Je kunt de hele zomer lang tijd met het hele gezin aan het zwembad doorbrengen. Veel mensen zijn van mening dat een zwembad de tuin er aantrekkelijker laat uitzien en dat het ook de waarde van je woning verhoogt. Wanneer de ontwerpen unieke verlichting, speciale materialen en moderne kenmerken omvatten, hebben ze een krachtige invloed op de aangrenzende buitenruimtes en dit effect kun je versterken door voor goede verlichting in de tuin te zorgen.

1. Het is goed voor je gezondheid en het maakt je blij

zwembad-tuin

Veel Amerikanen hebben te maken met flink wat stress. 44% geeft zelfs aan dat hun stressniveau de afgelopen vijf jaar is gestegen. Na een lange dag is ontspannen en de stress laten varen cruciaal voor het verbeteren van je gezinsleven. Door na een vermoeiende dag op kantoor een duik in het zwembad te nemen, kun je tegelijkertijd sporten en de stress verminderen. Zwemmen is een activiteit met weinig impact op je gewrichten, die je gezond kan houden en je humeur kan verbeteren.

2. Maakt je woning mooier

villa met zwembad

Een zwembad met een uniek ontwerp, kan je achtertuin veranderen in een persoonlijke oase. Stel je eens een achtertuin met een zwembad voor met functies zoals een stromende waterval en boeiende kleurrijke tegels. Een zwembad in je achtertuin naakt het een aantrekkelijke plek waar al je buren en vrienden langs willen komen voor een drankje en een ontspannende middag. Een huis met een zwembad in de achtertuin is tenslotte de beste plek voor een feestje, toch?

3. Bespaart je geld

Reizen is duur. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer mensen tegenwoordig voor stay-cations kiezen. Wat je bespaart op vluchten en de hotelaccommodatie, kun je investeren of uitgeven aan traktaties voor je kinderen of voor jezelf. Een zwembad in de achtertuin biedt eindeloze uren gratis entertainment en brengt het gezin dichter bij elkaar.

4. Geweldig als therapie

infinity-zwembad

Zwembaden zijn een geweldig hulpmiddel voor herstel. Of je nu een kind met astma hebt, een handicap hebt, zwanger bent of last hebt van artritis, zwemmen is een manier om het lichaam in beweging te houden zonder het te veel te belasten. Zwemmen is ook een geweldige manier om spieren op te bouwen zonder je lichaam uit te putten. Bovendien is het leuker om buiten te herstellen van een blessure dan in een kliniek.

5. Verhoogt de waarde van je huis

Ongeacht of je nu nog jarenlang in je huis blijft zitten of het binnenkort gaat verkopen, een zwembad kan de waarde van je huis aanzienlijk verhogen. Recente onderzoeken van The National Association of Realtors hebben zelfs aangetoond dat het hebben van een zwembad de waarde van je huis met 15% kan verhogen.

Laat een reactie achter