Als je geen zin meer hebt in traditionele vakanties, zoals een cruise naar de Bahamas of afreizen naar Cozumel, Mexico, dan is er nog een optie voor je. Het bedrijf Space Adventures hoopt toeristen een reis naar de maan te kunnen bezorgen vanaf 2018.

Een plekje voor een reis naar de maan gaat ongeveer €120 miljoen kosten en ze hebben de eerste kaarten al verkocht aan de eerste twee klanten. Alhoewel, het is nog niet beslist of de twee klanten tegelijk of om de beurt gaan. Misschien is een wedstrijdje steen-papier-schaar hier de goede oplossing voor?

Hoewel er relatief weinig mensen zijn die zo’n reis kunnen betalen zou de reis elke cent waard kunnen zijn. In totaal hebben slechts 18 mensen de maan van zo dichtbij mogen meemaken en niemand heeft het na de missie met Apollo 18 in 1972 meer gedaan.

Na de lancering met een aangepaste Soyuz-raket vanaf Rusland zullen de toerist en de ruimtepiloot een pitstop maken bij het International Space Station voordat ze de reis naar de maan gaan maken. Het plan is dat de aangepaste raketten zo worden bewerkt dat de reis comfortabel gaat worden. Omdat de reis een commerciële vakantie gaat zijn en geen wetenschappelijke missie is het logisch om de reis zo comfortabel mogelijk te maken.

De reizen zelf zullen ongeveer 17 dagen duren waarvan de helft wordt gebruikt om naar de maan te gaan. Hoe dicht bij de maan zullen reizigers kunnen komen? De directeur van Space Adventures, Eric Anderson, zegt dat hij hoopt dat de reizigers op ongeveer 100 kilometer afstand van het oppervlak van maan kunnen komen.

Voordat er bemande reizen naar de maan gaan plaatsvinden zal er eerst getest worden met onbemande reizen om er zeker van de zijn dat de uitrusting goed is afgesteld op de reis. Als dit succesvol is dan mogen we hopen dat ook andere bedrijven de commerciële ruimte reismarkt gaan betreden om de kosten te verlagen. Als het zover is dan staat Facebook in ieder geval met vakantiefoto’s die we wél willen zien.

Hoe laag moet de prijs worden voordat jij op reis wil gaan naar de maan?

Laat een reactie achter