Lange reizen kunnen, als je je nauwelijks kunt verplaatsen in je kleine auto, ontzettend ongemakkelijk zijn. Wat nog erger is, is dat je soms urenlang in de file staat zonder ook maar iets te kunnen eten. Ook kun je dan geen dutje doen. Gelukkig heeft iemand ooit bedacht om een voertuig en een aanhanger te combineren en toen werd ja, de camper geboren! Dankzij de camper kunnen reizigers comfortabel hun benen strekken, iets te eten pakken en wel altijd en overal een dutje doen.

Wanneer werd de eerste camper ontwikkeld?

kamperen-luxe-camper

De eerste camper werd gepresenteerd in New York toen in 1910 de Pierce-Arrow Motor Car Company zijn Touring Landau-model lanceerde. Het bedrijf Jennings ontwikkelde echter een model camper dat gemakkelijker te besturen was en er ook mooier uitzag. Die camper opende de deuren voor andere fabrikanten van campers, waaronder Westfalia, Paralanian en Bedford Dormobile om deze voertuigen ook te gaan ontwerpen.

Redenen om met een camper te gaan reizen

Als je van plan bent om op roadtrip te gaan, waarom zou je dan niet tot het uiterste gaan? Dat kan door een camper te huren bij Camperdays en letterlijk voor een leven op de weg te kiezen! Naast het creëren van prachtige herinneringen, bespreken we in dit artikel enkele van de voordelen van het reizen met een camper.

Wees een met de natuur

camper roadtrip amerika

Kamperen is vanwege de uitgestrekte natuurgebieden en de schilderachtige locaties, waar je je camper kunt parkeren, erg populair in Nederland. Stel je eens voor dat je wakker wordt met het geluid van de golven en de stralen van de gouden zon voelt of het verse gras ruikt en kunt genieten van het uitgestrekte land. Dat ervaar je door een camper te huren.

Instant hotel

Een roadtrip naar Frankrijk plannen? Bespaar tijd en geld door een camper te huren. Je hoeft je niet meer druk te maken om het zoeken naar een slaapplaats, die bij je budget past, want je kunt nu comfortabel in je eigen camper slapen. De meeste campers zijn tegenwoordig uitgerust met moderne voorzieningen zoals comfortabele bedden, banken, magnetrons, koelkast, gasfornuis, cd-/dvd-speler en een airconditioning. Het is alsof je in een instant hotel verblijft!

Koken op wielen

camper-uitzicht

Je hoeft niet meer op zoek te gaan naar een drive-thru restaurant of een mobiele foodtruck om je honger onderweg te kunnen stillen. Wist je dat je in een camper je eigen maaltijd kunt bereiden? Er zijn enkele campers waarbij een gratis pannenset wordt meegeleverd, wanneer je deze bij onze geselecteerde leveranciers huurt. Als je met je vrouw of moeder reist, heb je het geluk dat je zelfs als je ver van huis bent, nog steeds van hun speciale gerechten kunt genieten. Je kunt ze laten koken terwijl jij aan het rijden bent en gewoon even pauzeren om van het eten te genieten. Je kunt ook een camper huren en genieten van een barbecue picknick. Dit is goedkoper dan uit eten gaan en ook nog eens veel lekkerder!

Dit zijn slechts enkele van de voordelen van het reizen in een camper. Ken jij nog andere redenen waarom onze lezers een camper zouden moeten huren? Deel ze alsjeblieft in het opmerkingenveld hieronder.

Laat een reactie achter