hoeveelheid belangrijke voedingsstoffen uit het voedsel binnen. De meesten van ons slagen er niet in om vanwege een strikt dieet, een slechte eetlust of veranderende voedingsbehoeften de aanbevolen voedingsstoffen binnen te krijgen. Voornamelijk omega 3-9-6 is een voedingsstof dat veel mensen tekort hebben. Supplementen zijn bedoeld om het tekort aan voedingsstoffen te overbruggen, zodat we de juiste balans van voedingsstoffen uit de voeding en de supplementen behouden. Dit zal de nutriëntendichtheid van jouw dieet verbeteren en ervoor zorgen dat je de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt, die zijn afgestemd op jouw voedingsbehoeften.

2. Nutriëntenabsorptie neemt af met de leeftijd

Naarmate je ouder wordt, wordt malabsorptie een probleem omdat je lichaam niet hetzelfde vermogen heeft zoals vroeger om de voedingsstoffen af te breken en te absorberen. De productie van spijsverteringsenzymen, die voedingsstoffen uit je voedsel afbreekt en absorbeert, begint natuurlijk af te nemen naarmate je ouder wordt. Je kunt ook meer medicijnen gebruiken dan toen je jonger was. Met de inname van de meeste moderne medicijnen nemen de essentiële voedingsstoffen ook daadwerkelijk af. Supplementen kunnen helpen om deze onbalans weer te herstellen.

3. Vermijd schadelijke chemicaliën

Waarschuwing! Pesticiden en herbiciden worden gebruikt bij de verbouwing van ons voedsel, chemische stoffen worden aangetroffen in onze watervoorziening en externe milieuproblemen zoals vervuiling vergroten onze behoefte aan extra vitaminen en mineralen drastisch. Deze schadelijke chemicaliën creëren vrije radicalen, die onze spijsvertering en ons immuunsysteem aanvallen. Supplementen zoals antioxidanten helpen je om die vrije radicalen te bestrijden.

4. Het doen van oefeningen verhoogt de behoefte aan voedingsstoffen

schoenen aantrekken fit man

Ben je een atleet of doe je regelmatig je oefeningen? Atleten hebben veel energie en voedingsstoffen nodig om in vorm te kunnen blijven. Terwijl je je oefeningen doet, verbruikt je lichaam de energie en de voedingsstoffen die in je lichaam zijn opgeslagen. Het is van vitaal belang om deze essentiële voedingsstoffen weer aan te vullen, jouw energieniveau op te voeren en het herstel na een intensieve training te bevorderen. Daarom bevatten de diëten van sporters HEEL VEEL koolhydraten en eiwitten. Het innemen van eiwitpoeder is een snelle en gemakkelijke manier om de benodigde calorieën binnen te krijgen in plaats van een grote kom pasta en kip te moeten eten.

5. Slechte eetgewoonten

Onregelmatige eetgewoonten, het eten van bewerkt junkfood en stress dragen bij aan een slechte spijsvertering, waardoor het voor ons lichaam moeilijk wordt om alle voedingsstoffen, die het van voedsel moet krijgen, te extraheren. Supplementen kunnen een slecht dieet niet vervangen, maar kunnen wel helpen om de schade, die slechte eetgewoonten veroorzaken, te voorkomen.

6. Voorkom dure gezondheidsproblemen

Zorgverleners moedigen mensen aan om naar preventie in plaats van behandeling van ziekten te zoeken. Het dagelijks innemen van supplementen, een regelmatige lichaamsbeweging en regelmatig je arts bezoeken zijn belangrijk zaken om te voorkomen dat er dure gezondheidsproblemen in de toekomst kunnen ontstaan. Ook kunnen stemmingswisselingen tijdens de menstruatie lijden tot problemen, daarvoor zou je Vitello kunnen gebruiken.

7. Bodemuitputting

Moderne landbouwtechnieken maken gebruik van meststoffen, die de bodem uitputten en de planten beroven van essentiële voedingsstoffen. Vruchtbare grond is een cruciaal element van de landbouw voor het absorberen van de juiste hoeveelheden mineralen. Zonder dit kan de plant geen essentiële vitamines vormen.

Laat een reactie achter