1. Welke activiteiten kan ik op Antarctica doen?

Als je van boord bent, kun je naast optionele kajaktochten ook uitkijken naar activiteiten zoals excursies en rondleidingen per Zodiac. Elke dag verken je een nieuw gebied van Antarctica en ga je op zoek naar verschillende soorten dieren, bezoek je de stations, leg je ergens aan en verken je de vele schilderachtige kanalen.

Aan boord kun je ondertussen profiteren van een team van wetenschappers, geleerden, fotografen/videografen en naturalisten die lezingen, workshops en debatten over belangrijke onderwerpen, zoals bijvoorbeeld hoe je betere foto’s kunt maken, zullen organiseren.

Naast de lezingen worden de dagen op zee ook aan dek doorgebracht met leden van het expeditieteam die op zoek zijn naar dieren in het wild en walvisachtigen en waarbij het schip stopt als je iets bijzonders tegenkomt!

Antarctica kano

2. Is het mogelijk om op Antarctica te kamperen?

Ja, je kan kamperen op Antarctica. Verschillende bedrijven bieden nu de kans om te kamperen op Antarctica. Lekker knus in je slaapzak in je tentje onder de middernachtzon is een ervaring die je nooit meer zult vergeten. Vergeet niet om ook een muts evenals droge thermische kleding mee te nemen om je de hele nacht lekker warm te houden.

3. Hoe koud kan het worden op Antarctica?

Niet zo koud als je zou verwachten. De gemiddelde temperatuur in Antarctica tijdens de zomermaanden is 0 graden Celsius of 32 graden Fahrenheit. Wat Antarctica zo koud maakt, is de gevoelstemperatuur; sterke winden kunnen de temperatuur aanzienlijk, tot ver onder het vriespunt, verlagen!

4. Wat voor kleding kan ik het beste meenemen naar Anarctica?

Als je besluit om te reizen naar Antarctica, dan is het belangrijk om je in lagen te kleden. Dit kan in het algemeen bestaan ​​uit thermisch ondergoed, een fleece en dan een gewatteerd jack dat uit twee lagen bestaat en een Parka. Een waterdichte geïsoleerde broek en een paar sneeuwlaarzen moeten de benen beschermen. Vergeet niet om andere accessoires zoals handschoenen, bivakmutsen en buffy’s mee te nemen!

5. Hoe groot is de kans om alle dieren, waarnaar ik op zoek ben, in het wild te zien?

Die kans is uitstekend. In tegenstelling tot andere wildernisgebieden is Antarctica ongerept en de natuur in overvloed. Elke dag zul je dieren zoals pinguïns, zeehonden, walvissen en vogels in het wild tegenkomen!

antarctica pinquins

6. Moet ik fit zijn om Antarctica te kunnen bezoeken?

Je hoeft niet erg actief of fit te zijn om Antarctica te kunnen bezoeken. De landingsplaatsen waar je aan wal gaat, zijn kleine gebieden die sneeuw- en ijsvrij zijn geworden en redelijk vlak zijn. Bezoekers van alle niveaus van fitheid zijn over het algemeen in staat om aan land te gaan en hebben allemaal een even uitstekende ervaring. Excursies met de Zodiac bieden ook mogelijkheden om te gaan zitten, je te ontspannen en terwijl de Zodiacs zich door het Antarctische landschap bewegen kun je het ijs en de dieren in het wild van dichtbij bewonderen.

7. Is er een leeftijdsgrens voor een van de activiteiten?

Ja, je moet 6 jaar of ouder zijn om in Zodiac te gaan en je kunt op Antarctica alleen aan wal komen met de Zodiac. Zeekajakken met de Poseidon vereist bijvoorbeeld ook dat je 18 jaar of ouder bent.

8. Hoe groot is de kans dat ik zeeziek zal worden?

Sommige reizigers zijn vrij beroerd terwijl anderen niets voelen. Het hangt erg af van de omstandigheden van de Drake Passage, wat op sommige dagen wel een ‘drake lake’ lijkt en je niet snel ziek wordt en op andere dagen heb je de ‘drake shake’ en kan je behoorlijk beroerd worden.

schip antarctica

9. Moet je een groot budget hebben om naar Antarctica te kunnen gaan?

Nee, maar het wordt wel gezien als een luxe reis. Het is namelijk wel een investering, met uitstapjes die veel duurder zijn dan bij een traditionele cruise, maar superrijk hoef je niet te zijn. Een reis naar Antarctica is iets dat je maar een keer in je leven mee maakt en het is moeilijk om uit te rekenen wat die ervaring jou waard is!

10. Wat is in termen van het weer en dieren in het wild de beste tijd van het jaar om Antarctica te bezoeken?

Het is allereerst belangrijk om uit te zoeken wat je precies wilt zien. Vroeg in het seizoen is alles wit en ziet Antarctica er ongerept uit (voor velen is dit de beste tijd om te gaan). Even later broeden ​​de pinguïns hun eieren. Dit wordt gevolgd door het uitkomen van de pinguïnkuikens. Tegen het einde van de zomer komen de walvissen in hun grote aantallen naar Antarctica en zie je overal bultruggen.

pinquins op antarctica

Elke reis is uniek omdat geen twee trips hetzelfde zijn. Vanwege het ijs en het weer zou je naar verschillende delen van Antarctica kunnen gaan. Naarmate het seizoen vordert, verdwijnt het ijs en kunnen de schepen verder naar het zuiden varen. De broedcyclus is in vergelijking met het Antarctisch Schiereiland ook anders op het South Shetland Island, waar de pinguïns eerder broeden. Dus, kort samengevat, je zou het beste tussen mei en oktober naar Antarctica kunnen gaan.

Laat een reactie achter