Eén van de verzekeringen die je als zzp’er af kunt sluiten, is een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Omdat het vooralsnog niet verplicht is om een AOV verzekeringen af te sluiten, kiest lang niet iedere zzp’er voor deze verzekering. De hoge kosten zijn hier de voornaamste reden voor. Je betaalt namelijk een flinke premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Laat je hierdoor niet weerhouden om deze verzekering af te sluiten. Waarom niet? Omdat een arbeidsongeschiktheidsverzekering de nodige voordelen met zich meebrengt. Om je te overtuigen om deze verzekering af te sluiten, vertellen wij je hier wat de voordelen van een AOV voor zzp zijn.

1. Verzekerd van een inkomen bij arbeidsongeschiktheid

samenwerken-business

Als zelfstandige zonder personeel moet je er zelf voor zorgen dat er brood op de plank komt. Daarom wil je het liefst zoveel mogelijk opdrachten aannemen. Als je voor veel verschillende opdrachtgevers werkt, kun je waarschijnlijk goed aan het werk blijven. In dat geval komt er ongetwijfeld voldoende geld in het laatje om jezelf en je gezinsleden te onderhouden. Wanneer je arbeidsongeschikt raakt, is dit niet het geval. Je kunt je werk dan immers niet of nauwelijks meer uitvoeren. Gevolg hiervan is dat je inkomen (flink) daalt.

In loondienst betaalt jouw werkgever je door als je arbeidsongeschikt bent. Als zzp’er ben je zelf verantwoordelijk voor inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Sluit daarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering af. Met deze verzekering ben je namelijk verzekerd van een inkomen als je arbeidsongeschikt raakt. Zie het als een soort financieel vangnet voor zelfstandig ondernemers. Je krijgt namelijk iedere maand geld als je verzekerd bent voor arbeidsongeschiktheid. Hoeveel geld je krijgt, hangt af van een aantal factoren. Het verzekerde bedrag speelt hierin mee, maar ook de mate van arbeidsongeschiktheid. De hoogte van jouw uitkering staat gelijk aan voor hoeveel procent je arbeidsongeschikt wordt verklaard.

2. Je spaargeld blijft onberoerd

Heb je de afgelopen jaren goed geboerd als zzp’er? Dan heb je inmiddels mogelijk flink wat geld gespaard. Heb je geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten, maar raak je toch arbeidsongeschikt? Dan komt er geen geld binnen. In dat geval doe je waarschijnlijk een beroep op jouw spaargeld. De vaste lasten lopen immers wel gewoon door. Wanneer je lange tijd niet kunt werken, komt de bodem van jouw sparrekening mogelijk snel in zicht.

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering blijft jouw spaargeld grotendeels onberoerd. Dit hangt overigens wel af van de eigenrisicotermijn die je gekozen hebt. Sluit je een AOV verzekering af bij Klaverblad verzekeringen? Dan is de eigenrisicotermijn minimaal veertien dagen (bij sommige beroepen 30 dagen). Dit betekent dat je in de eerste veertien dagen van arbeidsongeschiktheid geen uitkering krijgt. Je moet dan teren op jouw spaargeld. De maximale eigenrisicotermijn is 730 dagen. Als je hiervoor kiest, krijg je pas na twee jaar arbeidsongeschiktheid een uitkering.

3. Hulp op verschillende gebieden

Een derde en laatste reden waarom je een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig hebt, is omdat je met deze verzekering hulp krijgt op verschillende gebieden. Kies je voor een AOV verzekering van Klaverblad? Dan krijg je onder meer hulp in de vorm van preventie. Hierdoor wordt de kans op arbeidsongeschiktheid in de toekomst een stuk kleiner. Daarnaast krijg je hulp om te blijven ondernemen. Zo krijg je bijvoorbeeld hulp van een loopbaancoach. Deze coach denkt mee over preventie, maar kan jou ook meenemen in een eventueel omscholingstraject. Je bent dus niet alleen verzekerd van inkomen met een arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar je krijgt ook hulp bij re-integratie.

Laat een reactie achter