Je staat in de aankomst terminal op de luchthaven en ziet op de lopende band een rij met koffers en tassen op je afkomen. Elk stuk bagage bekijk je aandachtig en dan kijk je of je je eigen tas of koffer ergens ziet. En dan ontdek je opeens iets heel erg vervelends: je koffer kan ingedeukt en gescheurd zijn en je kunt nog ergens je ondergoed uit een opengeknapte rits zien puilen of in het aller ergste geval kan de koffer zelfs helemaal leeg zijn.

Het kiezen van de juiste bagage kan helpen om schaamte en ongemak, naast andere ongemakken zoals die vervelende toeslag voor een extra groot stuk bagage of de schaamte als je probeert je massieve nylon tas in het bagagevak te proppen, terwijl ongeduldige passagiers achter je staan te wachten, tijdens je reis te verlichten. Kies voor de juiste handbagage en ervaar de vrijheid van reizen met alleen een handbagage – je hoeft je zo geen zorgen te maken dat er bagage kwijt zal raken of dat je extra kosten hebt als je alles wat je nodig hebt kunt inpakken in een flinke handbagage. Als je voor een koffer of een tas van een stevig, betrouwbaar merk kiest, weet je zeker dat je bagage heel aankomt. In dit artikel kun je lezen hoe je de bagage, die het beste bij je past, kunt kiezen.

travel tas

Wat zijn mijn opties bij het kiezen van een koffer of een tas?

De meeste tassen of koffers, van rugzakken tot grotere bagagestukken, kunnen worden gekocht met wielen, schouderbanden en/of intrekbare handgrepen. Hoewel handvatten en schouderbanden handige functies van een bagage stuk zijn, raken sommige reizigers gefrustreerd door de niet zwenkbare bagagewielen, die onbedoeld de zware koffer over de voet van een onschuldige toeschouwer kunnen rijden. Als dit klinkt als iets dat jou ook steeds overkomt, ga dan op zoek naar koffers of tassen met wielen die 360 graden kunnen draaien zodat je meer controle over je bagage en meer bewegingsvrijheid hebt.

Rugzakken zijn er in verschillende maten en zowel met als zonder frames. Ze zijn een goede optie voor iedereen die van plan is om te gaan kamperen, te gaan wandelen of andere buitenactiviteiten te gaan ondernemen. Zelfs grote bagagestukken kunnen, als ze gewatteerde schouderbanden hebben, als rugzakken worden omgebouwd. We houden van deze tassen, maar zorg er wel voor dat je eventuele loshangende riemen of loshangende stukken in de tas vouwt of wegwerkt om te voorkomen dat ze verstrikt raken in de bagageband.

Duffeltassen zijn niet langer alleen maar tassen die je mee naar de sportschool neemt om je handoek in te vervoeren. Veel moderne duffeltassen hebben ook accessoires zoals wieltjes of een intrekbare handgreep. Deze tassen worden vaak verkocht als ‘duffels’. Hoewel een traditionele kleine of middelgrote duffeltas mooi in het vak past, kan dit wel je arm of schouder belasten als je ze voor lange afstanden moet dragen. Voor langere reizen kun je altijd het beste kiezen voor een tas of koffer die wieltjes of schouderriemen heeft.zachte tas

Traditionele koffers worden in twee modellen geleverd: hard en zacht. Harde koffers zijn gevormd en zijn van moeilijk uit te spreken materialen gemaakt zoals polypropyleen en polycarbonaat. Zachte tassen kunnen worden gemaakt van stoffen zoals microfiber, leer, nylon, PVC of polyester. Sommige zachte tassen kun je ook openritsen waardoor ze groter worden en kunnen, als je die ruimte nodig hebt, tot 25% meer ruimte bieden.

Moet ik voor een harde of een zachte tas of koffer kiezen?

Zachte tassen of koffers zie je vaker dan harde koffers en ze zijn gemakkelijker in de compartimenten boven de stoelen in een vliegtuig of in een trein of bus te persen. Deze tassen absorberen ook beter schokken dan hun voorgevormde tegenhangers. Zachte tassen en koffers zijn verkrijgbaar in een breed scala aan modellen. Je kunt bijvoorbeeld een handbagage met een rugzakbevestiging en een ritssluiting aanschaffen of een duffeltas, die ofwel op je rug kan worden gedragen of over de luchthaven kan worden gereden.

handbagage

Veel ultralichte bagagestukken zijn hard en kunnen je makkelijk helpen om aan de gewichtseisen voor de ingecheckte bagage te voldoen. Als je veel moet meenemen, overweeg dan eens de aanschaf van een lichtgewicht koffer, omdat dit je in vergelijking met een duffeltas een paar kilo kan besparen. Harde zijkanten beschermen kwetsbare voorwerpen ook beter dan zachte tassen en ze zijn, als dat nodig is, gemakkelijker schoon te maken.

Of je nu kiest voor een harde of een zachte koffer, zorg ervoor dat je betaalt voor een goede kwaliteit. Dunne, voorgevormde harde koffers kunnen onder druk breken of barsten en goedkope zachte tassen kunnen scheuren.

Welke maat tas of koffer moet ik kopen?

Hoewel je misschien een zo groot mogelijke tas of handbagagekoffer in het vliegtuig wilt meenemen, moet je er rekening mee houden dat als je de handbagage niet boven je hoofd kunt tillen, je deze ook niet in de bagageruimte kunt plaatsen.

Kijk op de website van de luchtvaartmaatschappij voor informatie over welke tassen of koffers je moet inchecken en welke maat koffers of tassen je mee aan boord mag nemen. Houd er ook rekening mee dat veel luchtvaartmaatschappijen verschillende vereisten hebben voor internationale of binnenlandse vluchten.

Wanneer je met een kleinere luchtvaartmaatschappij in het buitenland vliegt, kunnen acceptabele gewichten en afmetingen van de bagage echt onduidelijk zijn. Je wilt er natuurlijk niet achterkomen dat je één van je koffers moet achterlaten of extra moet betalen als je probeert om in een vliegtuig met 20 zitplaatsen voor een binnenlandse vlucht in Costa Rica in te checken. Controleer de bagage-eisen voor elke vlucht.

Waar moet ik mijn tas kopen?

Je vindt bij Tassenwinkel.nl een grote selectie van alle soorten tassen, inclusief koffers en handbagage.

Laat een reactie achter