Laptops kunnen worden teruggestuurd naar de fabrikant als de koper bemerkt dat er een kras of een vlek op het scherm zit. Ook als bij het uitpakken blijkt dat de laptop is ingedeukt of op een andere manier is beschadigd, wordt deze retour gezonden. Dergelijke laptops worden geïnspecteerd, opnieuw getest op kwaliteit en vervolgens weer verpakt door de fabrikant en dan met een behoorlijke korting opnieuw verkocht. Zulke laptops worden dan refurbished laptops genoemd.

Refurbished laptops uit de fabriek

laptop-kantoor

Refurbished laptops uit de fabriek zijn laptops die zijn teruggezonden naar de fabriek en opnieuw worden gecontroleerd op fabricagefouten. De laptops moeten verschillende onderzoeksfasen doorlopen. Als er vervolgens geen fout wordt gevonden, wordt de harde schijf van de laptop opnieuw geformatteerd en wordt het besturingssysteem opnieuw op het apparaat gezet. Het duurt minder dan 4-5 uur om te controleren of er een defect is en om eventueel de onderdelen die defect blijken te zijn te vervangen. De refurbished laptop wordt dan vervolgens voorzien van een nieuw serienummer om het te markeren als een refurbished laptop. Refurbished laptops zijn van hoge kwaliteit terwijl de consument veel minder betaalt dan de oorspronkelijke verkoopprijs. Bijna alle gerenommeerde merken bieden refurbished laptops aan. Het proces, dat wordt uitgevoerd voor het repareren van laptops, kan echter wel per bedrijf verschillen. Het belangrijkste doel is om de laptop weer efficiënt te laten werken.

Op maat gemaakte refurbished laptops

laptop op bureau

Op maat gemaakte refurbished laptops van GoBytes zijn gerepareerde laptops, die opnieuw worden samengesteld om zo aan de voorkeur van de klant te kunnen voldoen. Het biedt de klant de mogelijkheid om tegen een zeer betaalbare prijs een op maat gemaakte laptop te kunnen kopen. Deze laptops worden aangeboden tegen de kostprijs van een gebruikte laptop. Het voordeel van de aanschaf van een dergelijke laptop is dat je niet onmiddellijk de laptop een upgrade hoeft te geven, wat bij een standaard laptop vaak wel het geval is. Het stelt de klanten in staat om hun voorkeuren wat betreft het selecteren van de functies, de schermgrootte, de processorsnelheid, multimedia, de geheugencapaciteit, de grootte van de harde schijf, de optische schijf, de grafische kaart, de accessoires, de Bluetooth-functie enz. kenbaar te maken.
Bij de aanschaf van dergelijke laptop kun je als klant optimaal profiteren van de prijs-kwaliteit verhouding. Er zijn ook vaak promotie-aanbiedingen en kortingen van fabrikanten.

Voordelen van het kopen van refurbished laptops

Refurbished laptops zijn van hoge kwaliteit omdat ze worden gecontroleerd op hoge prestatienormen en vele onderzoeken moeten doorstaan. De consument kan zo zeer voordelig een laptop van hoge kwaliteit en een nieuw bouwjaar kopen. Militairen, senioren en studenten kunnen vaak extra kortingen op refurbished laptops krijgen. Ook kan het erg aantrekkelijk zijn voor MKB bedrijven, gezinnen, scholen en stichtingen om refurbished laptops aan te schaffen en hiermee behoorlijk veel geld te besparen. De refurbished laptops zijn goedkoper dan dezelfde modellen van gerenommeerde merken, die er op de markt beschikbaar zijn. Refurbished laptops hebben ook één jaar garantie die tot drie jaar kan worden verlengd. Het vervangen van onderdelen en het onderhoud vallen vaak binnen de garantieperiode. Daarom zijn dergelijke laptops zeer betrouwbaar. Met refurbished laptops kunnen klanten meer functies tegen lagere kosten krijgen. Wanneer de koper de nieuwste, meest trendy laptop wil kopen, maar het zich niet kan veroorloven om een nieuwe te kopen, kan hij kiezen voor een refurbished laptop.

Laat een reactie achter