India kan overweldigend zijn, erg druk, en soms behoorlijk verwarrend. Het zal even tijd kosten om te wennen aan de bruisende energie van dit verwilderde land, en om te leren hoe je gezond, veilig en bij je volle verstand kan blijven. Aan de andere kant, ondanks dat India niet de meest makkelijke plek is om te bezoeken, geeft het wel de meeste voldoening. Het biedt ongelooflijke mooie bezienswaardigheden die je nergens ter wereld kan vinden. Er is ook heerlijk eten, een prachtige natuur, charismatische mensen en een rijk cultureel erfgoed.

Dus, om je te helpen om het meeste uit je reis naar India te halen, zijn hier een aantal handige tips en trucs:

1. Probeer niet te veel afstand af te leggen

Een van de belangrijkste tips die we je kunnen geven als je naar India gaat, is om slechts enkele plaatsen aan te doen, en meer tijd per plaats door te brengen, in plaats van te veel in een korte tijd willen doen.

Het is soms al een enorme aanslag op je zintuigen wanneer je simpelweg door een drukke Indische stad loopt, dus plan ook tijd in om een beetje bij te komen. Als je te veel in te weinig tijd wilt doen, dan krijg je vermoeidheid of burnout-verschijnselen.

In plaats daarvan kan je beter enkele bestemmingen goed bezichtigen, zodat je meer geniet van de trip. Zo heb je ook meer de mogelijkheid om met de lokale bevolking in contact te raken, en interessante ervaringen op te doen.

2. Vergeet je Visum niet

Voor een reis naar India heb je altijd een visum nodig. Daarbij maakt het niet uit of je er als toerist heen reist of met een zakelijk doel. Het is verstandig om zo’n visum op tijd een te vragen. Meestal gaat er namelijk wel wat tijd overheen voordat de aanvraag überhaupt in benadeling genomen wordt. Voor €114,95 kan je online een visum aanvragen.

3. Wees voorbereid op een cultuurschok

man uit india

Als je aankomt in India zal je gegarandeerd een enorme cultuurschok hebben. Het heeft geen zin om je ertegen te verzetten. In plaats daarvan kan je het beter accepteren, jezelf voorbereiden, en je erbij neerleggen dat dingen anders gaan dan hoe je ze gewend bent.

4. Neem medicatie mee

Een van de ervaringen die veel reizigers in India hebben is de gevreesde ‘Delhi Belly’. Hoe voorzichtig je ook bent, je lichaam is gewoon niet gewend aan de hoeveelheid bacteriën in het water en eten in India. Neem daarom diarree medicatie mee, voor het geval je het nodig hebt.

Als je wacht totdat je je ziek voelt voordat je het gaat kopen, dan ben je de sjaak. Je kan niet met een diarree buik de straat op gaan, op zoek naar een apotheek. Een goed medicijn om te nemen heet Loperamide, het zal de snelheid van je maag vertragen, waardoor je minder symptomen hebt. Als je last van buikpijn blijft houden, voor meer dan drie of vier dagen, bezoek dan een dokter omdat je wellicht antibiotica nodig hebt.

5. Ga voorbij de stadsgrenzen

Hoewel de grote steden in India zoals Delhi en Mumbai interessant kunnen zijn, is het ook erg de moeite waard om buiten de grote steden te reizen, naar kleine dorpjes. Het ritme van het leven is langzamer, de lucht is schoner, en je krijgt een andere kijk op de Indische cultuur.

kleur poeders india

6. Bedek jezelf en kleed je behouden

Hoewel het erg warm kan zijn in India, is het rondlopen in een kort rokje of bloesje niet echt gepast. Het is een behouden land, en je zal veel ongewilde aandacht op je vestigen als je jezelf te bloot kleed. Daarnaast hoor je, wanneer je een tempel bezoekt, je goed te kleden, en te bedekken. Draag een lange broek, een shirt dat over de schouders valt, en een sjaal of sarong om je decolleté te bedekken.

7. Doe je schoenen uit voordat je een tempel in gaat

tempel in india

Veel tempels verzoeken je om je schoenen uit te doen voordat je binnenkomt. Het is dus een goed idee om schoenen aan te trekken die gemakkelijk aan en uit kunnen, zoals sandalen. Als je je zorgen maakt dat je schoenen gestolen zullen worden, dan kan je ze meenemen in je rugzak, of voor enkele roepies iemand op je schoenen laten passen.

8. Koop een sim-kaart

Het is erg handig als je je telefoon kan gebruiken in India. Je kan routes opzoeken op Google Maps, en TripAdvisor reviews lezen voordat je een restaurant bezoekt, snel even wat websites checken voor waarschuwingen over oplichtingspraktijken, etc. Als je aankomt koop je direct een sim-kaart met data voor je telefoon, dit is een topprioriteit.

9. Pas op voor oplichtingspraktijken

Bij veel tempels en moskeeën kan je wellicht ‘gedwongen’ worden om een donatie te doen, of om een heilig offer te kopen. Bijvoorbeeld, een heilige man kan een rode stip op je voorhoofd plaatsen of een armbandje om je pols knopen, en vervolgens om geld vragen. Veel bezoekers voelen zich onder druk gezet om te betalen, omdat ze niet disrespectvol willen zijn, maar je hoeft dit niet te doen als je niet wilt.

Laat een reactie achter