Op zoek gaan naar een nieuwe iPhone, kan best wel een ingewikkelde onderneming zijn. Je moet namelijk niet alleen uitzoeken of je het de moeite waard vindt om in het nieuwste model te investeren of dat je misschien iets minder wilt betalen voor een model dat een jaar oud is. Maar je moet ook bepalen wanneer dat je wilt upgraden naar een nieuwe iPhone. Daarnaast moet je ook beslissen hoeveel opslag je voor alle apps en media, die je op je nieuwe iPhone wilt downloaden, nodig hebt. Als je echt graag geld wilt besparen of je impact op het milieu wilt verminderen, moet je je misschien ook gaan afvragen of het het overwegen waard is om een refurbished iPhone te kopen.

Het blijkt dat het kopen van bijvoorbeeld een iPhone 7 refurbished echt de moeite waard kan zijn, zolang je maar weet waaraan je begint en het beleid en de garanties, die van toepassing zijn op je aankoop, heel aandachtig doorleest. Het kopen van een refurbished iPhone kan iets ingewikkelder zijn dan bijvoorbeeld het kopen van een refurbished Mac of iPad. Dit komt omdat Apple geen refurbished iPhones op het door Apple gecertificeerde refurbished gedeelte van de website verkoopt. Dit komt waarschijnlijk omdat klanten, die problemen hebben met hun iPhones hier eerder recht op hebben en omdat het merk waarschijnlijk liever wil dat klanten een nieuwe iPhone kopen. In het verleden ontstond er zo een partnerschap tussen Apple en eBay en dat kwam tot uiting in een ‘geheime’ eBay-winkel, die onder het mom van ‘nieuwstaat’ met een garantie van één jaar, bij Apple, refurbished iPhones verkocht. De iPhones zijn opnieuw verpakt, hebben een handleiding en oplader en er wordt beweerd dat het toestel een kwaliteitscontrole van Apple heeft ondergaan.

Doe eerst wat onderzoek

Zoals de consumentenbond al heeft vermeld, zijn er een paar dingen waarop je moet letten bij het kopen van refurbished elektronica. En het maakt dan niet uit of je op zoek bent naar een smartphone, een tablet of een computer. Lees altijd het retourbeleid goed door en zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om het apparaat uit te testen en te bekijken of het correct werkt. Het is ook een goed idee om op zoek te gaan naar bedrijven, die een lange garantieperiode aanbieden. 90 dagen of meer is ideaal en het is altijd verstandig om een product te kopen bij een winkel die je vertrouwt en die hun inspectieproces kunnen garanderen. Op die manier kun je erop vertrouwen dat als er iets misgaat, het bedrijf een proces heeft om het probleem aan te pakken en op te lossen.

Op zoek gaan naar refurbished iPhones

iphone-8

Hoewel de online refurbished winkel van Apple de enige bron is voor officiële refurbished producten die door Apple zijn gecertificeerd en niemand anders ook geautoriseerd is om iPhones te verkopen die zijn refurbished door Apple, heb je hier eigenlijk niks aan als je op zoek bent naar een refurbished iPhone. Je zult dus waarschijnlijk een paar externe retailers moeten evalueren. Maar als je bereid bent om wat onderzoek te doen, is het vaak wel de moeite waard omdat het kopen van een refurbished iPhone je een aanzienlijke hoeveelheid geld kan besparen en je, in vergelijking met het kopen van een gloednieuwe iPhone, de impact op het milieu flink kunt verminderen.

Als je een verkooppunt tegenkomt, die je niet kent, doe dan eerst wat onderzoek naar het retourbeleid, de garanties en hoe het bedrijf apparaten opknapt en test.

Laat een reactie achter